مروری بر آخرین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران از مکاتبه رئیس مجلس با هیات دولت در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان خبر میدهد.
به گزارش تازه نیوز، چالش کارگران بازنشسته با دولت برسر افزایش حقوق بازنشستگان هنوز ادامه دارد. بازنشستگان معترض از نزدیک بودن نظر هیات تطبیق مقررات مجلس به نظرخود خوشحالند و منتظرند تا هیات دولت مستمری بازنشستگان سایر سطوح را به میزان ۳۸ درصد افزایش دهد. در مقابل اما شورای اطلاع رسانی دولت با استناد به جایگاه مشورتی هیات تطبیق مقررات مجلس، وقعی ننهاده و هیات دولت را ملزم به تغییر حقوق بازنشستگان معترض نمیداند.
- چه کسی برای حقوق بازنشستگان تصمیم میگیرد؟
- نامه رئیس مجلس برای حقوق مستمریبگیران/ بازنشستگان از بلاتکلیفی نجات پیدا میکنند!
به نقل از تجارت نیوز، با وجود این بیاعتنایی اما علی علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران از مکاتبه رئیس مجلس شورای اسلامی با هیات دولت در رابطه با موضوع مورد اختلاف خبر میدهد. به تاویل این مقام صنفی، نامهنگاری مجلس و دولت به مفهوم ابلاغ رسمی غیرقانونی بودن مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان سایر سطوح است.
در تازهترین تحول وی میگوید: مطلع هستیم که از طرف نهاد ریاست جمهوری، به وزارت رفاه ماموریت داده شده است تا مشکل بازنشستگان تامین اجتماعی هرچه زودتر برطرف شود.
این مقام صنفی با نگاهی خوشبینانه میگوید: به نظر میرسد دولت میخواهد پیش از انتخاب وزیر جدید مسئله را فیصله دهد. مشکل اینجاست که دولت نگران وجهه عمومی خود است و نمیخواهد طوری عمل کند که سایرین از این قضیه برداشتهای دیگری داشته باشند.
دهقانکیا میافزاید: این موضوعی است که در همان جلسه مشترک بازنشستگان با معاون اول ریاست جمهوری مطرح شد، به بیان دیگر دولت اشتباهش را قبول دارد اما میخواهد با حفظ شان و وجهه آن را طریقی اصلاح کند.
مروری کوتاه برآنچه که گذشت
برای سال ۱۴۰۱ هیات دولت بازنشستگان تامین اجتماعی را به سه دسته تقسیم کرد، دسته نخست حداقل بگیران و زیر حداقل بگیران هستند که به استناد ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی مستمری آنها به اندازه حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار ۵۷ درصد افزایش یافت.
دسته دوم مستمری بگیران میانهبگیر با جمعیتی بالغ بر ۱٫۵ میلیون نفر هستند که دریافتی ماهانه در سال ۱۴۰۰ آنها کمتر از ۱۰ میلیون تومان بود، مستمری این گروه با تصمیم دولت مشمول افزایش ۱۰ درصدی به علاوه ماهانه ۶۵۰ هزار تومان شد.
دسته سوم مستمری بگیران بالای میانه بگیر با جمعیت تقریبی ۶۰۰ هزار نفر هستند. مستمری ماهانه این گروه در سال گذشته بالای ۱۰ میلیون تومان در ماه بود و براساس تصمیم دولت برای سال جدید تنها به میزان ۱۰ درصد زیاد شد.
دو دسته میانهبگیر و بالای میانهبگیر در ادبیات بیمهای سازمان تامین اجتماعی، سایر سطوح بگیر محسوب میشوند و به پیشنهاد هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی قرار بود برای امسال مستمری آنها به میزان ۳۸ درص (میزان تعیین شده در شورای عالی کار برای دستمزد کارگران سایر سطوح) افزایش یابد که مورد موافقت دولت قرار نگرفت.
این تصمیم دولت در میانه خردادماه اعلام شد و با واکنش منفی بازنشستگان سایر سطوح مواجه شد. دولت مدعی است که میزان ۱۰ درصد را مطابق افزایش حقوق کارکنان لشگری و کشوری تعیین کردهاست اما معترضان میگویند با فرض اعمال افزایش ۳۸ درصدی مستمری تامین اجتماعی، بازنشستگان کشوری و لشگری همچنان دریافتی بیشتر از همتایان خود در سازمان تامین اجتماعی دارند.
سازمان تامین اجتماعی در کنار صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح یکی از صندوقهای فراگیر بیمههای اجتماعی در ایران محسوب میشود. این سازمان برخلاف دو صندوق دیگر دارای استقلال مالی و اداری از دولت است و برای همین نحوه افزایش حقوق بازنشستگان امسال آن با مخالفت بازنشستگان مواجه است.
مرگ بر ستمگر دیکتاتور
بعد از مشخص شدن حداقل سال با توجه به تورم در شورای عالی وزارت کار باید بقیه حقوق ها هم با همان در صد افزایش یابد تا نسبت بیمه پردازی و همچنین ارزش احکام اولیه بازنشسته رعایت گردد و سطح وفاصله حقوقها رعایت شده باشد در غیر این صورت بعد از چند سال حقوق حداکثری ها به حداقل میرسد واین عین بی عدالتی واشتباه و غیر قانونی است .
هیات دولت از همین مردم هستند و خادم مردم هستند و باید ضمن تعهد به قانون در راستای منافع کشور رفتار کنند اینجا محل قلدری و خدایی کردن نیست باید خضع و خاشع باشی تا بتوانی خادم ملت باشی و مساله حفظ احترام و قدرت خودشان نیست مساله کشور است مساله ایران است مساله اعتماد مردم به دولت است اگر این شیوه دولت و اشتباه دولت در کشورهای توسعه یافته اتفاق میفتاد همه با هم عذرخواهی میکردند و استعفا میدادن
تمکین به قانون خواست بازنشستگان محترم می باشد از عجایب روزگاره پول خودمان را که در دوران کار به حساب تامین اجتماعی ریخته ایم به خودمان نمیدهند آن هم تحت عنوات جعلی رعایت عدالت که با ظلم عیان برابر است دولت با بی قانونی و تضیع حق یک عده میخواهد بدهی ۴۵۰۰۰۰ میلیاردی خود به تامین اجتماعی را تحت شعاع قرار دهد. ظلمی از این بالاتر که دست تو جیب ضعیف ترین قشر حقوق بگیر بکنی آن هم تحت عنوان عدالت این عمل تنها به مسلخ بردن عدالت و اعتقادات می باشد یک عده هستند که تمام سعی شان در ناراضی کردن مردمه بخصوص حقوق بگیران باعزت تامین اجتماعی. حتی شده با عدم تمکین به قانون صریح مصوب مجلس و سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی کار. باید در پس پرده مخالفتها با قانون موضوع مهمی باشد!!! آب در آسیاب دشمن ریختن از این واضح تر نمیتوتند باشد
کدام سه دسته ؟ پس ما که 32 سال سابقه داریم و پارسال کل دریافتی مان چهار وپانصد بود جزو کدام دسته قرار داریم ؟ امثال هم یک میلیون و سیصد به حقوقمان اضافه شده و جمع دریافتی مان شده پنج میلیون هفتصد یعنی حقوق مارا با افرادی که بیست سال سال سابقه دارند برابر کرده اند این یعنی ظلم به افرادی که سابقه بیشتری داشته و سی ودو سال بیمه پرداخته اندو به تعبیری دیگر از حقوق ما کم میکنند و به حقوق افراد دارای سابقه کم اضافه میکنند این یعنی عدالت ؟ کمی دقت کنیم پی میبریم که چرا افزایش حقوق 57 درصدی رابه حداقل بگیران باسابقه کم اختصاص داده اند ؟ چون خودشان هفت برابر حداقلی دریافت میکنند با افزایش 57 درصدی در حقیقت هفت برابر حقوق خودشان 57 دصد افزایش پیدا میکنند به این دلیل بازنشستگان باسابقه را شامل این افزایش نکرده اند