سازمان ملل به خبرنگار بیبیسی فارسی تذکر داد!
رفتار خبرنگار بیبیسی فارسی در حاشیه نشست سازمان ملل، منجر به تذکر این نهاد بینالمللی به خبرنگار این شبکه شد.
به گزارش تازهنیوز، مشرق نوشت: روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه (دوم نوامبر) در سازمان ملل نمایش ضدایرانی آمریکا و حامیانش در حال برگزاری بود که امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در جمع خبرنگاران برای تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران حضور یافت. آرامش و طمانینه سفیر ایران در این نشست خبری، خشم خبرنگار بیبیسی فارسی را برانگیخت و تلاش کرد با سر و صدا و اتهامات ناروا علیه ایران، توجهات را به خود جلب کند.
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد بهخاطر رفتارهای دور از نزاکت و ادب خبرنگار بیبیسی فارسی در محوطه سازمان ملل که مخل رویکرد همبستگی و صلح میان اعضای این سازمان است، به استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گلایه کرد و خواستار عدم تکرار این قبیل رفتارها شد.
در پی این اقدام هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، این نهاد بینالمللی به خبرنگار بیبیسی فارسی هشدار داد. معاونت ارتباط بینالملل سازمان ملل در نامهای به این خبرنگار یادآوری کرد مصاحبهها در سازمان ملل باید با موافقت قبلی دیپلمات موردنظر باشد.
سفیر و نماینده دائم ایران در نشست خبری یادشده با تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران گفت: مسائل حقوق بشری خود را با کشورهایی که از ما عقبتر هستند مقایسه نمیکنیم تا احساس رضایت داشته باشیم، بلکه نگاه ما به اهداف والایی چون حاکمیت دین، اخلاق و عدالت بر جامعه است و مصمم هستیم در این مسیر حرکتمان را ادامه دهیم.
این مطالب را هم ببینید:
- ویدئویی پر بازدید از تمرینات زنان یگانهای ویژه فراجا
- آقایان بگویند افسانه زمستان سرد اروپا چه شد؟/ تئوری سعید جلیلی برای احیا نشدن برجام در اثنای امیدواریها
- زاکانی: ناسا دروغ میگوید/ بایدن به تمام معنا معلول است!
مشرق در ادامه این گزارش نوشت: به رغم سروصدای زیاد رسانههای فارسیزبان همچون شبکه بیبیسی فارسی و ایران اینترنشنال سعودی و نیز خبرگزاری انگلیسی رویترز در بزرگنمایی این نشست، فاکتورهای مهمی وجود دارد که نشان میدهد برگزار کنندگان این نشست به اهداف خود نرسیدهاند و با وجود هیاهوی بسیار، دستاوردهای ناچیزی به دنبال داشته است.
نشست غیررسمی درباره حوادث ایران، نشست شورای امنیت سازمان ملل نبود. این جلسه از نوع آریا فرمولا (غیر رسمی) بود. آریا فرمولا نام و خاصیتش را از سفیر وقت ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل به نام «دیگو آریا» در سال ۱۹۹۲ گرفته است. نشستهای آریا فرمولا در محل جلسات شورای امنیت برگزار نمیشود. جزو فعالیتهای شورای امنیت سازمان ملل محسوب نمیشود و هماهنگی آن نه برعهده رئیس دورهای شورا بلکه به درخواست یکی از اعضای شورا است.
شرکتکنندگان در این جلسه نیز براساس تصمیم شخصی خود در آن شرکت میکنند. برگزاری این جلسات حتی در ژورنال سازمان ملل نیز اعلام نمیشود.
بهطور کلی سطح این نشست ضدایرانی پایین بود و تنها آمریکا و آلبانی در سطح سفیر شرکت کردند و انگلیس و ایرلند در سطح معاون نمایندگی و سایر اعضای شورای امنیت در سطح کارشناسی حضور یافتند. نمایندگان کشورهای چین و روسیه برخلاف انتظار آمریکا از این نشست، در سخنان خود از ایران حمایت کردند و کشورهای برزیل، مکزیک، امارات متحده عربی و سه کشور آفریقایی شورای امنیت (کنیا، غنا و گابن) موضع معتدلی داشتند و علیه ایران حرفی نزدند. هند در نشست مذکور اصلا سخنرانی نکرد که به خوبی رویکرد مثبت هند در قبال جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد و به رغم دعوت آمریکا از کشورهای غیرعضو شورای امنیت برای حضور در این جلسه، تنها نیوزیلند به نمایندگی از کشورهای کنز (CANZ – ائتلافی متشکل از کانادا، استرالیا و نیوزیلند) شرکت کرد.
گروه دوستان منشور ملل متحد که مرکب از ۱۹ کشور هستند هم تصمیم گرفتند تا در این نشست بیانیهای را در حمایت از جمهوری اسلامی ایران قرائت کنند و سفیر دوم (سفیر و معاون نمایندگی) ونزوئلا در این نشست حاضر شد اما آمریکا در اعمال دیکتاتوری رسانهای خود اجازه سخنرانی را به نماینده ونزوئلا را نداد.
در واقع آمریکا تقریبا به غیر از خود، میهمانان مدعو و دوستانش، اجازه سخنرانی به فرد یا کشور دیگری را نداد. سفیر ونزوئلا در سخنرانی خود استانداردهای دوگانه در زمینه حقوق بشر کشورها و اقدامات قهری یکجانبه با اهداف سیاسی (تحریمها) علیه ایران را محکوم و تاکید کرده بود که دغدغههای حقوق بشری با تحریمهای اقتصادی علیه ایران همخوانی ندارد.