پشت پرده تغییرات اخیر در تیم اقتصادی رئیسی
روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: سرانجام پس از گذشت چند روز از جدی شدن خبر تغییر میرکاظمی از ریاست سازمان برنامه و بودجه ،وی و ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی از مسئولیت کنار رفتند.
به گزارش تازهنیوز، خراسان نوشت: این تغییرات پس از استعفای مرحوم رستم قاسمی و تغییر رئیس کل بانک مرکزی چهارمین تغییر در تیم اقتصادی دولت است. تغییری که می تواند در واکنش به برخی نابسامانی های اقتصادی موجود تلقی شود. همزمان با این دو تغییر، محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری نیز به عنوان مدیرعامل جدید صندوق نوآوری و شکوفایی جایگزین علی وحدت شد.سید مسعود میرکاظمی که سابقه وزارت بازرگانی در دولت نهم و وزارت نفت در اوایل دولت دهم را داشت، از زمان پیوستن سید ابراهیم رئیسی به آستان قدس به عنوان مشاور اقتصادی همراه وی بود، در سال ۹۶ در جمع یاران و همراهان رئیسی در رقابت های انتخاباتی حضور داشت و از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم نیز وی یکی از اصلی ترین چهره های دولت محسوب می شد.
هرچند تنها دلیل رسمی تغییر میرکاظمی بیماری وی مطرح شده اما دلایل دیگری نیز در این تغییر گمانه زنی شده است. رضا غلامی یکی از چهره های اقتصادی فعال در فضای مجازی در توئیتر نوشت: پس از آن که رئیس جمهور محترم، حذف ارز ۴۲۰۰ را از علل افزایش شدید تورم در سال ۱۴۰۱ اعلام کردند، آقایان ساداتی نژاد و میرکاظمی برکنار شدند.این تحلیل از آن جهت قابل تامل است که میرکاظمی جزو مهم ترین مدافعان حذف ارز ۴۲۰۰ بود. در این میان عملکرد ساداتینژاد هم منتقدانی داشت؛ به ویژه درباره افزایش شدید قیمتها بر اقلام اساسی خوراکی مانند برنج، گوشت، حبوبات و… که به باور بسیاری از کارشناسان دلیل واضحی برای چنین افزایش قیمتهایی وجود ندارد.آخرین موج انتقادها به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در دوره ساداتینژاد به مدیریت نکردن درست در سامان دهی وضعیت برنج و حجم بالای گلایه کشاورزان برمیگردد که همین موضوع باعث شد در اسفندماه سال گذشته استیضاح او با ۱۲امضا در مجلس کلید بخورد.البته تحلیل متفاوت دیگری نیز در موضوع تغییر میرکاظمی وجود دارد.
صادق نیکو یکی دیگر از فعالان توئیتری نوشت: بخشی از انتقادها به میرکاظمی برای سختگیری اش در توزیع منابع بود و این سختگیری برای من ارزشمند و قابل احترام بود. میرکاظمی محبوب نبود ولی مثل نوبخت خزانه را به حراج نگذاشت.یکی از اصلی ترین این سخت گیری ها به موضوع رتبه بندی معلمان بر می گشت که در کنار تعلل وزیر سابق آموزش و پرورش در این موضوع که منجر به برکناری اش شد، سختگیری سازمان برنامه در تامین منابع رتبه بندی نیز در ماجرای تاخیر پرداخت حقوق معلمان موثر بود.از منظری دیگر به نظر میرسد وزن طیف طرفدار سیاست های آزادسازی قیمت ها در دولت افول کرده و دور جدیدی از سیاست های قیمت گذاری و احتیاط در اجرای طرح های آزادسازی ایجاد شده است.در هر حال داوود منظور ،رئیس فعلی سازمان مالیاتی به عنوان رئیس جدید سازمان برنامه و سید محمد آقامیری، رئیس فعلی سازمان دام پزشکی و معاون وزیر جهاد کشاورزی به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد.