پیش بینی بورس سهشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳
پیش بینی بورس فردا سهشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ به چه صورت است؟
به گزارش تازهنیوز، معاملات نخستین هفته فروردین با تقاضای بالا آغاز شد، اما در ادامه حجم و ارزش معاملات کاهش یافت. سه شنبه 14 فروردین ۱۴۰۳ چگونه آغاز خواهد شد؟
به نقل از صفحه اقتصاد، بورس تهران در پایان اولین هفته معاملاتی فروردین ماه ۱۴۰۳، بازدهی مثبت کسب کرد اما عمده روزهای معاملاتی آن، با روند خنثی و متعادل بازار همراه بود.
در معاملات روز شنبه یازدهم فروردین ماه 1403، شاخص کل بورس تهران 260 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 261 هزار و 127 واحد رسید.
بیشتر بخوانید:
- خیانت چین به ایران تمامی ندارد/ نفت کشور مفت و مجانی در اختیار چشمبادامیها
- اخراجیهای دولت سیزدهم را بشناسید؛ تیم رئیسی زیر و رو شد! +جدول
شاخص در نیمه اول معاملات امروز ریزش کرد اما در نیمه دوم روند صعودی پیدا کرد اما در نهایت نتوانست سبزپوش شود.
شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 230 واحدی در رقم 770 هزار و 209 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس با افت 27 واحدی به رقم 25 هزار و 979 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 484 واحد به سطح 143 هزار و 63 واحد رسید.
نمادهای اثرگذار بر شاخصهای بازار سهام
امروز فملی، فولاد، شتران و خودرو نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای وامید، نوری و بوعلی از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای خاور، وسپهر و آریا بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای فزر، فغدیر و دماوند بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نماد ذوب بیشترین تراکنش را داشت و خودرو و خزامیا در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز فن افزار، خاور و بیوتیک بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 21 هزار و 675 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 15 هزار و 254 میلیارد تومان بود که 70 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 13 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 22 میلیارد تومان رسید.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات شنبه، 65 نماد صف خرید داشتند و 30 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 12 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 128 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 15 درصدی به 86 میلیارد تومان رسید.
محرک افزایش نرخ ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد
همچنین رضا روحی کارشناس بورس ضمن بیان اینکه یکی از اخبار امیدوار کننده که فروردین به بازار مخابره شد صورتجلسه افزایش نرخ ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد به نرخ حاشیه بازار بود که توسط مشاور وزیر ابلاغ شده گفت: باید منتظر تصمیم و تایید وزارت صنعت بود.
او با اشاره به اینکه روز آخر بازار هفته نماد ذوب در سرخط خبرهای بورس بود، اظهار کرد: بعد از افزایش سرمایه ۸۴۳ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها این نماد به گردونه معاملات برگشت و بازگشایی مناسبی داشت و چندین بار به صف خرید رسید. هرچند فروش ۵۰ درصدی حقوقیها در این نماد نکته منفی معاملات ذوب بود.
او با بیان اینکه در آخرین روز معاملات سه گروه خودرویی و رایانه و ساختمانی به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. افزود: به غیر از گروه خودرویی که هر روز رتبه اول ارزش معاملات را دارد، رتبههای بعدی بین بقیه گروهها و صنایع بازار دست به دست میشود. در گروه خودرویی شاهد درجا زدن قیمتی هستیم که میتوان سررسید شدن آپشنهای خودرو را یکی از دلایل آن برشمرد. در گروه خودرویی فعلا اقبال با نمادهای قطعه سازی است.
روحی افزود: گروه ساختمان به عنوان رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را پشت سر گذاشت و برخی نمادها محدوده در مثبت معامله شدند. همچنین در گروه بانکی چند روزی است به حاشیه بازار رانده شده و خبری از معاملات پرحجم و چابک در این گروه نیست. هرچند وپارس مجددا با شایعه آگهی بلوک اپال مثبت معامله شد، اما مثبت قدرتمندی نبود. البته اعلام نرخ تسعیر ارز توسط بانک مرکزی نیز محرک رشد قیمتی این گروه در روزهای آینده خواهد بود.
در نبود تیترهای خبری مهم مرتبط با بورس، جریانی خنثی بر دادوستدها حاکم بود. از این رو کارشناسان معتقدند، در صورتی که اخبار مثبت به بازار تزریق نشود، بازار در شرایط نوسانی به سر خواهد برد.
با این وجود هنگامی که کلیت نمادهای بازار در روز شنبه در سوی منفی دامنه نوسان معامله میشدند، اهالی تالار شیشه در سمت سفارشهای خرید قرار گرفتند. این موضوع نشان میدهد، فروشندگان بازار نیز تمایل چندانی برای عرضه سهام خود به هر قیمتی ندارند و به سرعت عقب نشینی میکنند.
در حال حاضر، سیاست تثبیت نرخ دلار نیما، همچنان متهم ردیف اول کم رمق بودن بازار در روزهای ابتدایی سال نو است. در صورتی که سیگنالهایی مبنی بر وجود اراده از سوی بانک مرکزی در راستای کاهش فاصله میان نرخ نیما و آزاد اسکناس دلار صادر شود، بازار با پتانسیل بالایی شروع به رشد خواهد کرد.