فواید ۳۰ دقیقه ورزش روزانه برای کودکان

ورزش یکی از مهم‌ترین توصیه‌های حفط تندرستی است که در همه سنین اهمیت دارد. البته گنجاندن فعالیت جسمانی منظم در برنامه روزانه از سنین طفولیت بیشتر موردتوجه است زیرا زمانی که کودکان به این سبک زندگی عادت داشته‌باشند، از سلامت عمومی و رشد کافی برخوردار هستند و با زمینه کمتر ابتلا به بیماری‌های مختلف مواجه‌اند.

به گزارش تازه‌نیوز، افزایش تمرکز و بهبود فضای آموزشی کلاس جزء پیامدهای موثر ورزش روزانه دانش‌آموزان است

کمیته سازماندهی بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس مطالعه‌ای در زمینه اجرای طرح ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه در مدارس اجرا کرد. به‌نظر می‌رسید این طرح، گام مهمی در مقابله با فعالیت ناکافی کودکان است و نتایج موثری در بهبود سبک زندگی بی‌تحرک کودکان و بهبود شرایط یادگیری آنها دارد.

نتایج این طرح نشان‌دهنده تاثیرات بسیار عالی بود. ۹۴% معلمان ابتدایی، روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی را جزء برنامه‌های آموزشی قرار دادند که منجر به بهبود روحیه نشاط دانش‌آموزان شد.۹۱% آنها معتقد بودند که ورزش روزانه راهکار موثر مقابله با بی‌تحرکی است و ۸۲% نیز بر بهبود فعالیت‌های بدنی و ورزشی بیرون از مدرسه دانش‌‌آموزان تاکید داشتند. ۷۸% معلمان به افزایش توجه و تمرکز دانش‌‌‌آموزان و ۷۹% از بهبود فضای کلاس اشاره نمودند.

 

چرا ورزش برای کودکان مفید است؟

 

بهبود مهارت‌های حرکتی و تقویت عضلات

ورزش به رشد مطلوب کودکان کمک می‌کند. هنگام انجام فغالیت‌ بدنی، کودک مهارت‌های حرکتی بیشتری را کسب می‌کند و عضلات به حرکت واداشته می‌شوند که قدرت و استقامت عضلانی افزایش می‌یابد. انجام تمرینات ورزشی کششی انعطاف‌پذیری کودکان را تقویت می‌کند.

 

وضعیت مطلوب سلامت عمومی

افراد فعال توانایی‌های قلبی و تنفسی دارند، کنترل وزن بهتر صورت می‌گیرد و سطح کلسترول و قند خون تنظیم می‌شود. گنجاندن ورزش در برنامه روزمره از بروز بیماری‌‌های قلبی، دیابت، چاقی و بعضی سرطان‌ها در سنین بزرگسالی پیشگیری می‌کند.

 

تقویت عملکرد استخوان‌ها

فعالیت‌های ورزشی مانند پریدن که کودک را به تحمل وزن وامی‌دارد در افزایش تقویت توده استخوانی موثر است. این نوع از تمرینات جسمانی همچنین هماهنگی استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد که منجر به استحکام استخوان‌ها خواهدبود.

 

ارتقای سلامت روان

کودکان فعال از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار هستند، بهتر می‌توانند به انجام وظایف خود بپردازند و تصور ذهنی مطلوبی از بدن خود دارند. فعالیت ورزشی موجب کاهش استرس و علائم افسردگی و اضطراب می‌شود.

 

تقویت روابط اجتماعی 

ورزش شرایطی ایجاد می‌‌کند که کودک می‌تواند روابط اجتماعی بهتری با دیگران برقرار کند و مهارت‌های اجتماعی او تقویت می‌شود. شرکت در فعالیت‌های ورزشی مانع از انزوا کودکان خواهدبود.

 

موفقیت تحصیلی 

فعالیت ورزشی از جهات مختلف بر نتایج تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. ورزش نیاز به خاطر‌سپردن قواعد و حرکات تمرینات دارد و فرد باید در زمان کوتاهی تصمیم‌گیری داشته‌باشد. همچنین ورزش بر قسمت‌هایی از مغز تاثیر می‌گذارد و موجب افزایش خونرسانی می‌شود. کودکانی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند از کیفیت خواب مطلوب‌تری برخوردار هستند و حافظه بهتری دارند.

به علاوه، اعتماد به نفس و احساس آرامش ناشی از ورزش نیز بر توانایی‌های ذهنی کودک تاثیر می‌گذارد. کودکان و نوجوانان فعال رفتار بهتری نشان می‌دهند و احساس تعلق بیشتری به مدرسه دارند.

منبع: سلامت

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.