دسترسی آزاد اینترنت برای توریست خارجی اجحاف در حق مردم است
جنجال پیشنهاد وزارت ارتباطات برای اختصاص سیمکارت برای توریستها همچنان ادامه دارد.
به گزارش تازهنیوز، اقتصاد ۲۴ نوشت: وزیر ارتباطات به تازگی گفته است: در تلاشیم سیمکارتهای خاصی را طراحی کنیم که این افراد (گردشگران) بتوانند در مدت حضورشان در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.
وزیر ارتباطات اعلام کرد: توریستها و گردشگران خارجی در کشور به دلیل فیلترینگ دو پلتفرم واتساپ و اینستاگرام کمی دچار مشکل شدهاند.
زارعپور در همین رابطه گفته برای این افراد «سیم کارت خاص» طراحی میشود: در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم، برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند، سیمکارتهای خاصی را طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.
بسیاری این گفتههای وزیر ارتباطات را نوعی کاپیتولاسیون عنوان کرده و از این تبعیض فاحش میان ایرانی و غیرایرانی حیرت کرده و نسبت به آن موضع گیری کردهاند.
همچنین این اظهارات وزیر ارتباطات واکنشهای بسیاری را در میان کاربران شبکههای اجتماعی به دنبال داشته و بسیاری به آن اعتراض کردند. فعالان گردشگری، اما معتقدند سیمکارت خاص هیچ تاثیری در جذب توریست ندارد، توریستهای خارجی به دلیل نبود امنیت به ایران سفر نمیکنند و دسترسی به اینترنت بدون فیلترینگ دغدغهشان نیست.
توریست امنیت میخواهد نه سیم کارت
محمد نوروزی، فعال گردشگری و لیدر تورهای طبیعتگردی آلمانی زبان گفت: سیمکارتهایی که در اختیار توریستهای خارجی قرار میگیرد کاملا بدون فیلترینگ نیست و فقط اینستاگرام و واتس اپ را میتوانند بدون فیلتر باز کنند. با اینهمه چنین اقدامی بسیار اشتباه بوده و مردم را در مقابل توریستهای خارجی قرار میدهد. ممکن است دزدی افزایش یابد، سوءاستفاده کنندگان، گوشیهای توریستها را سرقت کنند تا به سیمکارت بدون فیلتر دسترسی پیدا کنند. در صورتی که مردم ما به مهماننوازی معروفند.
وی افزود: با فعالان فناوری که صحبت کردم گفتند دولت به راحتی میتواند سیم کارت بدون فیلترینگ در اختیار توریستها قرار دهد و در حال حاضر نیز مسئولان دولتی از چنین سیم کارتی استفاده میکنند.
نوروزی گفت: اگرچه دسترسی توریستها به اینستاگرام برای تبلیغات گردشگری کشور اقدام مناسبی است، اما اکنون که اینترنت برای مردم محدود بوده و شبکههای اجتماعی نیز فیلتر است، دسترسی آزاد اینترنت برای توریست خارجی اجحاف در حق مردم است. از طرفی دیگر مسئولان تصور میکنند این اقدام منجر به سفر توریست ورودی به کشور میشود در صورتی که توریست ورودی به شرطی به ایران سفر میکند که احساس امنیت کند.
به گفته وی، توریستهای خارجی به محض ورود به ایران با مردم گفتگو میکنند، گفتگوی سیاسی بین توریستها و مردم ممنوع است و برای لیدرها دردسرآفرین است، اما درباره فیلترینگ اینترنت که میتوانند با مردم صحبت کنند. به محض ورود به ایران متوجه میشوند اینترنت برای مردم محدود است و با دسترسی توریست به سیمکارت بدون فیلترینگ، حقیقت کتمان نمیشود.
این تورلیدر طبیعتگردی گفت: برخی از رفتارهای نادرست میان مردم رواج یافته که بسیار آزاردهنده است. مثلا در اصفهان قیمتها برای توریست خارجی بسیار گرانتر از مردم عادی است. یا در یکی دیگر از استانها تا چند سال پیش قیمتها برای توریستهای خارجی و دیگر مردم یکسان بود، اما چند سالی است بستنی ۲۰ هزار تومانی را به توریستهای خارجی ۳۰۰ هزار تومان میفروشند. توریستهای خارجی چندین کشور دنیا را دیدهاند و بعد به ایران سفر کردهاند، چراکه ایران مقصد نخست هیچ گردشگری نیست؛ بنابراین به سادگی متوجه میشوند مشتری محلی قیمت را با آنها چندین برابر حساب کرده است. امکاناتی همچون سیم کارت مخصوص برای توریستها به چنین مشکلاتی دامن میزند.
سیم کارت خاص تاثیری در جذب توریست ندارد
کارشناسان گردشگری معتقدند سیم کارت خاص موجب جذب گردشگر خارجی نمیشود. از سویی دیگر ارائه آن به توریست نیز حواشی بسیاری دارد.
ارژنگ انتصاری، فعال گردشگری در این رابطه گفت: سیم کارت ویژه برای جذب توریست خارجی هیچ تاثیری ندارد. فیلترینگ موجب محدودیت در ورود توریست ورودی نمیشود، مشکلات و معضلات بسیار بزرگتری از آن وجود دارد.
وی افزود: از سویی دیگر این امر موجب سرقت از توریست نیز نمیشود. مدتی طول میکشد تا مردم متوجه شوند توریست مورد نظر سیمکارت دارد یا خیر. داستان پرماجرا اینجاست که توریست خارجی چگونه قرار است سیمکارت دریافت کند. باید در فرودگاه امام خمینی (ره) استند بگذارند و توریست پاسپورت خود را تحویل دهد و سیمکارت دریافت کند. این فرآیند بسیار زمانبر بوده و برای توریست نمیصرفد. از طرفی دیگر این امر برای جذب توریست هیچ تاثیری ندارد. مساله توریست اینترنت نیست، توریست خارجی به دلیل نبود امنیت به کشور سفر نمیکند.
انتصاری گفت: زمانی که یک روزنامه در کشور مینویسد اروپاییها را گروگان بگیریم، مشخص است که توریست خارجی به کشور سفر نمیکند. سیمکارت ویژه برای توریست ورودی، نقش بسیار خنثی در جذب توریست خارجی و بسیار پرحاشیه در داخل کشور است.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه بیشتر توریستهای خارجی که به ایران سفر میکنند سالمند هستند، گفت: در جذب اروپاییهای جوان ناموفق بودهایم. سالمندان آنقدرها به اینترنت و شبکههای اجتماعی اهمیت نمیدهند. اروپاییها مانند مردم ایران نیستند که به خانواده خود خبر بدهند به مقصد رسیدهاند و حالشان خوب است. آن گروهی که در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند نیز ابتدا به ادیت عکس و فیلم میپردازند و بعد آن را در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند.