نکات ضروری که برای بهتر شدن زندگی باید به فرزندان بیاموزیم
شما به عنوان والدین نکات زیادی را به فرزند خود آموزش می دهید، اگر میخواهید فرزندتان آینده موفقی داشته باشد باید در همه شرایط آموزگار خوبی برای او باشید.
به گزارش تازهنیوز، سال های اولیه یک کودک مهم ترین دوران زندگی او محسوب می شوند زیرا کودک هر چه در این سال ها بیاموزد، زمینه ساز رفتار او در آینده خواهد بود.در این دوران پدر و مادر مهم ترین آموزگاران او هستند و حرف ها و احساسی که به فرزند خود می دهند، به صدای درونی و پیامی برای همه عمر فرزندشان تبدیل می شود.
نحوه برخورد با مشکلات
برخی والدین وقتی کودک اشتباه یا خطایی را انجام می دهد، به او می گویند:( تو همیشه این طوری هستی و هیچ وقت نمی تونی یه کاری رو درست انجام بدی). این حرف به کودک می آموزد او هیچ وقت کارها را خوب انجام نمی دهد پس چه لزومی دارد که تلاش نماید، او همیشه زود نا امید شده و با یک شکست خود را می بازد، به جای این رفتار والدین به کودک خود بایدبگویند:( حالا اتفاقیه که افتاده، چکار کنیم تا درست بشه؟) اینگونه کودک از همان دوران کودکی می آموزد که هر مشکلی چاره ای دارد و نباید از زیر بار مشکلات شانه خالی کرد. کودکانی که والدینشان به آنها نحوه برخورد با مشکلات را یاد می دهند، در بزرگسالی و مواجهه با اتفاقات ناخوشایند به فکر خودکشی و… نمی افتند.
حل مشکلات با صحبت کردن
بزرگترین و ارزشمندترین چیزی که والدین می توانند به فرزند خود یا بدهند این است که با صحبت کردن مشکلات خود را حل کنند. در اطرافتان احتمالا کسانی را دیده اید که وقتی با کسی دچار مشکل می شوند به جای صحبت با طرف مقابل برای حل مشکل سعی می کنند که یا مشکل را در درون خود پنهان کنند یا با فحش و ناسزا و بی احترامی به طرف، عصبانیت خود را خالی کنند. این افراد همان کودکانی هستند که در دوران کودکی حل مشکلات با صحبت کردن را نیاموخته اند. به کودک خود بیاموزید اگر کسی او را ناراحت کرد، مستقیما به او بگویند که از این رفتار او ناراحت شده اند و اگر با دوست خود مشکلی دارند با او حرف بزنند.
کودک باید نه گفتن را بلد باشد
مهارت نه گفتن از مهم ترین مهارتهای زندگی است. متاسفانه برخی والدین به فرزندان خود می آموزندکه همیشه باید به حرف بزرگ ترها گوش کرد و همیشه حق با بزرگ ترهاست اما کودک باید یاد بگیرد که گاهی هم به خواسته های دیگران «نه» بگوید چون در غیر این صورت کودک خود را تسلیم هر نوع خواسته بیمارگونه و آزاردهنده ای خواهد کرد. کودک باید یاد بگیرد که حق دارد خواسته هایی که از نظرش درست یا منطقی به نظر نمی رسند را رد کند یا برعکس در برابر هیچ کسی حق ندارد خواست خودش را ترجیح دهد. اگر به کودک تان یاد دهید به موقع و بجا از کلمه نه استفاده کند، آینده اش را بیمه کرده اید. به کودک بگویید که درباره اینکه چه کسی آنها را لمس می کند، تصمیم بگیرد و اجازه ندهد کسی که دوست ندارد او را بغل کند یا ببوسد. او هم مجبور نیست دیگران را ببوسد یا بغل کند.
استقلال در حرف زدن برای کودک ضروری است
متاسفانه افراد خجالتی بسیاری از موقعیت های خوب زندگی خود را صرفا به دلیل آنکه خجالتی هستند از دست می دهند. در برخی از کودکان، خجالت تجلی مشکلات داخلی است، نه آرامش درونی. به کودک کمک کنید تا ارتباط های اجتماعی ساده را از طریق بازی یاد بگیرد و کودک تان را تشویق کنید که درباره موضوعاتی که به او مربوط است، حرف بزند و خجالت نکشد. وقتی اسمش یا سنش را می پرسند یا هنگامی که پیش خدمت رستوران درباره غذا از او می پرسد، کودک را تشویق کنید که پاسخ دهد.
دوست داشتن خود
دوست داشتن خود به معنای داشتن اعتماد به نفس، پذیرش خود، احترام به ذات وجودی و به معنای عام کلمه، تبدیل شدن به یک انسان کامل است. فردی که خود را دوست دارد دیگران را هم دوست دارد و این روابط متقابل است و همیشه برای پیشرفت و موفقیت در زندگی تلاش می کند.دوست داشتن خود به معنای خودشیفتگی و خود خواهی نیست پس به کودکت از همان دوران کودکی افتخار کردن به خودش را یاد بده. به او بگویید برای پاداش به خود می تواند برای خودش هدیه بخرد.افرادی که همیشه احساس تنفر نسبت به خود داشته و خود را سرزنش می کنند، به مرور زمان با اختلالات روانی و فرسودگی در زندگی مواجه می شوند و سلامت روان آنان کاهش می یابد.
خوشحالی با چیزهای کوچک
با نگاهی به اطرافمان برخی افراد را می بینیم که با داشتن بهترین امکانات هیچ وقت راضی و خوشحال نیستند و از زندگی خود لذت نمی برند اما برعکس این افراد برخی دیگر با چیزهای کوچک خوشحال و راضی می شوند و قدردان نعمت ها و آنچه خدا به آنها عطا نموده است، هستند. خوشبختی واقعی لذت بردن از همین شادی ها و اتفاقات کوچک اطرافمان است. چقدر زیباست که قدر داشته هایمان را بدانیم و بابت داشتن آن ها شاد و شکرگزار باشیم پس به کودکت خوشحالی با چیزهای کوچک را یاد بده تا وقتی بزرگ شد در ناامید کننده ترین لحظات امید را پیدا کند.
قدرشناسی و توقع نداشتن
ما نمی توانیم همه چیز را کنترل کنیم و از دیگران توقع داشته باشیم طبق میل و خواسته ما رفتار کنند. برخی افراد در بسیاری از موارد انتظار بی جایی از دیگران دارند که برآورده نشدن آن موجب ناامیدی و دلسردی آنها می شود و روی روابط با دیگران تأثیر منفی می گذارد. این افراد لطف دیگران را وظیفه آنها قلمداد می کنند و از کسی تشکر و قدر دانی نمی کنند چرا که همیشه از دیگران طلبکار هستند. افرادی که توقعات بی جایی دارند، هرگز در کودکی یاد نگرفته اند که قدر شناس باشند، آنها در کودکی هر چه خواسته اند برایشان فراهم شده است پس از همین امروز به کودکت یاد بده لطف و محبت دیگران را با قدرشناسی پاسخ دهد نه اینکه خوبی ها را وظیفه بداند و زنجیره ی عشق را قطع نکند.
فاصله گرفتن از افراد ناخوشایند
یکی از مهم ترین مسائل زندگی نحوه ارتباط با دیگران است. برخی افراد به هیچ وجه نمی توانند از فردی که تنها ضرر و زیان وارد زندگی آنان می کند، فاصله بگیرند. افراد سمی که باید از آنها فاصله بگیرید، با منفی گرایی های همیشگی، شکوه ها، بدگویی از دیگران، خودخواهی یا وابستگی بیش از اندازه، زندگی تان را می گیرند و تنها زمانی این را درک می کنید که جوانیشان در گذر باشد. پس از همان ابتدا به کودک یاد بده از هر چیزی که به او حس بدی می دهد، دور شود و تحمل نکند.
منبع: نمناک
بیشتر بخوانید: