خطر یک حمله اتمی نزدیک و جدی است؟
خطر حمله اتمی روسیه در شرایط فعلی چقدر است؟ آیا ولادیمیر پوتین تصمیم می گیرد دکمه قرمز هسته ای را فشار دهد؟

به گزارش تازهنیوز، فشارها بر روسیه هر روز بیشتر میشود و متعاقبا نگرانی از واکنشهای عجیب پوتین به درماندگی در جنگ و ناتوانی از فروپاشی اقتصادی بیشتر میشود. نشریه معتبر اشپیگل از این نگرانی هستهای نوشته است: در ۲۷ فوریه، اولاف شولتز از یک نقطه عطف صحبت کرد و تنها چند روز بعد، ولادیمیر پوتین برای اولین بار تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای کرد.
- افشا شدن یک راز جنجالی؛ پوتین از معشوقه خود دو پسر دارد! +عکس
- ویدئویی که حتماً باید دید: «ایرانی» که بود، «ایرانی» که شد!
حاکمیت روسیه مرتبا به ترس از حمله اتمی دامن می زند. پس از پوتین و دیمیتری مدودف، سرگئی لاوروف نیز در هفته گذشته از خطر جنگ هسته ای صحبت کرد. او بسیار نگران بود که این خطر به طور مصنوعی تشدید شود. به گفته لاوروف، غیرقابل قبول بودن جنگ هسته ای، یک موضع اساسی روسیه است.
با این وجود، او تهدید کرد که «نیروهای بازدارنده» را در حالت آماده باش قرار خواهد داد. موازنه وحشتی که مشخصه جنگ سرد بود، دقیقا به این صورت عمل می کند: هر دو طرف دارای پتانسیل عظیمی برای تخریب هستند و قصد دارند طرف مقابل را از استفاده از سلاح های مشابه منصرف کنند. اما خطر حمله روسیه در شرایط فعلی چقدر است؟ آیا ولادیمیر پوتین تصمیم می گیرد دکمه قرمز هسته ای را فشار دهد؟
یورگ رومر از دپارتمان علوم نشریه اشپیگل توضیح می دهد: «خبر خوب این است که اکثر محققان امنیتی تصور دارند انجام این کار چندان آسان نیست. دلیل این است که روسیه مانند آمریکا با چمدان های هسته ای کار می کند. تصاویر تلویزیونی اغلب پوتین یا یکی از نزدیکان او را در حال حمل این چمدان نشان می دهد.»
وی ادامه داد: «طبق اطلاعات موجود، سه تا از این چمدانها وجود دارد: یکی در دست پوتین است، دیگری در اختیار وزیر دفاع سرگئی بوده و چمدان سوم متعلق به والری گراسیموف، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح روسیه است. به نظر می رسد فقط فعال سازی همزمان این سه چمدان، امکان پرتاب سلاح های هسته ای را فراهم می کند.»
رومر میگوید: «با این وجود، مهم است که شما بیش از حد وحشت نکنید، زیرا اگر با احتیاط به وضعیت نگاه کنید، تقریبا همه چیز علیه استفاده از سلاحهای هستهای است؛ ما مدت هاست که سلاح هستهای داشتهایم. جنگ جهانی دوم، به رغم تشدید تنش ها و حتی با وجود حوادثی که بارها اتفاق افتاد و تقریبا حمله هسته ای را ممکن کرد، دیگر هرگز با پرتاب یا استفاده از بمب اتمی مواجه نشد. این نشان می دهد که ما هنوز می توانیم آرام باشیم.»
بیشتر بخوانید: