علت جوش زدن داخل بینی چیست؟

تقریبا همه قسمت‌های بدن ممکن است دچار جوش‌های مختلف شوند، از صورت و پوست سر گرفته تا قفسه سینه، کمر و حتی باسن. اما آیا تا حالا شنیده‌اید که داخل بینی کسی جوش بزند یا این‌که خودتان تا حالا دچار چنین مشکلی شده‌اید؟!‌

به گزارش تازه نیوز، اگر جوش داخل بینی را تجربه کرده باشید، حتما می‌دانید که این جوش‌های ظاهرا ساده چقدر دردناک و آزاردهنده هستند و درمان آنها نیز چقدر کار مشکلی است. در این مطلب از دکتر هادلی کینگ، متخصص پوست‌ومو پرسیده‌ایم که دقیقا چه چیزی باعث شکل‌گیری جوش‌ها در بافت درونی بینی می‌شود؟ و این‌که چطور باید با این جوش‌ها مقابله کرد؟

شکل‌گیری جوش‌ها در بافت درونی بینی چه علتی دارد؟

اگر متوجه درد یا تورم در ناحیه موضعی و مشخصی از درون بینی شوید، به احتمال زیاد درون بینی شما جوش زده است. به‌گفته دکتر کینگ، جوش داخل بینی می‌تواند به‌ دلایل مختلفی شکل گرفته باشد: مسدود شدن روزنه‌های پوستی به‌واسطه التهاب پیرامونی،‌ موی زیرپوستی یا حتی عفونت باکتریایی در پوست مانند فولیکولیت.

چرا جوش‌های داخل بینی دردناک هستند؟

جوش‌های داخل بینی معمولا جوش‌های دردناکی هستند چون روزنه‌های پوستی در این قسمت از بدن بزرگ‌ترند و می‌توانند به‌راحتی دچار انسداد شوند. همین روند می‌تواند باعث شکل‌گیری جوش‌های عمیق‌تر و دردناک‌تری در بینی شود که به آنها «ندول» می‌گوییم.

چگونه می‌توانیم جوش‌های داخلی بینی را از بین ببریم؟

دکتر کینگ می‌گوید که جوش‌های داخل بینی معمولا در عرض چند روز و خودبه‌خود بهبود می‌یابند. برای مقابله با علائم آزاردهنده این جوش‌ها مانند درد و سوزش می‌توانید از کمپرس گرم استفاده کنید. استفاده با احتیاط و با دقت از محصولات موضعی مراقبت از پوست که حاوی اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید هستند نیز می‌تواند احساس ناراحتی شما را تسکین دهد.  برای استفاده از این محصولات ابتدا باید یک گوش پاک‌کن بردارید و بینی را به‌آرامی تمیز کنید. سپس مقداری از محصول موضعی مورد نظر را روی یک گوش پاک‌کن کاملا تمیز دیگر قرار دهید و به‌آرامی روی جوش داخل بینی بکشید.

کسانی که دچار جوش‌های داخل بینی می‌شوند، معمولا نمی‌توانند از دستکاری این جوش‌ها و بافت داخل بینی خودداری کنند، درحالی که همین اشتباه و عادت نادرست به تشدید مشکلات‌شان منتهی می‌شود. حتی گرفتن آب بینی با فشار شدید هم باعث ملتهب‌تر شدن جوش‌های داخل بینی خواهد شد.  این کارهای نادرست می‌توانند باکتری‌های آلوده را در بافت قسمت‌های مختلف بینی پخش کنند و احتمال شکل‌گیری عفونت را افزایش دهند. بنابراین ابتدا چند روز منتظر بمانید تا جوش بینی خودبه‌خود بهبود پیدا کند. اگر پس از گذشت چند روز هیچ بهبودی‌ای حاصل نشد و جوش داخل بینی همچنان وضعیت دردناکی داشت، حتما به متخصصان پوست‌ومو مراجعه کنید تا برنامه درمانی مناسب و صحیح برای مشکل شما هرچه سریع‌تر شروع شود.

منبع: سلامت

بیشتر بخوانید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.