دلیل نماینده مجلس برای حمایت از ساخت بمب هسته‌ای چیست؟ +جزئیات

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس اسلامی می‌گوید: اگر اسرائیل علیه ما از سلاح هسته‌ای استفاده کرد و ما نداشته باشیم که خیلی بد است. بنابراین ما هم باید متقابل این کار را انجام دهیم.

به گزارش تازه‌نیوز، خبرآنلاین نوشت: «اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.» این بخشی از صحبت‌های کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی است که حدود یک ماه بعد از انجام عملیات وعده صادق ۱ اعلام کرد. اما حالا بعد از انجام عملیات وعد صادق ۲ و تهدیدات اسرائیل علیه ایران تغییر دکترین هسته‌ای مجدداً به ادبیات مسئولین بازگشته و این بار حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تحقق آن به شورای عالی امنیت ملی نامه نوشتند.

البته پیش از این درخواست نمایندگان، حسن قشقاوی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی گفته بود باید به این سمت حرکت کنیم. احمد بخشایش اردستانی هم عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است که با قشقاوی هم نظر است و به صراحت اعلام می‌کند که حامی ساخت سلاح هسته‌ای و بمب اتم است البته نه برای جنگ بلکه برای بازدارندگی!

هر چند این نماینده مجلس شورای اسلامی بر این باور است که میان عضویت ایران در NPT  با ساخت سلاح هسته‌ای تعارض و حتی تقابل وجود دارد، اما معتقد است در شرایطی که سازمان ملل و شورای امنیت برابر اقدامات اسرائیل سکوت کردند ما باید اقدامی انجام بدهیم.

در ادامه گفتگو با احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

*آقای بخشایش اردستانی! شما جزو امضاکنندگان نامه نمایندگان تغییر دکترین هسته‌ای بودید؟

خیر. من نبودم اما طرحی بود که ابهام داشت و می‌گفتند این قانون راهبردی ابهام دارد، برای مثال اگر دولت بگوید آمریکا یا غربی‌ها مقداری رفع تحریم کردند و گزارشش به کمیسیون امنیت و کمیسیون انرژی بیاید و آنها بگویند خیر، رفع تحریم نشده، آن وقت در صحن مطرح می‌شود، وقتی از صحن هم پاسخ منفی بگیرد، آن وقت نمایندگان چگونه می‌خواهند فصل الخطاب و رفع تکلیف کنند؟ لذا با اتفاق آراء به این نتیجه رسیدیم که اقدام راهبردی ابهامی وجود دارد.

موافق تولید سلاح هسته‌ای هستم

*منظورم نامه ای است که ۳۹ نماینده با محوریت تغییر دکترین هسته‌ای نامه‌ای خطاب به شورای عالی امنیت ملی نوشتند و …

بله معنی این نامه این است که به سمت تولید سلاح هسته‌ای حرکت خواهیم کرد، من هم موافق هستم چراکه ایران برای اینکه بازدارندگی خودش را به رخ کشورهای منطقه و مخصوصاً اسرائیل برساند باید سلاح هسته‌ای داشته باشد، چراکه اسرائیل دارد.

البته بنده این نکته را نمی‌گویم بلکه کنت ولز، پدر رئالیسم جدید حدود ۱۳ سال پیش در سخنرانی اعلام کرد برای اینکه ایرانی‌ها شب‌ها با آرامش بخوابند، باید سلاح هسته‌ای داشته باشند. البته اینکه معنی تغییر دکترین هسته‌ای و دفاعی ما چیست، بحث دیگری است.

فتوای علما تابع زمان و مکان است

در هر صورت ما از رهبری فتوا داریم که ساخت بمب هسته‌ای شرعاً حرام است. فتوای علما معمولاً تابع زمان و مکان است، در زمانی که تهدید نیستیم یعنی ما را تهدید نمی‌کنند این فتوا سرجای خود است اما وقتی اسرائیل و آمریکا می‌گویند همه گزینه‌ها روی میز است و ما را از طریق هسته‌ای تهدید می‌کنند و بیان می‌کنند که اگر ایران این کار را انجام دهد با همه توان انجام می‌دهیم، به این معنی است که ما برای دفاع از کشور با ید به سمت تولید بمب هسته‌ای حرکت کنیم. علاوه بر اینکه ما به عنوان تحلیلگر نظر خودمان را می‌دهیم اما اینکه بسازند یا نسازند، بحث دیگری است.

*آیا کلان نظام و در مجموع حاکمیت هم با ساخت بمب هسته‌ای موافق است؟

معمولاً وقتی بدنه نظام علاقمند شد و به این سمت و سو حرکت کرد، تبدیل به خواست عمومی می‌شود، در هر صورت ما خواسته یا ناخواسته با اسرائیل درگیر هستیم، اسرائیل بمب هسته‌ای دارد، بنابراین ما باید مقابل او موشک داشته باشیم و اگر یک روز خواست از بمب‌های هسته‌ای خود علیه ایران استفاده کند، ما باید چه کار کنیم؟ نمی‌توانیم با موشک دفاع کنیم بلکه باید با بمب هسته‌ای دفاع کنیم.

برای بازدارندگی نیاز به بمب هسته‌ای داریم

نکته دیگر این است که به پمپئو، وزیر امور خارجه ترامپ گفتند چرا لحن صحبت شما با کره شمالی نسبت به ایران متفاوت است؟ نسبت به ایران خیلی درشت و تند صحبت می‌کرد و می‌گفت همه گزینه‌ها روی میز است ایران باید این کار را انجا دهد، آن کار را کند اما در مورد کره شمالی آرام صحبت می‌کنید. گفت به خاطر اینکه کره شمالی بمب هسته‌ای دارد، بنابراین ما برای بازدارندگی نیاز به سلاح هسته‌ای و بمب هسته‌ای داریم.

*منظور این است که فکر می‌کنید اسرائیل از خط قرمزهای ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای عبور کرده است؟

خیر، اسرائیل فعلاً همه چیز را زیرپا گذاشته اما آخرین قدمش استفاده از بمب هسته‌ای است. در حقیقت اسرائیل هیچکس را نمی‌شناسد و در غزه و لبنان زن، پیر، جوان، دختر، پسر و هر کسی که به دستش برسد را می‌زند و برای آن اهمیت ندارد چراکه جامعه جهانی و آمریکا طرفدار اسرائیل هستند و نتانیاهو هم در حال انجام کار خودش است.

در نتیجه فقط استفاده از سلاح هسته‌ای باقی مانده است.حال اگر اسرائیل علیه ما از سلاح هسته‌ای استفاده کرد و ما نداشته باشیم که خیلی بد است. بنابراین ما هم باید متقابل این کار را انجام دهیم. یعنی ما سلاح هسته‌ای را برای هجوم نمی‌سازیم بلکه برای بازدارندگی و دفاع از خودمان می‌سازیم. بنده جزئیات طرح دکترین دفاعی را نمی‌دانم اما اگر مفاد این باشد که می‌گویم، موافق هستم.

حضور ما در NPT به معنای بسته بودن دست ما نیست

*با توجه به اینکه ایران عضو NPT است، این عضویت با ساخت سلاح هسته‌ای در تعارض قرار دارد.

بله، درست است، تقابل دارد. ما عضو NPT هستیم اما اسرائیل نیست اما از آن طرف هم به خاطر داشته باشید که تاکنون در سازمان ملل و شورای امنیت هر اندازه که بحث را به سمت دفاع از خود و غزه و لبنان می‌بریم اما هیچ نمی‌بیینم، کاری نمی‌کنند، بنابراین حضور ما در NPT به معنای بسته بودن دست ما نیست. در این شرایط وقتی سازمان ملل کاری نمی‌کند ما هم باید یک اقدامی انجام دهیم.

۱ نظر
  1. مهدی مختاری 291

    با سلام. من هم موافق ساخت بمب اتمی هستم اما نه بمبی که شدت تخریبش آنقدر زیاد باشد که در نتیجه آن، مردم بی گناه هم در کنار آن کُشته شوند. اسرائیل جنایتکار هر روز بر سر مردم مظلوم لبنان و فلسطین و سوریه، بمب اتم می ریزد؛ اما نه بمبی که به خودش هم آسیب بزند؛ از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کند؛ ما هم باید یک نوع بمب اتم بسازیم که فقط اسرائیل را نابود کند و به اطرافیانش کاری نداشته باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.