در نشست امروز بررسی افزایش مستمری بازنشستگان وزارت کار چه گذشت؟
سرپرست وزارت رفاه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در جلساتی جداگانه به موضوع افزایش بحث برانگیز مستمری بازنشستگی ورود کردند.
به گزارش تازه نیوز، در ادامه اختلافی که از هفتههای گذشته میان بازنشستگان تامین اجتماعی و دولت سیزدهم بر سر افزایش ۱۰ درصدی مستمری برای سایر سطوحبگیران ایجاد شده بود، دو جلسه مهم برای امروز شنبه، بیست و هشتم خرداد ماه معین شد.
- استمداد بازنشستگان تامین اجتماعی از رهبری/ بیتوجهی عمدی به افزایش حقوق!
- باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان از ۱۴۰۰ کی پرداخت میشود؟
- دومین روز تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان مقابل استانداری
به نقل از برنا، جلسه صبح امروز به ریاست محمدهادی زاهدی وفا، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشکلهای صنفی بازنشسته اختصاص داشت. این جلسه پیش از ظهر امروز بدون نتیجه مشخصی خاتمه یافت.
علی دهقان کیا، مسئول کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شهرستان تهران و از حاضران در این جلسه به تجارت نیوز گفت: زاهدی وفا به صراحت گفت که در مقام سرپرست نمیتواند به صورت قطعی حرفی بزند. با وجود این، او قول داد تا تلاش خود را برای جلب رضایت کارگران بازنشسته انجام دهد.
وی افزود: به همین دلیل نمیتوان راجع به موضوعات مطرح شده در این جلسه به تفصیل صحبت کرد. فقط میتوان گفت که بازنشستگان تامین اجتماعی برخواست قبلی خود یعنی افزایش ۳۸ درصدی مستمری سایر سطوح و مخالفت با هرگونه بسته جبرانی حمایتی اصرار دارند.
ورود مجلس شورای اسلامی به افزایش مستمری
از سوی دیگر قرار است برای بعد از ظهر امروز جلسه مهم دیگری در رابطه با افزایش بحثبرانگیز حقوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی برگزار شود.
این جلسه میان اعضای هیات دولت و هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین برگزار میشود. به احتمال زیاد برخی از اعضای تشکلهای صنفی بازنشسته هم در آن حضور دارند.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره این خبر به تجارتنیوز گفت: به احتمال زیاد در این جلسه علاوه بر مسئولان وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی، معاون اول رئیس جمهور نیز حضور خواهد داشت.
وی افزود: تا به این لحظه که دولت از موضع خود در قبال افزایش ۱۰ درصدی مستمری کارگران بازنشسته عقب نشینی کرده است. سازمان تامین اجتماعی هم از ادامه این وضعیت راضی است. برای همین همه چیز به نظر نمایندگان مجلس بستگی دارد.
صادقی ادامه داد: تا به این لحظه سازمان تامین اجتماعی تنها مشغول واریز مابهالتفاوت افزایش مستمریهای خردادماه است. این در حالی است که طبق برآورد خود کارشناسان تامین اجتماعی، افزایش ۳۸ درصدی مستمریها هیچ بار مالی را متوجه سازمان نمیکند.
وی افزود: چنانچه مجلس به این نتیجه برسد که دولت در افزایش مستمریهای سازمان تامین اجتماعی مرتکب تخلف و قصور شده است، مصوبه افزایش مستمری ابطال و هیات دولت ملزم به رعایت قانون میشود.
مروری دوباره بر پیدایش یک اختلاف
افزایش مستمری کارگران بازنشسته بعد از آن به مناقشهای میان کارگران بازنشسته با دولت سیزدهم تبدیل شد که هیات دولت برخلاف پیشنهاد هیاتمدیره سازمان تامین اجتماعی عمل کرد.
برابر پیشنهاد هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی قرار بود مستمری سال ۱۴۰۱ سازمان تامین اجتماعی به میزان ۵۷ درصد برای حداقلبگیران و ۳۸ درصد برای سایر سطوحبگیران افزایش یابد. مبنای این افزایش مصوبه شورای عالی کار بود.
در مقابل این پیشنهاد، هیات دولت مستمریبگیران سایر سطوح را به دو دسته تقسیم کرد. آنهایی که دریافتی زیر ۱۰ میلیون تومان داشتند شامل ۱۰ درصد افزایش به علاوه رقم ثابت ۶۵۰ هزار تومان در ماه شدند.
دسته دوم مستمریبگیرانی بودند که درآمدی بالای ۱۰ میلیون در ماه داشتند و درنتیجه تنها افزایش ۱۰ درصدی مستمری به آنها تعلق گرفت.
این شیوه افزایش با واکنش اعتراضی کارگران بازنشسته مواجه شد. در کشاکش این جدال رئیسجمهور دستور رسیدگی به موضوع صادر کرد. وزیر پیشین کار نیز در پاسخ، از آمادگی دولت برای توزیع بسته حمایتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد.
هرچند به فاصله کوتاهی از اعلام این خبر، حجتالله عبدالملکی از سمت خود در وزارت رفاه استعفا داد اما کارگران بازنشسته تا به این لحظه مخالف سرسخت دریافت بسته پیشنهادی هستند.
دولت اصلا هیچگونه حقی در سازمان تامین اجتماعی ندارد که بخواد دخالت کند ،صندوق تأمین اجتماعی متعلق به کارگران و زحمتکشان بازنشستگان میباشد که سالیان سال هر کسی به اندازه توان پرداختش کرده که حالا میخواد سود سپرده اش را بگیرد که دولت بدهکاری خود را به صندوق پرداخت کند و تورم را کنترل حمایت هایش پیشکش
دولت اگرراست میگه بدهیهایش رابه سازمان پس بده کمکش پیشکش به یارمان نمیشی خوارمان هم نشو اقای دولت شماها میفهمید یعنی چه که یک جوان ۳۵سال درکارسخت وزیان اور درمعدن وغیره وپرداخت ۳۰درصدازحقوقش به سازمان برای ایام پیری وکهولت اماکنون بادریافتی فقط۵میلیون یعنی چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
باسلام.خداییش دارن باابروی ۲۰میلیون انسان شریف بازی میکنن.یکی نیست به این وزیرمستعفی بگه چرادرمصوبه تامین اجتماعی دخالت وباعث مدیون شدن خودت پیش خداوبیست میلیون ایرانی شدی.بااین تورملجام گسیخته باده درصد کی میتواندزندگی کنه تنها میدانم یکی بایدبدادبازنشسته های محترم برسد
سرمایه صندوق تامین اجتماعی بین النسلی و متعلق به بیمه پردازان کارگری دیروز و بازنشستگان امروز است و به عنوان حق الناس ، دولت حق هیچگونه مداخله ای در آن ندارد و بازنشستگان بر اساس مدت و مقدار بیمه پردازی و رعایت ماده ۹۶ از اندوخته ۳۰ ساله خود بهره مند می گردند . جای تاسف است که مدیران ناآگاه و مسئولین امر به جای صیانت از سرمایه ۲۰ میلیون خانوار بازنشسته و اجرای عدالت و بازپرداخت بدهی ۵۰۰ هزار میلیاردی دولت که باعث عدم ایجاد امکانات رفاهی و درمانی بازنشستگان و همسان سازی به موقع حقوقها شده است با زیر پا گذاشتن قانون قصد تعدی و دست درازی به حقوق بازنشستگان را دارند که گناهی نابخشودنی و ظلمی بس سنگین است و تقاص الهی را در پی دارد . امید است با پیگیری کانونهای کارگران بازنشسته و اقتدار ستودنی کمسیون اجتماعی و تطبیق مقررات مجلس و دلسوزان نظام با لغو مصوبه غیرقانونی هیئت دولت حقوق حقه بازنشستگان پرداخت و در این شرایط بحران اقتصادی ، معشیت این قشر زحمتکش به خطر نیفتاده و آنان را شرمنده خانواده و ناامید از عدالت اسلامی ننمایند .
لطفا” به این مطلب هم توجه داشته باشید طبق گفته مسئولین تامین اجتماعی قرار بود 57 درصد به حداقلی بگیران اضافه شود که در عمل این اتفاق نیافتاد یا حداقل در مورد حداقل بگیران واقعی که 30 سال یا بیشتر سابقه پرداخت بیمه دارند نیافتاد وفکر میکنم اگر درست گفته باشند این افزایش شامل کسانی شد ده یا پانزده سال بیمه پردازی کرده بودنداجرایی شده و افرادی مثل بنده با32 سال سابقه حقوق ثابتم سه میلیون و هفتصد بود و جمعا” با سایر افزایشات چهار و پانصد میگرفتم نشده است و پریروز پیامک زدند که یک میلیون و سیصد از بابت افزایش خرداد واریز کرده اند که در واقع این عمل ظلم بسیار بزرگی است به افرادی با بیشترین بیمه پردازی و کمترین حقوق با این حکم عملا” افراد مثل من رفتیم آخر آخر صف حقوق بگیران حتی افرادی با 15 یا 20 سال سابقه از ما بیشتر میگیرند حالا ما مانده ام حیران نه جزو حداقلی ها شدیم و نه جزو متوسط بگیران و عملا” حقوق بگیران در رده ما سالهاست فراموش شده ایم و در جا میزنیم اصلا” هم هیچکس نه در دولت و نه نمایندگان ظلمی که در حق ماها شده و میشود خبر ندارند ؟ تازه امثال هم شدت یافت