درخواست مهم از زنان برای نجات جهان

ایلان ماسک که از سه زن ۱۰ فرزند دارد، نرخ نزولی زاد‌و‌ولد را بزرگ‌ترین خطری می‌داند که تمدن با آن روبرو است.

به گزارش تازه‌نیوز، در ماه‌های گذشته، سه تا از قدرتمندترین مردان جهان از زنان کشورشان خواسته‌اند بچه‌های بیشتری به دنیا بیاورند.

کیم جونگ اون، شی جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین در یک چیز اتفاق‌نظر دارند: «زنان باید بیشتر بچه بیاورند.» این سه رهبر اخیرا با انتشار بیانیه‌هایی از زنان خواسته‌اند با فرزندآوری بیشتر به کشورشان خدمت کنند.

به نقل از ایندیپندنت، شی جین‌پینگ، رهبر چین، پیشاهنگ این جریان بود. او به فدراسیون زنان چین گفت که زن‌ها باید به شکل‌گیری «روند جدید خانواده» کمک کنند. شی از مردم چین می‌خواهد در پیشبرد «فرهنگ جدید ازدواج و فرزندآوری» فعالانه مشارکت داشته باشند و دیدگاه جوانان در مورد ازدواج، فرزند‌آوری و خانواده را اصلاح کنند.

چین برای ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری در «عصر جدید»، پروژه‌های آزمایشی در بیش از ۲۰ شهر به راه انداخته است؛ پروژه‌هایی که بر ترویج ازدواج، فرزندآوری در سنین مناسب، تشویق والدین به سهیم شدن در مسئولیت‌های فرزندپروری، کاستن از هزینه‌‌های مراسم ازدواج و محدود کردن آداب و رسوم منسوخ تمرکز دارد.

ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، نیز اواخر نوامبر از زنان روس خواست به ریشه‌هایشان بازگردند و مانند «مادران و مادربزرگ‌هایشان هفت هشت فرزند یا حتی بیشتر» داشته باشند. او از زنان سرزمینش خواست تا خانواده‌ «پرجمعیت» را باب کنند و تاکید کرد: «بیایید این سنت‌های عالی را حفظ و احیا کنیم. خانواده‌های پرجمعیت باید برای تمام مردم روسیه به یک سبک زندگی بدل شوند.»

به موجب فرمان اجرایی پوتین که سال ۲۰۲۲ صادر شد، هر شهروند زن روسیه که ۱۰ فرزند یا بیشتر بزرگ کرده باشد که آن‌ها هم شهروند روسیه باشند، واجد شرایط دریافت عنوان «مادر قهرمان» می‌شود.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، هم اوایل دسامبر به کاهش نرخ زادوولد در این کشور اذعان کرد و از زنان کره شمالی خواست فرزندان بیشتری بیاورند.

کیم در پنجمین کنفرانس ملی مادران، زنان کره شمالی را به دلیل «ذهن‌ میهن‌پرستانه جواهرگونه و تلاش‌های شاق و شایستگی‌هایی که هنگام به دنیا آوردن فرزندان و تربیت آن‌ها در روزهای دشوار و طاقت‌فرسا» از خود نشان دادند، ستود.

کیم افزود: «ساختن کشور سوسیالیستی قدرتمند وقتی سرعت می‌گیرد که همه مادران به‌وضوح درک کنند فرزندآوری زیاد نشانی از وطن‌پرستی است و به آن نگاه مثبتی داشته باشند.»

ایلان ماسک نیز به این جمع پیوسته و فرزندآوری بیشتر را ترویج کرده است. ماسک، مالک شبکه اجتماعی اکس و از بنیان‌گذاران تسلا که از  سه زن ۱۰ فرزند دارد، ژوییه ۲۰۲۲ در توییتی نوشت: «تمام تلاشم را برای کمک به بحران کاهش جمعیت انجام می‌دهم.» به گفته او، نرخ نزولی زادوولد بزرگ‌ترین خطری است که تمدن با آن روبرو است.

ماسک این هفته هم به زوج‌های بدون فرزند تاخت و نوشت: «آن‌هایی که انتخاب می‌کنند فرزند نداشته باشند، در دوران کهولت از فرزندان دیگران خواهند خواست به آن‌ها رسیدگی کنند.»

اعضای جنبش «تولدگرایی» با ماسک و دیگر مردان قدرتمند در این نگرانی اشتراک نظر دارند. آن‌ها بر این باورند که جهان با خطر واقعی ناشی از کاهش جمعیت روبرو است. این جنبش باور به فرزندآوری را به‌عنوان هدف مهم انسان ترویج می‌کند.

اداره ملی آمار چین در سال ۲۰۲۳، نخستین کاهش جمعیت این کشور از سال ۱۹۶۱ را گزارش کرد. این کشور با کاهش نزدیک به ۸۵۰ هزار نفر جمعیتش رکورد تازه‌ای را ثبت کرد. از همین‌رو، شی برای مقابله با کاهش نرخ زادوولد در چین اصلاحات عمده‌ای به راه انداخت.

دولت او در سال ۲۰۱۶ سیاست تک‌فرزندی را کنار گذاشت و به زوج‌ها اجازه داد دو فرزند بیاورند. سپس از این هم فراتر رفت و در ماه مه ۲۰۲۱ اعلام کرد که زوج‌ها می‌توانند تا حداکثر سه فرزند داشته باشند.

روسیه با نوع دیگری از بحران جمعیت دست‌وپنجه نرم می‌کند. بنا به ادعای کی‌یف، از دهه ۹۰ میلادی به این سو، میزان زادوولد در روسیه کاهش یافته است. گفته می‌شود که روسیه در جنگ با اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ با تهاجم نظامی به این کشور آغاز شد، بیش از ۳۰۰ هزار نفر تلفات (کشته و زخمی) داشته است.

کره شمالی هم کاهش نرخ باروری از ۳.۶۷ در سال ۱۹۵۵ به ۱.۷۹ در سال ۲۰۲۳ را ثبت کرده است. این کاهش کیم جونگ اون را به‌شدت نگران کرده است تا جایی که هفته گذشته در کنفرانس ملی مادران اشک ریخت.

این مردان سیاست نگران‌اند که جمعیت سرزمین‌های تحت حکمرانی‌شان کاهش پیدا کند. از این رو دست به دامن زنان کشورشان شده‌اند؛ اما مشخص نیست آیا زنان این کشورها به این درخواست حاکمانشان پاسخ مثبت خواهند داد یا خیر.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.