پشت‌پرده پیغام آمریکا به ایران درباره مذاکرات برجام

طرف آمریکایی یک روز از در اولویت نبودن مذاکرات گفته و یک رو پیغام می‌فرستد! به نظر این تاکتیک آمریکایی‌ها برای وقت خریدن و از سرگذراندن انتخابات آبان ماه است.

به گزارش تازه‌نیوز، خیلی وقت است که مذاکرات هسته‌ای بدون اینکه نظر مردم و حتی تحلیلگران را جلب کند و حاوی خبر تازه‌ای باشد، پیش می‌رفت. البته بعضا نیز متوقف شده و صرفا منتظر پیشرفت است.

در ماه‌ها و هفته‌های گذشته نیز شاهد وقفه در گفت‌وگوها بودیم. طرفین مذاکره و مشخصا دو طرف ایران و آمریکا به هیچ نتیجه‌ای نرسیدند و روی پیشنهادات اروپا نیز توافق نکردند. در این بین شرایط داخلی هر کدام به نحوی پیش رفت که امکان ادامه گفت‌وگوها وجود نداشت.

به نقل از نامه‌نیوز، مصداق این مدعا اظهارات طرف آمریکایی در مواجهه با ناآرامی‌های اخیر در ایران و تاکید بر در اولویت نبودن مذاکره و حمایت از به اصطلاح معترضان بود. اظهاراتی که همین دیروز وزیرخارجه کشورمان با ارائه روایت خود از پیغام و پسغام‌های دریافتی از سوی آمریکا نقض آن را ثابت کرد!

سخنان دیروز امیرعبداللهیان سبب شد که بسیاری از تناقض در رفتار آمریکا گفته و سیاست‌های این کشور در راستای فشار حداکثری به ایران را به نقد بکشند. حال آن است که به نظر می‌رسد، در عالم واقع طرف آمریکایی با اظهارات و مواضع اخیر صرفا برای خود وقت خریده تا از مرحله انتخابات آبان ماه عبور کند نه اینکه نداند در نتیجه چند تجمع پراکنده در ایران چه خواهد شد.

پیش از این نیز بارها مطرح شده بود که اولویت اول غرب اعم از آمریکا و اروپا توافق‌ هسته‌ای است و اگر هم تاکنون به تاخیر افتاده به‌خاطر انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکاست. سیاست یکی به نعل و یکی به میخ آنها از آنجا نشات می‌گیرد که می‌خواهند با توجه به این وقفه‌ای که تا انتخابات یک ماه دیگر رخ می‌دهد این فضا را از نظر توافق هسته‌ای مثبت نگاه دارند. در عین حال نمی‌توانند مسائل داخلی ایران و حتی مساله روسیه، اوکراین و همکاری ایران با روسیه را نادیده بگیرند. لذا بعضا در اظهارنظرهای مقامات آمریکایی شاهد اشاره به این موارد هستیم و به این ترتیب تنور گفت‌وگو و مذاکراه را نیز داغ نگه می‌دارند. آنها می‌دانند که اگر واقعا ناآرامی‌های در ایران اولویت باشد، بحث مذاکره به حاشیه خواهد رفت اما اگر آنها مدعی شوند که گفت‌وگو حول محور احیای برجام برایشان در اولویت نیست، همه نگاه‌ها به سوی مذاکرات هسته‌ای خواهد برگشت.

از این منظر به نظر می‌رسد که در روند مذاکرات احیای برجام هیچ تحول جدیدی صورت نگرفته و همچنان همه چیز به انتخابات آتی در آمریکا گره خورده است. در این بین طرف غربی تحریم‌هایی را هم لحاظ می‌کند که اگرچه خیلی جدی و اثرگذار نیست اما جنبه روانی دارد و افکار عمومی را در ایران حساس‌تر کرده و شاید تیم مذاکره کننده و تیم دیپلماسی دولت را نیز به تلاش بیشتر برای لغو تحریم‌ها و به سرانجام رساندن مذاکرات ترغیب کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.