آمریکا: روسیه درحال توسعه یک سلاح «نگران کننده» جدید ضدماهوارهای است
آمریکا روز پنجشنبه گفت که روسیه درحال توسعه یک سلاح «نگران کننده» جدید ضدماهوارهای است، اما تاکید کرد که مسکو هنوز آن را مستقر نکرده است.
به گزارش تازهنیوز، آمریکا روز پنجشنبه گفت که روسیه درحال توسعه یک سلاح «نگران کننده» جدید ضدماهوارهای است، اما تاکید کرد که مسکو هنوز آن را مستقر نکرده است.
به نقل از انتخاب، جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، این موضوع را یک روز بعد از آن بیان کرد که یک مقام ارشد جمهوریخواه در کنگره در هشداری مبهم از «تهدیدی جدی» علیه امنیت ملی آمریکا خبر داد.
شبکه خبری سیبیاس، گزارش میدهد که این جنگافزار در فضا مستقر میشود و به یک سلاح اتمی برای هدف گرفتن ماهوارهها مجهز است.
اما آقای کربی در سخنان روز پنجشنبه خود این موضوع را تایید نکرد و از ارائه جزئیات زیاد درباره این تهدید خودداری کرد.
مسکو در مقابل واشنگتن را متهم کرد با استفاده از ادعاهای تسلیحات جدید روسی میخواهد کنگره را به تصویب کمک بیشتر برای اوکراین وادار کند.
کربی، که اخیرا به عنوان دستیار ارشد رئیس جمهور جو بایدن منصوب شده، به خبرنگاران گفت که تهدیدی فوری علیه مردم آمریکا وجود ندارد.
او گفت: «ما از سلاحی صحبت نمیکنیم که بتوان از آن برای حمله به جمعیت انسانی استفاده کرد، یا باعث خسارت فیزیکی اینجا در زمین شد.»
او گفت که آقای بایدن در جریان اطلاعات تجسسی در این باره قرار گرفته و دولت او توسعه این سلاح را «خیلی جدی» گرفته است. او اضافه کرد که رئیس جمهور دستور «تعامل مستقیم دیپلماتیک با روسیه» درباره این تهدید را داده است.
مایک ترنر، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان، روز چهارشنبه بدون ارائه جزئیات از تهدیدی جدی علیه امنیت ملی آمریکا صحبت کرد که باعث موجی از گمانهزنیها در پایتخت آمریکا شد.
آقای ترنر و دیگر اعضای این کمیته روز پنجشنبه با جِیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، برای بحث درباره این موضوع دیدار کردند.
آقای ترنر بعد از این دیدار گفت: «همه ما با این برداشت از جلسه خارج شدیم که دولت این موضوع را خیلی جدی گرفته و طرحی در دست دارد. ما مشتاق حمایت از آنها برای اجرای آن هستیم.»
هرچند سلاحهای فضایی موضوعی الهام گرفته از داستانها و فیلمهای تخیلی به نظر میرسد، اما کارشناسان نظامی از دیرباز هشدار دادهاند که فضا احتمالا سرحد بعدی جنگ افزارها در جهانی بیش از پیش متکی بر فناوری خواهد بود.
نیویورک تایمز، ایبیسی و سیبیاس گزارش دادهاند که این تهدید به توسعه سلاحی با امکانات اتمی که میتوان از آن برای هدف گرفتن ماهوارههای آمریکا در فضا استفاده کرد مربوط میشود.
آقای کربی گفت شواهدی نیست که این سلاح مستقر شده باشد.
مقامهای آمریکایی و کارشناسان هوافضا سالهاست هشدار میدهند که روسیه و چین با گامهای ثابت مشغول توسعه تواناییهای نظامی در فضا در تلاش برای رسیدن به آمریکا در این زمینه بودهاند.
آنها میگویند که هرگونه تهدیدی علیه ماهوارههای آمریکا میتواند تبعات زیادی داشته باشد.
ارتش آمریکا بیش از همه رقبای نظامی خود به ارتباطات ماهوارهای وابستگی دارد؛ از تجسس و ردیابی پرتابهای موشکی گرفته تا ناوبری در دریا و آسمان، بمبهای هدایت شونده با جیپیاس و ارتباطات در میدان نبرد.
وابستگی به ماهوارهها همچنین در زندگی روزمره مشهود است، جایی که ماهوارهها برای طیف گستردهای از کاربردها مثل موقعیتیابی، پیشبینی هوا، کشاورزی دقیق و معاملات مالی استفاده میشود.
آمریکا، روسیه و چین همین حالا هم توانایی حمله به ماهوارهها در اطراف جهان را دارند. اما براساس قواعد نمیتوانند از سلاح اتمی در فضا استفاده کنند.
هر سه آنها عضو پیمان فضایی ۱۹۶۷ هستند که کشورها را از استقرار «هرگونه شیء حامل سلاحهای اتمی یا هر نوع سلاح تخریب جمعی دیگری» در مدار زمین منع میکند.
آمریکا دارای یک «نیروی فضایی» است که در دسامبر ۲۰۱۹ یکی از شاخههای ارتش آمریکا شد.