جزئیات جدید از خودکشی شلیر رسولی، زن مریوانی/ معاون رئیسی هیچ حرفی از متجاوز نزد!

شلیر رسولی که هنگام تجاوز خودش را از ساختمانی به بیرون پرتاب کرد و دو روز بعد درگذشت، نه برای شرافت که برای حفظ آبرو خودش را از طبقه دوم ساختمان پرتاب می‌کند. آن‌هم نه آبروی خودش که آبروی خانواده‌اش.

به گزارش تازه‌نیوز، به نقل از روزنامه همشهری، سلام شهیدی، همسر شلیر رسولی گفت: پسرم ۱۷ساله است و دخترم ۱۱ساله. وقتی شلیر افتاد، هر دوی آنها داخل کوچه بودند و با گریه و فریاد کمک می‌خواستند. مادرشان درست مقابل چشمان آنها سقوط کرد و به خیابان افتاد.(اینجا ببینید)

 گوران همسایه روبه‌رویی ما بود. حالا فهمیده‌ام که اوباش بوده و سابقه کیفری هم داشته است. شاید باور نکنید اما روز بعد از این حادثه مردم مریوان که از این ماجرا عصبانی شده بودند به خانه گوران حمله کردند.

شیشه همان پنجره‌ای که شلیر از آنجا سقوط کرد را شکستند و می‌خواستند آنجا را آتش بزنند اما ما خواهش کردیم که این کار را نکنند. چون می‌خواستیم همه‌چیز را به قانون بسپاریم.

نه تنها درخواست ما بلکه همه مردم مریوان این است که خیلی زود گوران مجازات و اعدام شود.

عصرایران نوشت: انسیه خزعلی که این‌روزها برملا شدن راز سفر پسرش به خارج از کشور او را در صدر اخبار آورده، در توییتی به مرگ شلیر رسولی، قربانی تجاوز در مریوان واکنش نشان داده‌است.

این مطالب را هم ببینید:

توییت انسیه خزعلی در مورد شیلر رسولی

او در این توییت با مشابهت سازی نام شلیر که در زبان کردی به معنای دشت است، خودکشی شلیر رسولی را با واقعه اشغال بخشی از کردستان توسط عراق مقایسه کرد و اقدام او را که نگذاشت اسیر متجاوز شود نماد زنانگی و پاکدامنی دانست.

در واقع انسیه خزعلی در این توییت خودکشی شلیر رسولی را تایید و آن را نشانه حفظ نجابت و شرافت عنوان کرد. اما حتی یک کلمه درباره متجاوز ننوشت.

شلیر رسولی که هنگام تجاوز خودش را از ساختمانی به بیرون پرتاب کرد و دو روز بعد درگذشت، نه برای شرافت که برای حفظ آبرو خودش را از طبقه دوم ساختمان پرتاب می‌کند. آن‌هم نه آبروی خودش که آبروی خانواده‌اش.

شیلر رسولی

او خودش را کشت تا خانواده‌اش بی‌آبرو نشوند. شلیر رسولی اگر خودش را پرت نمی‌کرد و مورد تجاوز قرار می‌گرفت، جامعه او را به سمت خودکشی سوق می‌داد؛ چه بسیار بارها چنین اتفاقی افتاده و زنانی بودند که پس از تجاوز به دلیل نگاه اجتماعی دست به خودکشی زده‌اند و متجاوز هرگز تنبیه نشده است.

مسئله تجاوز یا تعرض‌های جنسی طی چندسال گذشته در کانون توجه کنشگران اجتماعی، رسانه‌ها و مردم بوده‌است. زنگ خطر این بحران زمانی بلندتر نواخته شد که خودکشی زنان پس از تعرض‌های جنسی رو به افزایش بود.

از سوی دیگر نبود راه‌کارهای قانونی برای رسیدگی مجرمانه به متجاوز باعث شده بود تا این مسئله به یک بحران بزرگ اجتماعی بدل شود. اما تلاش‌ها برای بهبود این بحران هم بی‌نتیجه نبود و نمونه موفق جهانی آن مثل «می‌ تو» باعث شد تا برخی اقدامات متجاوزگرانه تعدیل شود.

در کنار همه این تلاش‌های بین‌المللی هرگز هیچ زنی برای آن‌که مورد تجاوز قرار نگیرد یا پس از تجاوز شرافت خودش را حفظ کند، تشویق به خودکشی نشده‌است، به جز در ایران و توسط معاون رئیس جمهور در امور زنان. همان کسی که باید از حقوق زنان دفاع کند، اما به جای چنین دفاعی، خودکشی آن‌ها را برای حفظ پاکدامنی تایید می‌کند.

انسیه خزعلی به جای آنکه به زنان یاد بدهد شجاعت داشته باشند و متجاوز را به قانون تحویل بدهند، خودکشی را شجاعانه و حفظ پاکدامنی را حتی به قیمتی بسیار گران راه حل مسئله می‌داند.
از کودکی به دختران درباره آبرو تذکر داده می‌شود. آنقدر درباره آبرو با آن‌ها حرف زده می‌شود و تهدید می‌شوند که در چنین مواقعی به جای آن‌که متجاوز را رسوا کنند، خودشان را حذف می‌کنند.

 

۱ نظر
  1. ابراهیم

    تو نخواهی فهمید، شیر زن جهان ،چرا مرگ رو ترجیح داد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.