دیدار مقامات امنیتی سوریه و ترکیه پس از یازده سال
اولین نشست سران دفاعی ترکیه و سوریه از زمان آغاز جنگ داخلی برگزار شد. وزیر دفاع روسیه میزبان مذاکرات سه جانبه در مسکو است. ترکیه میگوید نشست درباره بحران سوریه و گروههای تروریستی بوده است.
به گزارش تازهنیوز، وزرای دفاع ترکیه و سوریه برای اولینبار از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور در سال ۲۰۱۱ با یکدیگر دیدار کردند؛ این نشست بعد از ماهها تلاش برای شکل گیری دوباره روابط برگذار شده که نقطه عطف این ماجرا است.
به نقل از بلومبرگ، خلوصی آکار ترکیه و علی محمود عباس همتای سوری وی روز چهارشنبه در نشستی در مسکو به میزبانی سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفتگو کردند؛ رؤسای اطلاعات ترکیه و سوریه نیز در این نشست حضور داشتند.
ترکیه با اشارهای پنهان به شبهنظامیان کرد در سوریه گفت که این گفتگوها بر جنگ داخلی سوریه و همکاری علیه همه گروههای تروریستی در این کشور متمرکز بود.
این مطالب راهم ببینید:
- تهدید جدید نتانیاهو: اولویت کابینه من مقابله با ایران است
- پیاز کیلویی ۴۰ هزار تومان؛ جناب علمالهدی، حالا جای اشکنه چه بخوریم!؟
- واکنش روسیه به صحبتهای وزیر خارجه آلمان درباره ایران
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد که این نشست بر مبارزه با «گروههای افراطی در خاک سوریه» بدون شناسایی هیچ سازمانی متمرکز بوده است.
ترکیه اخیراً نشان داده که در حال آمادهشدن برای کنارگذاشتن خصومتها با سوریه است، جایی که مقامات ترکیه بیم ظهور یک دولت کرد نوظهور با حمایت آمریکا را دارند. رجب طیب اردوغان از قطع کمک به شبه نظامیان کرد توسط آمریکا ناامید شده و به دنبال حل این موضوع از طریق دیگر طرفین درگیری است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در سال ۲۰۱۵ به ارتش خود دستور مداخله در حمایت از بشار اسد، رئیسجمهور سوریه را صادر کرد و به ایجاد تعادل در جنگ داخلی به نفع رژیم کمک کرد.
نیروهای روسیه همچنان به حمایت از ارتش سوریه ادامه میدهند، حتی در شرایطی که پوتین و اردوغان به ایران پیوستهاند تا برای پایاندادن به درگیری میانجیگری کنند.
اردوغان ماهها تهدید کرده که یک حمله نظامی جدید برای گسترش منطقه حائل ترکیه در داخل سوریه و بیرونراندن گروههای کرد ی.پ.گ و حزب اتحاد دموکراتیک سوریه – PYD – از مرز مشترکشان آغاز خواهد کرد. این طرحها انتقاد ایالات متحده را برانگیخت و گفت که اقدام یکجانبه ترکیه، عملیات علیه داعش را که به طور مشترک با گروههایی از جمله ی.پ.گ انجام میشود، تضعیف میکند.
ترکیه یپگ را بهعنوان امتداد گروه جداییطلب کرد پ.ک.ک میداند که در داخل با آن مبارزه میکند. آمریکا و اتحادیه اروپا نیز پکک را یک سازمان تروریستی میدانند.