آمریکا حاضر به مذاکره در مورد سپاه نیست
یک استاد علوم سیاسی آمریکا با بیان اینکه ایالات متحده حاضر به مذاکره در مورد سپاه نیست، گفت: احتمال احیای برجام از چند ماه پیش کمتر شده است.
به گزارش تازه نیوز و به نقل از ایلنا، استاد علوم سیاسی دانشگاه آکران با بیان اینکه توافق امکانپذیر است، اما احتمال وقوع توافق و احیای برجام کمتر از چند ماه پیش شده است، گفت: یا آمریکا یا ایرانیها باید در مورد اختلاف موجود سازش کنند تا جلو بروند.
کارل کالتنتالر (Karl Kaltenthaler) استاد علوم سیاسی دانشگاه آکران آمریکا است. حوزه تخصصی وی علوم سیاسی، امنیت سیاسی، خشونت سیاسی و تروریسم است. وی به صورت تخصصی در مورد کشورهای ایران، عراق، پاکستان و سوریه تحقیق و بررسی کرده است.
آمریکا حاضر به مذاکره در مورد سپاه نیست
کارل کالتنتالر درباره توقف در مذاکرات گفت: مذاکرات اکنون به بنبست رسیده است. یکی از موضوعاتی که مذاکرات را به بنبست رسانده، حضور سپاه در لیست سیاه است. ایران میخواهد نام سپاه از این لیست برداشته شود، زیرا توانایی آن را برای داشتن روابط مالی و انواع معاملات در خارج از ایران محدود میکند.
وی در ادامه در مورد تاخیر در مذاکرات گفت: آمریکا مدعی است که حضور سپاه در لیست سیاه ربطی به مسائل هستهای ندارد و در نتیجه حاضر به مذاکره در این زمینه نیست. از دیدگاه ایران، مطمئنم که آنها عدم تمایل آمریکا به تسلیم شدن در این موضوع را دلیل تأخیر میدانند. اما از منظر آمریکا، درخواست ایران برای حذف نام سپاه از لیست سیاه به عنوان دلیل تاخیر تلقی میشود.
- چرا فضای مذاکرات وین از توافق دورتر میشود؟
- شرط آمریکا برای لغو تحریمها علیه ایران/ تصمیم واشنگتن درباره سپاه پاسداران
احتمال احیای توافق کاهش یافته است
این استاد دانشگاه در مورد از سرگیری مذاکرات گفت: فکر میکنم احتمال توافق دوباره کاهش یافته است. به نظر من بعید است که دولت بایدن در مورد این موضوع (حذف نام سپاه از لیست سیاه) عقبنشینی کند. اگر بایدن تصمیم بگیرد این نام را از لیست سیاه حذف کند، احتمالاً غوغای بزرگی در سیاست داخلی آمریکا و از سوی متحدان آمریکا به راه میافتد. همچنین به نظر میرسد اگر به اظهارات اخیر مسئولان ایران نگاه کنید، میبینید که موضع ایران در حال سخت شدن است.
وی در ادامه گفت: من واقعاً توصیهای برای شرکتکنندگان در گفتگوها ندارم. آنها باید تصمیم بگیرند که منافع امنیت ملی آنها چیست و مایلند از یک توافق بالقوه چه چیزی را بپذیرند. آنها به وضوح میتوانند این تصمیم را به تنهایی اتخاذ کنند.
فکر نمیکنم جنگ اوکراین تأثیر عمیقی بر مذاکرات داشته باشد
این استاد دانشگاه در مورد تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر مذاکرات وین گفت: فکر نمیکنم که جنگ تأثیر عمیقی بر مذاکرات داشته باشد. اینکه به نظر میرسد دولت ایران دقیقاً در مخالفت با روسیه در مورد جنگ قرار دارد، احتمالاً به ایجاد اعتماد بین ایالات متحده و ایران کمکی نمیکند. تبلیغات روسیه در رسانههای ایران کمکی به تصویر این کشور در غرب نمیکند و این امر در احتمال احیای توافق هستهای تغییر قابل توجهی نخواهد داد.
یا آمریکا یا ایرانیها باید در موضوع اختلاف موجود سازش کنند
وی در ادامه گفت: به نظر میرسد توافق امکانپذیر است، اما احتمال وقوع توافق و احیای برجام کمتر از چند ماه پیش است. یا آمریکا یا ایرانیها باید در مورد اختلاف موجود سازش کنند تا جلو بروند. کاملاً ممکن است که این موضوع مانع از احیای توافق شود.
اقای بایدن بلینکن وزیر یهودی-صهیونیستیت رو برکنار کن واقای جان کری رو وزیر خارجه کن. بااین یهودی کثیف که امریکا رو ول کرده چسبیده به امنیت اسرائیل نمی تونی برجام رو زنده کنی.
مجلس باید برای تعیین تکلیف شدن برجام(توافق برجام یا عدم توافق برجام)برنامه زمانی ومدت وزمان وتاریخ برای دولت ابراهیم رئیسی تعیین کند ودولت راملزم کند ظرف مدت زمان وتاریخ اعلامی ازمجلس برجام را تعیین تکلیف کند. دولت به خواب خرگوشی رفته وزمان زیادی ست فقط منتظر امریکا نشسته تا بیند امریکا چه خواهد کرد و وقت کشی می کند وبرنامه قاطعی برای تعیین تکلیف برجام ندارد وتلاشی موثر ودر خور برای توافق برجام ورفع تحریمهاندارد .بلاتکلیف گذاشتن برجام تبعات خطر ناک اجتماعی ،اقتصادی ،سیاسی برای کشورونظام مقدس دارد.باید مجلس به دولت التیماتوم دهد تا دولت ازخواب بیدار شودوبرجام را تعیین تکلیف کند یا توافق برجام ورفع تحریمها یاعدم توافق و شکست برجام وترک مذاکرات. متاسفانه دولت در کنترل تورم افسار گسیخته هم برنامه موثر ی ندارد وبسیار ناکار امد وفلج است وکل تقصیر گرانی رابه گردن دولت قبلی می اندازد که باتوجه به فروش خوب نفت در یکسال گذشته ادعای درست ومنصفانه ای نیست که تورم ونرخ ارز وسکه با فروش خوب نفت وبرگشت ارز همچنان بالا رود.دولت قبل فروش نفتش درقیاس با دولت رئیسی خیلی کم بود.