سریالهای چند صد میلیاردی صداوسیما به کجا صادر میشود؟
با آغاز اظهارنظرهای رسانهای در خصوص بودجه سازمان صدا و سیما در محافل فرهنگی، رقم بودجه اعلامی برای سریال تلویزیونی موسی باعث واکنشهای مختلف شده است.
به گزارش تازهنیوز، افزایش بودجه ۴۲ درصدی سازمان صدا و سیما همچنان مسوولان این رسانه را قانع نکرده و روابط عمومی این سازمان از احتمال توقف سریال «سلمان فارسی» به دلیل محدودیت بودجه خبر داده است.
- اقدام خطرناک و غیرقانونی ساترا صدای مجلس را هم درآورد
- وقتی صداوسیما مجلس و دولت را تهدید کرد: پول بدهید باطلالسحر نقشههای دشمنان شویم!
پیشتر سینمامثبت در مطلبی با اشاره به بودجه چهارصد میلیارد تومانی این سریال و رقم مشابه برای ساخت سریال موسی در این خصوص اطلاع رسانی کرده (اینجا) و از تعطیلی سریال موسی به دلیل مشکلات مالی خبر داده بود (اینجا).صدا و سیما ظاهرا متقاضی بودجه جداگانهای برای تولید این آثار است و اعلام کرده «انتظار میرود روند تولید این دو مجموعه نیز متوقف یا به شدت کند شود.» اما هیچ گاه به این مساله اشاره نشده که دقیقا بودجه تولید این آثار چه میزان است و چرا این آثار با وجود صرف هزینههای بسیار بالا به گونهای ساخته میشود که صرفا قابلیت پخش داخلی دارد و برخلاف ادعاهای سازمان صدا و سیما هیچگاه امکان فروش بین المللی آنها نیز ایجاد نمیشود و صرفا از مسوولان صدا و سیما به کشورهای دوست و برادر «هدیه» داده میشوند؟ این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که کشور همسایه ما ترکیه از بابت فروش سریالهای خود که در زمانهایی کوتاه و منطقی نیز تولید میشود سود قابل توجهی کسب میکند اما همچنان در ایران صدا و سیما علاقهمند به تولید سریالهایی است که حدود یک دهه زمان صرف ساخت آنها میشود و در نهایت نیز به جز مصارف داخلی، استفاده و تاثیر دیگری ندارد.
آیا همچنان باید بودجههای غیرمنطقی و غیرشفاف را صرف ساخت چنین آثاری کرد یا اینکه شیوههای منطقیتر و استدیویی را برای تولید این آثار در پیش گرفت و کمی هم به معیارهای جهانی توجه داشت تا حداقل برای کشورهای فارسی زبان این آثار قابل خرید باشد؟