تکلیف لایحه رتبهبندی معلمان در دولت جدید چیست؟
مرحله اول رتبه بندی معلمان در سال ۹۴ اجرایی شد، اما از آن زمان تاکنون به دلیل فقدان بودجه اجرای رتبه بندی با چالش مواجه شده است.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از نامهنیوز، کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان روز ۱۸ خرداد در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس هم اکنون مشغول بررسی جزئیات لایحه رتبه بندی معلمان است. فرهنگیان امیدوارند که در صورت تصویب نهایی لایحه رتبه بندی معلمان، وضعیت دستمزد آنها بهبود یابد. اخیرا رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رتبه بندی معلمان رسمی تا پایان ۱۴۰۰ خبر داده است. علیرضا منادی تاکید کرده است که رتبه بندی معلمان رسمی تا پایان امسال انجام خواهد شد.
در سال ۹۴ وزارت آموزش و پرورش خبر از اجرای مرحله اول این طرح را داد و با تایید دولت اولین گام برداشته شد، اما این طرح پس از آن و در سالهای بعد ابتر باقی ماند و وارد مراحل بعدی اجرا نشد، در سالهای مختلف همواره فقدان ردیف بودجه برای اجرای رتبه بندی معلمان به چالش جدی دستگاه تعلیم و تربیت تبدیل شد.
در این میان دولت و وزارت آموزش و پرورش اجرای مرحله اول طرح رتبه بندی معلمان با اعتبار یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۴ را در کارنامه فعالیت خود دارند، البته زمزمه اجرای رتبه بندی پس از استعفای سید محمد بطحایی در خرداد ماه ۹۸ و اعلام خبر اجرای این طرح توسط علی ربیعی سخنگوی دولت با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی جانی دوباره گرفت و پس از آن محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش هم در وعدهها و برنامههای خود در جلسه رای اعتماد که ۱۲ شهریور ۹۸ برگزار شد، رتبه بندی معلمان را یکی از اولویتهای خود در دوره سکانداری این وزارتخانه بیان کرد.
اکنون لایحه رتبه بندی معلمان در ۱۰ ماده در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است که امیدواریم به نتیجه مطلوبی برای اجرا برسد. محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به اجرای رتبهبندی معلمان پیشبینیهای لازم انجام شده است، گفت: در تلاش هستیم همزمان با بررسی این لایحه در صحن مجلس، آییننامه اجرایی رتبهبندی نیز تدوین و تقدیم هیأت شود. شغل معلمی دامنه وسیعی برای خلاقیت دارد و باید توانمندی معلمان، رتبهبندی شود.
وزیر آموزش وپرورش با بیان اینکه رتبهبندی ابزاری برای اصلاح فرآیندها، افزایش انگیزه و توانمندی معلمان است افزود: به دلیل اهمیت لایحه مذکور بررسی این مهم در دولت خارج از نوبت انجام شد و امیدواریم روند رسیدگی در مجلس شورای اسلامی نیز با سرعت پیش رود تا در سال جاری شاهد اجرای آن باشیم.
حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: مأموریت اصلی ما در آموزش و پرورش برای نیروهای رسمی است، اما احکام رتبهبندی معلمان میتواند قابل تسری به معلمان مدارس غیردولتی نیز باشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ با ۲۲۷ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه علنی کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان را تصویب کردند.
وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح رتبه بندی معلمان، ارتقای صلاحیت و توانمندی معلمان است و افزایش دستمزد آنها به تبع افزایش صلاحیتشان اتفاق میافتند، اما افزایش حقوق هدف این طرح نیست. براساس این طرح، معلمان بر اساس توانمندی و تلاش خود ارتقای رتبه میگیرند و میزان تحصیلات یا سابقه خدمت در افزایش رتبه موثر نیست.
علی الهیارترکمن معاون برنامهریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش نیز با یادآوری تامین بودجه و منابع مالی در اجرای اصل مدیریت برنامه، بودجه و نظارت راهبردی اظهار داشت: رتبه بندی معلمان در نیمه دوم سال ۱۳۹۸، با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان میسر شد و افزایش حقوق متعهدین خدمت (دانشجویان دانشگاه فرهنگیان) تا حداقل حقوق و پرداخت عیدی به آنان برای نخستین بار با اعتباری بالغ بر ۶۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ تصویب و اجرایی شد.
بیشتر بخوانید: اعلام زمان پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان در همه استانها