ترک اعتیاد به شیوه طالبان؛ یا ترک میکنید یا میمیرید!
به تازگی تصاویری باورنکردنی از سبک رفتار طالبان با معتادان در افغانستان منتشر شده است که در آن دیده می شود این معتادان با سرهای تراشیده توسط شبه نظامیان این گروه دور هم جمع شده و به سمت مراکز بازپروری و ترک اعتیاد برده می شوند.
به گزارش تازه نیوز، تصاویری باورنکردنی از نوع رفتار طالبان با معتادان افغانستان که در بخش درمان اعتیاد بیمارستان ابو علی سینا در شهر کابل گرفته شده است، رنج معتادان به مواد مخدر در این کشور را پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت نشان می دهد. در طول شب، پلیس طالبان در شهر گشت زده و به جستجوی صدها مرد بی خانمان و معتاد به هرویین و متامفتامین در شهر کابل می پردازد. بر اساس گزارش ها، این مردان جمع آوری شده و بعد از کتک خوردن، به اجبار به مراکز ترک اعتیاد برده می شوند. در طی روزهای آخر هفته گذشته، نیروهای پلیس به یک مرکز تجمع معتادان در زیر پل منطقه گذرگاه در شهر کابل یورش برده و بسیاری از حاضران را دستگیر کردند.
در نتیجه این حمله دستکم ۱۵۰ نفر دستگیر شده و به ایستگاه پلیس محلی برده شدند، جایی که تمام دارایی ها و متعلقاتشان، از جمله کیف های پول و وسایل شخصی شان، روی هم انباشته شده و به آتش کشیده شدند. در طول نیمه شب نیز این معتادان در شرایط نامناسب جسمانی به یک مرکز درمان اعتیاد که روزگاری پایگاه نظامی آمریکا بوده، منتقل شدند. این مرکز در سال ۲۰۱۶ به یک بیمارستان مخصوص ترک اعتیاد معتادان تبدیل شده بود.
بعد از رسیدن به این مرکز ترک اعتیاد، معتادان افغان لخت شده و پیش از تراشیده شدن سرهایشان، حمام داده می شوند. دکتر واحدالله کوشان، روانشناس ارشد این بیمارستان می گوید:«اینجا، برنامه ۴۵ روزه درمان آغاز می شود». در این مرکز با کمترین مراقبت درمانی برای کاهش درد و ناراحتی، معتادان باید ترک کنند. پزشکان این مرکز فاش کرده اند که معتادان منتقل شده به این مرکز ترک اعتیاد که از بیماری های روانی متفاوتی رنج می برند، مجبور می شوند به دیوارهای سنگی تکیه داده در حالی که دست هایشان بسته شده و مجبورند ترک کنند یا با تازیانه خوردن مواجه خواهند شد.
پرسنل درمانی نیز بعد از به قدرت رسیدن طالبان چاره ای به جز قبول این روش جدید و بیرحمانه برای ترک اعتیاد معتادان افغان ندارند. دکتر فضل ربی مایار که در این مرکز کار می کند، در این باره می گوید: «دیگر ما در یک دموکراسی زندگی نمی کنیم، این دیکتاتوری است و استفاده از زور تنها راه برای درمان این افراد است». خانواده های بسیاری از این معتادان از سرنوشت و محل نگهداری فرزندانشان بی اطلاع هستند. بدنبال به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ آگوست گذشته، وزارت بهداشت طالبان در ابلاغیه ای به مراکز درمان اعتیاد در کشور دستور داد که هر چه زودتر معضل اعتیاد در افغانستان را حل کنند.
مزارع وسیع خشخاش افغانستان منبع اصلی و عمده تولید هرویین در جهان هستند و این کشور به یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده متامفتامین تبدیل شده که هر دوی این موضوعات باعث افزایش گسترده اعتیاد در این کشور شده است. اما این آغاز کار طالبان در این زمینه است و یک افسر گشتی پلیس در افغانستان به نام قاری غفور، در این باره می گوید: «این تنها آغاز ماجراست، بعدتر به سراغ کشاورزان [کشاورزانی که خشخاش می کارند] می رویم و بر طبق قانون شریعت آن ها را مجازات می کنیم». این اتفاقات در حالی است که بخش زیادی از بودجه طالبان و ماشین جنگی این گروه در دوران نبرد با دولت افغانستان و نیروهای خارجی از طریق خرید و فروش مواد مخدر تامین می شد و مناطق تحت تسلط این گروه، بیشترین سهم را در کشت خشخاش داشتند.
منبع: روزیاتو
بیشتر بخوانید: