فاجعه فیلترینگ برای مشاغل/ باید به دولت تلنگر زد!
یک نماینده مجلس: با فیلترینگ ۱۰ میلیون شغل از دست رفته است.
به گزارش تازهنیوز، جلال محمودزاده نماینده مهاباد با انتقاد از عملکرد دولت سیزدهم میگوید: پیشنهاد اصلی من برای ساماندهی به این وضعیت اقتصادی بهمریخته، کشاندن رییس جمهور به مجلس است تا از او بپرسیم و ایشان پاسخ بدهند و چنانچه قانع نشدیم، از اهرمهای نظارتی دیگرمان استفاده کنیم؛ به هر حال رییس جمهور، رییس اجرایی کشور است و باید جوابگوی شرایط فعلی مملکت باشد.
به نقل از رویداد۲۴، او میگوید: آقای رییس جمهور در ابتدای شروع به کار خود و حتی در شعارهای انتخابیاش به موضوعاتی از جمله کنترل تورم و کاهش گرانی پرداختند که همه آن حرفها، برعکس از آب درآمد. آقای رییسی مدعی بودند که میتوانند نرخ دلار را از ۱۵ هزار تومان هم کاهش دهند و تورم دلار ۴۰ تومانی را نصف کنند یا اینترنت را طوری تقویت کنند که افراد نگران کار کردن در این حوزه نباشند. رییس جمهور گفت در طول چهار سال، چهار میلیون شغل و مسکن ایجاد میکنند، حال باید پرسید به کجا رسیدید؟
با فیلترینگ ۱۰ میلیون شغل از دست رفته است
نماینده مهاباد میگوید: حداقل ما در زمینه کنترل اینترنت و مهار پلتفرمهای خارجی، دستکم ۱۰ میلیون شغل را از دست دادیم، یعنی با محدودیت اینترنت و اجرای طرح صیانت، قبل از ابلاغ مجلس و اجرای غیرقانونی آن، ۱۰ میلیون شغل در سطح کشور از دست رفت، یعنی در طول یک سال و نیم دولت آقای رییسی به جای اینکه یک میلیون و نیم شغل ایجاد کنیم، هشت میلیون و نیم شغل را از دست دادیم. بر اساس آمارهای موجود، دولت از شروع کار فقط ۳۰۰ هزار مسکن ساخته است، یعنی شعارهای دولت کاملاً غیرعملی و برعکس بوده است.
دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس میگوید: متاسفانه با عملکرد دولت در بعضی از امور، ما نه تنها پیشرفت نداشتیم، بلکه عقبگرد هم داشتهایم و این نشاندهنده ناکارآمدی دولت است و مجلس برای ثبت در تاریخ هم که شده باید در این قضیه ورود پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
- انتقادهای همتی در سال جدید؛ از فیلترینگ تا بیبرنامگی دولت رئیسی
- محاسبات وزیر روحانی از درآمد فیلترشکنهای پولی: ۲ تا ۳ برابر درآمد عملیاتی شرکت مخابرات است!
نماینده مهاباد میگوید: ما به نمایندگانی که همراه دولت هستند، احترام میگذاریم، اما تعدادی از نمایندگان هم هستند که اعتقاد به پرسوجو از رییس جمهور دارند. باید به دولت تلنگر زد و اگر این کار انجام نشود، خود نمایندگانی که در مجلس هستند، برای انتخابات سال آینده باید جوابگوی مردم باشند.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی میگوید: با این وضعیت و برنامهریزی ضعیف دولت، ما از پیش از نوروز نگران تامین میوه، گوشت قرمز و مرغ شب عید مردم و ماه مبارک رمضان بودیم و در کمیسیون کشاورزی، برنامههایی با وزیر صنعت، معدن و تجارت در این رابطه داشتیم، اما همان زمان هم چشمم آب نمیخورد با برنامهریزیهای موجود دولت بتوانیم به نتیجه برسیم.
او میگوید: حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی که دولت پیشنهاد داد و مجلس تصویب کرد، یکی از خطاهای دولت و مجلس بود، زیرا هنوز زیرساخت برای این کار آماده نشده بود. برنامه دولت این بود که درآمد حاصل از تفاوت بین قیمت ارز دولتی و آزاد به سمت تولیدکننده، مصرفکننده و خدمات برود، اما این کار اجرا نشد و به پرداخت مقداری یارانه نقدی اکتفا کرد که این موضوع نه تنها اثری در اقتصاد کشور نداشت، بلکه شاید باعث تورم نیز شد.
محمودزاده میگوید: انتظار داشتیم دولت از این محل درآمد، افزایش قیمت کالاهای اساسی را جبران کند تا فشار بر سفره خانوارها با کالابرگ کم شود تا مردم با این قیمتهای سرسام آور بتوانند گرانی را تحمل کنند، اما دولت این کار را نکرد. این یارانههایی که دولت در حال پرداخت آن است ۱۰ درصد پولی نیست که از آزادسازی ارز به دست آورده است. دولت میتوانست این درآمد کلان را به سمت تولید، صنعت و کمک به مصرفکننده ببرد، اما با پرداخت یارانه، تورم را افزایش داد.