سخنان مهم گروسی درباره ایران در آغاز نشست شورای حکام
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آغاز نشست فصلی شورای حکام این نهاد بینالمللی مطالبی درباره سفرش به ایران بیان کرد.
به گزارش تازهنیوز، تسینم نوشت: نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از امروز دوشنبه آغاز شد. این نشست از ساعت ۱۰:۳۰ به وقت محلی با قرائت بیانیه آغازین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس آغاز به کار کرد و تا ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) ادامه خواهد داشت.
موضوع راستیآزمایی و نظارت در ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و اجرای توافق پادمانی آژانس با ایران از موضوعات در دستور کار این دوره از نشست شورای حکام خواهد بود.
گروسی در سخنان آغازین خود به دیدارش با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اشاره کرد و گفت: «بعد از رایزنیهایم با معاون رئیسجمهور ایران به توافقی برای دادن اجازه به آژانس جهت انجام تدابیر راستیآزمایی و نظارت دست پیدا کردیم.»
مدیرکل آژانس در سفری دو روزه، از جمعه تا شنبه گذشته به تهران آمد و با رییس جمهور، وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و رایزنی کرد که پس از آن، بیانیه مشترکی میان ایران و آژانس منتشر شد.
- خطر مکانیسم ماشه بعد از سفر گروسی، از ایران دور شد؟
- واکنش نتانیاهو به اظهارات گروسی؛ آیا برای ایران مجاز است که وسایل کشتار یا نابودی ما را فراهم کند؟
گروسی در ادامه اظهاراتش گفت: «در ماه ژانویه در مرکز غنیسازی سوخت فردو ما ذرات اورانیوم غنیشده در فراتر از سطوح اعلامشده توسط ایران را یافت کردیم. آژانس و ایران رایزنیهای فنی برای شفافسازی کامل این موضوع را آغاز کردهاند.»
وی همچنین درباره بیانیه مشترک با ایران گفت: «همراستا با این بیانیه مشترک، من منتظر تعاملهای فنی فوری با ایران مطابق توافقات هستم. کارهای مهمی پیش روی ما قرار دارد.»
مطابق آنچه در وبسایت آژانس اتمی آمده شرکتکنندگان در نشست این دوره شورای حکام به رایزنی درباره مسائل مختلف از جمله مسائل مرتبط با ایمنی هستهای، کارکرد پادمانهای هستهای در کره شمالی، امنیت و پادمانهای هستهای در اوکراین و انتقال مواد هستهای به بحث و تبادلنظر خواهند پرداخت.
فعالیتهای هستهای ایران و برجام از دیگر موضوعات عنوان شده در دستور کار اعضای شورا است و طبق برنامه اعلام شده راستی آزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان در دستور کار قرار دارد.