کاندیدای زن انتخابات ریاست‌جمهوری که در نوفل لوشاتو در کنار امام بود، کیست؟

فرآیند ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که از صبح پنجشنبه ۱۰ خرداد آغاز شده بود، عصر روز دوشنبه ۱۴ خرداد به پایان رسید.

به گزارش تازه‌نیوز، فرآیند ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که از صبح پنجشنبه ۱۰ خرداد آغاز شده بود، عصر روز دوشنبه ۱۴ خرداد به پایان رسید.

به نقل از ایرنا، طبق اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور ۸۰ نفر در این انتخابات ثبت نام کرده اند؛ از چهره هایی با سابقه ریاست جمهوری و ریاست مجلس گرفته، تا وزیر سابق و فعلی و نمایندگان ادوار و حال حاضر مجلس و… . در میان افرادی که داوطلب ریاست جمهوری شده اند نام چهار زن هم دیده می شود.

نظر به وجود شرط “رجل سیاسی” در مجموعه شروط تعیین شده برای رئیس جمهور، حضور بانوان در این عرصه، صرفنظر از ضرورت ها و اقتضائات موجود، همواره با چالش های تفسیری بر سر این عبارت نیز مواجه بوده است؛ اینکه “رجل” بودن ناظر به “جنسیت” تعریف شود که بر آن مبنا تنها آقایان امکان داوطلبی و ورود به این میدان را داشته باشند، یا معنای دیگری بر آن مترتب باشد که امکان حضور بانوان را لااقل به نحو پیشینی مسدود نکند و بستری مهیا کند که آن ها نیز بر اساس معیارهای صلاحیت امکان کنش گری در این عرصه را بیابند.

آنگونه که از شواهد بر می آید به نظر می رسد برای انتخابات پیش رو لااقل این چالش در مرحله اول حل شده باشد و خانم ها به نحو پیشینی منعی برای ثبت نام نداشته اند که نام چهار تن از آنها در میان ثبت نام کنندگان قطعی انتخابات به چشم می خورد.

خانم ها زهره الهیان، رفعت بیات، هاجر چنارانی و حمیده زرآبادی بانوانی هستند که برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کرده اند.

در ادوار قبل انتخابات ریاست جمهوری هم خانم ها اعظم طالقانی و زهرا شجاعی ثبت نام کرده بودند، که البته با عدم تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان فرصت قرار گرفتن در معرض انتخاب ملت را پیدا نکردند. اما بانوان ثبت نام کرده برای انتخابات پیش رو همگی با سابقه نمایندگی مجلس وارد این کارزار شده اند.

زهره الهیان با تحصیلات پزشکی، تجربه نمایندگی دوره هشتم و یازدهم تهران را در کارنامه دارد، روز شنبه ۱۲ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور، نام خود را به عنوان داوطلب ریاست جمهوری ثبت کرد.

الهیان که در انتخابات ۱۱ اسفند از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماند، با شعار “دولت سالم، اقتصاد سالم، جامعه سال” داعیه ریاست جمهوری دارد. وی همچنین شفافیت، و مبارزه با فساد را سرلوحه کار خود قرار داده است.

حمیده زرآبادی نماینده اصلاح طلب قزوین در دوره دهم نیز در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

وی که با پوششی متفاوت از دوره نمایندگی، در وزارت کشور حاضر شده بود برنامه خود را اصلاح رویکرد سیاست داخلی با اولویت دادن به توسعه همه جانبه، مبارزه با همه اشکال فساد، آزادی اطلاع‌رسانی و حمایت از رسانه‌های آزاد و مستقل و فعالیت آزادانه احزاب، تشکل‌های مستقل و نهادهای صنفی عنوان کرده و وعده داده در کابینه اش از تمام زنان و مردان شایسته با هر گرایش، قومیت و طبقه اجتماعی استفاده کند.

هاجر چنارانی نماینده نیشابور در مجالس دهم و یازدهم نیز با ثبت نام در انتخابات آمادگی خود را برای تصدی پست ریاست جمهور اعلام کرد.

چنارانی با توجه به عملکرد سابقش اطمینان دارد می تواند یک دولت انقلابی بر پایه آشتی ملی تشکیل دهد. او بر این باور است که در جامعه به اندازه پتانسیل مردان، زنان شایسته داریم. از این رو به میدان آمده تا زنان امکان مطالبه گری بیشتری داشته باشند.

رفعت بیات نماینده زنجان در مجلس هفتم نیز چهارمین داوطلب زن و آخرین فردی بود که پیش از بسته شدن درب های وزارت کشور در دقایق پایانی خود را به خیابان فاطمی رساند و در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کرد.

بیات جامعه شناسی خوانده و در دوران دفاع مقدس ۳ سال مسئول بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

او که از دوران دانشجویی فعالیت سیاسی داشته و به همراهی امام در نوفل لوشاتو افتخار می کند، خود را فرزند انقلاب و مقلد امام می داند و مدعی است برای این داوطلب شده که می‌بیند از منابع انسانی کشور از جمله زنان آنگونه که باید استفاده نمی شود.

وی می گوید ما با استفاده از امکانات خود بدون نیاز به کمک دولتی و با اصلاح قوانین مزاحم می توانیم بخش مهمی از درآمد ملی کشور را به بهترین شکل در مسیر بهبود شرایط به کار گیریم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.