غنی‌سازی ۹۰ درصدی ایران خدمت به روسیه است!

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: به نظرم امروز چالش اصلی غرب چالش اوکراین است و طرح موضوع غنی سازی ۹۰ درصدی، ایران را به عنوان چالش اصلی مطرح می‌کند و خدمت به روسیه است.

به گزارش تازه نیوز، حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس درباره مطرح شدن غنی سازی ۹۰ درصدی اورانیوم گفت: ایران از لحاظ فنی به تولید ۶۰ درصد غنی سازی  که می‌تواند به ناوگان دریایی اهم از نظامی و غیر نظامی کمک کرده و در راستای اهداف علمی و توسعه‌ای استفاده کند، رسیده است.

به گزارش ایلنا، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم خاطر نشان کرد: قانونی در زمان دبیری آقای جلیلی در شورای امنیت ملی در مجلس هفتم تصویب شد مبنی بر این که ایران چرخه کامل سوخت هسته‌ای و سوخت مورد نیاز کشور که زیر ۵ درصد بود را تولید کند اما به ۲ دلیل ایران سوخت بالای ۵ درصد  را در  آن زمان به دلیل اشتباه آمریکا و عملکرد  منفی اسرائیل تولید کرد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اشتباه آمریکا بود که در حین مذاکرات، مانع این شدند که سوخت ۲۰ درصد برای نیروگاه ۵ مگاواتی تهران داده شود در صورتی که در قالب MPT طرف‌های‌ دیگر آژانس موظف بودند سوخت‌های نیروگاه ۵ مگاواتی امیرآباد را تامین کنند. نیروگاهی که کارکرد تحقیقاتی و پزشکی داشت اما این اقدام آنها، ضد توسعه‌ای و انسانی بود زیرا حدود یک میلیون بیمار ایرانی وابسته به پزشکی هسته ای بودند. بنابراین ایران همین اشتباه آمریکا را تبدیل به فرصت کرد و دست به تولید سوخت ۲۰ درصد زد که کار بسیار خوبی هم بود و از این نظر خودکفا شد.

وی افزود: قدم بعدی ایران برای آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد واکنش به سیاست منفی اسرائیلی بود. اسرائیلی‌ها در مذاکرات احیای سازش که در ماه‌های آخر دولت آقای روحانی در حال اجرا بود به یکی از تاسیسات هسته‌ای ما در کرج حمله کردند و ایران هم بلافاصله سوخت ۶۰  درصد را تولید کرد. این اقدام دو منظوره بود، یک منظر نشان دهنده تردید ایران به مذاکرات بود زیرا قرار نیست در مذاکرات، صنعت هسته‌ای از حوزه فناوری و توسعه ایران خارج شود و دیگر واکنش این بود که ایران به دنبال نظامی کردن صنعت هسته‌ای خودش نیست اما اگر قرار است اسرائیل موضوع را نظامی کند ایران هم می تواند به این سمت حرکت کند.

این کارشناس سیاست خارجی و روابط بین‌الملل خاطر نشان کرد:آمریکایی‌ها پیام ایران را گرفتند و رژیم صهیونیستی را از اقداماتی که انجام می‌داد منع کردند به نوعی که حتی بعدا اسرائیلی‌ها علی‌رغم خواست‌شان با مذاکرات همراهی نشان دادند.

وی با بیان این‌که امروز رفتن به سمت غنی سازی ۹۰ درصد جزو سیاست های کشور نیست، گفت: نرفتن به سمت بمب هسته‌ای در کشور دلیلی فقهی دارد؛ بله ممکن است در کشور افراد نظرات مختلفی داشته باشند اما یکی از ادله‌های ایران برای مسالمت آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خودش که در سازمان های بین‌المللی هم ثبت شده است  منع فقهی تولید بمب هسته‌ای است، زیرا از نظر فقه ما سیاست نظامی کشور سیاست دفاعی است یعنی کشور اقدام مقابله به مثل را باید در مقابل کسانی انجام دهد که حمله کرده‌اند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هنگامی که بمب هسته‌ای قابل مدیریت نیست و غیرنظامیان و غیر حمله کنندگان را از بین می‌برد منع فقهی دارد. ایران حتی به هنگام جنگ از این منع فقهی برای عدم پاسخگویی به اقدامات صدام استفاده کرد، امروز هم همین منع فقهی برای عدم حرکت به سمت بمب هسته ای بازهم مورد تاکید قرار می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: صحبت‌های که توسط آقای جلیلی مطرح شده است نشان می‌دهد این منع فقهی برای بعضی از فعالان سیاسی در ایران عملا منع جدی نیست و به ایران در جوامع‌بین‌المللی ضربه می‌زند.دشمنان ایران از همین اظهارات برداشت‌های مغرضانه کرده و علیه ما استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد: غنی‌سازی ۹۰ درصد را به صلاح کشور نمی‌دانم چرا که معتقدم مذاکرات هسته‌ای در مسیر خوبی پیش می‌رود امکان توافق بیش از عدم آن است بنابراین طرح غنی سازی ۹۰ درصد به اعتقاد من بازی کردن در ۲ میدان است میدان اول میدان اسرائیل است که به شدت سعی می‌کند موضوع را نظامی کنند تا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران اقدامی صورت گیرد که صد البته این اقدام با واکنش ایران مواجه خواهد شد و جنگ در منطقه حاکم می‌شود که به صلاح منطقه نیست.

فلاحت پیشه یادآور شد: واقعیت این است که اسرائیلی ها از زمانی که دشمنی با ایران را در دستور کار خود قرار دادند توانستند جنگ اعراب و اسرائیل را به جنگ اعراب و اسرائیل با ایران تبدیل کنند و این اسمش ایران‌هراسی است بنابراین امروز هنگامی که غنی سازی ۹۰ درصد صورت گیرد بیش از هر زمانی به سیاست متحد شدن بیش از پیش اسرائیل با کشورهای عربی کمک می‌کند که این بزرگترین ظلم به ایران است که جنگ اعراب و اسرائیل به جنگ اعراب و اسرائیل با ایران تبدیل شود.

وی ادامه داد: از سال ۱۹۴۸ میلادی هر دهه یک جنگ بین اعراب و اسرائیل به وجود داشت، ۱۹۴۸ جنگ مقابله با تاسیس اسرائیل. ۱۹۵۶جنگ بازپس‌گیری اراضی فلسطین. ۱۹۶۷ جنگ ۶ روزه. ۱۹۷۳ جنگ رمضان که در نهایت منتهی به کمپ دیوید شد، اما بعد از شکل‌گیری انقلاب اسلامی و اینکه ایران عملاً به موضوع اسرائیل ورود کرد هیچ جنگی بین اعراب و اسرائیل صورت نگرفت و به تدریج یک جریان سازش شکل گرفت و اسرائیل و اعراب نزدیک شدند و ایران‌هراسی روز به روز ریشه دارتر شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم خاطرنشان کرد: معتقدم تهیه آتش  جنگ ایران و اسرائیل را برخی از مسئولان ایرانی ریختند، کسانی که موضوع جنگ با اسرائیل و نفی هلوکاست را مطرح کردند و  امروز هم غنی‌سازی  ۹۰ درصد را بیان می‌کنند، این یعنی تحکیم یک جبهه اسرائیلی، عربی و غربی بر علیه ایران.

وی ادامه داد: اما میدان دوم، چالش اوکراین است که به یک چالش غیرقابل حل میان روسیه و غرب مطرح شده است. طرح چنین پیشنهادهایی اذهان را بار دیگر متوجه ایران می کند. روسیه از چنین پیشنهادهایی استقبال می‌کند، هرچند خود روسیه هم مانع عملی آن می‌شود اما از لحاظ لفظی روس‌ها می‌دانند میزان فشار از روسیه و اوکراین کاهش پیدا می‌کند. روس‌ها همیشه نگاه شان به ایران یک نگاه خاکریزی بوده است.به نظرم امروز چالش اصلی غرب چالش اوکراین است طرح موضوع غنی سازی ۹۰ درصدی، ایران را به عنوان چالش اصلی مطرح می‌کند و خدمت به روسیه است.

فلاحت پیشه تاکید کرد: در طول تاریخ ، مواضع افراطی سودی برای ملت ایران نداشته است، کشور ما را به سیبل دیگر کشورها تبدیل کرده است و فرصت ها را از ما گرفته‌ است.

وی خاطر نشان کرد: به اعتقاد من در این شرایط سیاست اعلامی ایران به نتیجه رساندن مذاکرات باید باشد هرگونه سیاستی که تنش را برای ایران به ارمغان می‌آورد خیانت به ملت است و هرگونه تنش زدایی خدمت به ملت. اما معتقدم ایران و آمریکا بیش از هر زمان دیگری مشتاق به توافق هستند و نباید با طرح مواضع افراطی این توافق را دور کنیم.

۱ نظر
  1. امیر

    اقای فلاحت پیشه ازطرف اسراییل خطری ایران راتهدید نمیکنه.خطر اصلی شما بازنده های اصلاحاتی هستیدکه 8 سال مملکت به امید کدخدا معطل کردید چوبش را ملت خوردومیخورد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.