آلارمی برای افزایش قیمت دلار به صدا درآمد!

قیمت دلار امروز با نوسان افزایشی محدودی بسته شد.

به گزارش تازه‌نیوز، قیمت دلار امروز با افزایشی محدود، در کانال ۵۰ هزار تومانی ۱۰۰ تومان پیشروی کرد و با قیمت ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد. معامله‌گران روند این اسکناس را حرکت رنج با تثبیت در کریدور ۵۰ هزار تومانی تعبیر می‌کنند. به اعتقاد فعالان بازار ارز با وجود اینکه دخالت سیاست‌گذار مانع افزایش قیمت دلار است اما نهاد تصمیم‌گیر توانایی این را دارد که قیمت را به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگرداند، اما نمی‌خواهد!

معامله‌گران بازار ارز معتقدند در صورتی که دلار به کریدور پایین‌تر برگردد تقاضا برای خرید این اسکناس افزایش می‌یابد. آنها می‌گویند الگوی فعلی دلار همان نقشی است که سیاست‌گذار برای اسکناس آمریکایی در کانال ۴۸ و ۴۹ هزار تومانی طراحی کرد؛ یعنی حرکت الاکلنگی با نوسانات محدود.

بیشتر بخوانید:

خروج سرمایه، آلارمی برای افزایش قیمت دلار

در همین راستا مجتبی دیبا، کارشناس اقتصادی با تاکید بر شیفت قیمت دلار در کریدور جدید که متعاقب درگیری‌های اخیر خاورمیانه رخ داده است، به تجارت‌نیوز گفت:‌ «موضوع درگیری میان حماس و اسرائیل باعث شد دلار منطقه معاملاتی جدیدی را برای خود تثبیت کند. البته باید در نظر داشت شرایط جامعه نیز به دنبال تاثیرپذیری از رخدادهای اخیر بود.»

وی با اشاره به چارت قیمت دلار خاطرنشان کرد: «این اسکناس هفته‌ها برای شکستن سقف مقاومت در تلاش بود؛ علاوه بر آن ریتم معاملات بسیار خسته‌کننده بود و معامله‌گران حرفه‌ای نیز اشتیاقی به معامله نداشتند.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر زلزله هرات در هفته گذشته بر قیمت دلار تهران افزود: «شرایط هرات در کم‌شدن دلار در بازار داخلی، مزید بر علت بود و روند عرضه و تقاضا را کمی به هم ریخت. همچنین به دلیل موقعیت مهم ایران در منطقه، جنگ در خاورمیانه برای بازار ارز کشور بسیار اهمیت داشت.»

وی روند آهسته و پیوسته را برای قیمت دلار پیش‌بینی کرد و گفت: «یکی از دلایلی که کارشناسان روند قیمت دلار در بلندمدت را صعودی پیش‌بینی می‌کنند، رشد خروج سرمایه از کشور است. هر چند این خروج سرمایه به خاطر رکود بازارهای مولد و سرمایه، مسکن و سهام مقداری افت کرده اما نسبت به افزایش قیمت دلار آلارم می‌دهد.»

دیبا به متغیر فروش نفت به عنوان یکی از محسنات رفتار دلار در سال‌ جاری اشاره کرد و گفت: «از فروش نفت می‌توان به‌عنوان یک تبادل غیررسمی یاد کرد. هر چند که ورودی‌ها و منابع پولی آن همچنان هویدا نیست. اما دولت فعلا توانسته به این واسطه، دلار را در در منطقه مشخصی مهار کند.»

وی خاطرنشان کرد: «کف فعلی حمایتی برای دلار محدوده ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومانی است. با مفروضات فعلی منطقه ۵۱ هزار و ۸۰۰ تومانی را می‌توان سقف مقاومتی این اسکناس در نظر گرفت. این در حالی است که اگر دلار در محدوده ۵۳ هزار تومانی تثبیت شود،‌ این اسکناس در روند صعودی قرار می‌گیرد.»

سیگنال وزیر امور خارجه برای بازار ارز

به اعتقاد فعالان بازار ارز موضوع درگیری‌های منطقه بهانه خوبی به سیاست‌گذار داد تا این اسکناس را در کریدور جدید جا دهد. باید توجه داشت مساله جنگ حماس و اسرائیل همچنان مهمترین موضوع مورد توجه معامله‌گران است. بیشتر به این جهت که غرب احتمال دخالت ایران به صورت نیابتی در این درگیری را داده است.

این در حالی است که روز گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نشست مطبوعاتی خود بعد از برگزاری نشست فرمت ۳+۳ در تهران اعلام کرد که در مورد جنگ اخیر در اراضی اشغالی، آمریکا حداقل دو بار به ایران پیام داده است که این پیام‌ها دارای دو محور اساسی بوده است. وی گفت: «آنها در این پیام‌ها تاکید کرده‌اند که علاقمند به گسترش جنگ نیستند و از ایران نیز خواسته‌اند که خویشتنداری کند. آنها همچنین در برخی از پیام‌ها خواسته‌اند که ایران برخی از کشورها و گروه‌ها را نیز به خویشتنداری دعوت کند.» به نظر می‌رسد این سیگنال می‌تواند برای معامله‌گران بازار ارز مهر تاییدی باشد بر عدم دخالت ایران در درگیری‌های اخیر.

امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه افزایش محدودی داشت. در بازار هرات دلار با افزایش ۱۰۰ تومانی با قیمت ۵۰ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد.  قیمت دلار سلیمانیه ۳۰۰ تومان افزایش داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز با رشد ۸۰ تومانی با قیمت ۱۳ هزار و ۹۶۰ تومان معامله شد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.