ورود به جنگ مستقیم با دولتی دیگر خط قرمز جمهوی اسلامی
«فضا به گونهای است که عدهای حتی با حسننیت آرام آرام حکومت را به طرف جنگ مستقیم هل میدهند و باید هوشیار بود و رهبری هم نگران این موضوع هست؛ ولی نمیخواهند تصریح کنند و بحث و فحص و بیان آن را به مسئولین حکومت واگذار کردهاند.»
حمیدرضا جلاییپور، جامعهشناس و فعال سیاسی اصلاحطلب روزنامه هم میهن نوشت: پس از حمله موشکی اسرائیل در پنجم آبانماه به تاسیسات راداری ایران، رهبری سخنان مهمی را در ششم آبانماه ایراد کردند. ایشان در ضمن این سخنان تاکید داشتند، اسرائیل «درباره ایران دچار خطای محاسباتی هستند؛ چراکه ایران و جوانان و ملت ایران را نمیشناسند و هنوز نتوانستهاند قدرت، توانایی، ابتکار و اراده ملت ایران را درست بفهمند که ما باید این را به آنها بفهمانیم.»
از سخنان رهبری حداقل دو برداشت انجام شده است. برداشت اول اینکه رژیم نسلکش اسرائیل اشتباه محاسبه دارد و جرأت تعرض به کشور را پیدا کرده است و ایران را میان «جنگ یا تسلیم» مخیر کرده است. لذا عدهای از سخنان رهبری دستور ایشان را به حمله نظامی دوباره به اسرائیل برداشت کردهاند.
بیشتر بخوانید:
- تنشها به درون خانه اسرائیلیها رسیده؛ اجازه ندهیم جنگ را به درون خانههای ایرانیان بکشانند
- هشدار مسئول سیاست خارجی اروپا: جنگ بزرگ نزدیک است
تفسیر دوم این است که رهبری به مفهوم عام قدرت و توانایی ملی ایران اشاره کردند، نه الزاماً جنگ مستقیم. در همین صحبت رهبری تاکید کردند که «برای ایمنسازی کشور و جامعه و پیشرفت ایران باید از همه لحاظ اقتصادی، علمی، دفاعی، سیاسی و مدیریتی و دیگر ابعاد قوی باشیم و هر روز قویتر شویم». و این قدرت ملی را باید به اسرائیل فهماند. در این نوشته از این تفسیر دوم دفاع میکنم.
به نظر میرسد افکارعمومی دنیا در برابر نسلکشی اسرائیل «مقاومت نرم» را انجام میدهند. کافی است به هزاران اعتراض مردمی در سراسر جهان توجه کنیم. ولی شبکه مقاومت در منطقه خصوصاً حماس و حزبالله در برابر نسلکشی اسرائیل دارند «جنگ سختش» را (با شهدای زیاد) انجام میدهند، و ضمناً آرام آرام ایران هم دارد به این «جنگ سخت» کشیده میشود.
در این میان، دولتهای کشورهای اسلامی و عربی تقریباً نقش فعالی ندارند. روشن است در چنین صحنهای ورود تدریجی ایران به «جنگ مستقیم» با دولتی دیگر راهبرد درستی نیست. در مقابل، شایسته است جمهوری اسلامی، ضمن اعلام اینکه محو اسرائیل هدف حکومت ایران نبوده و نیست بلکه مثل گذشته دفاع از حقوق سرزمینی مردم فلسطین طبق نظر خودشان، در برابر دولت غاصب اسرائیل، هدف جمهوری است. همچنین، شایسته است که جمهوری اسلامی از جنبشهای مقاومت منطقه حمایت کند؛ اما ورود به جنگ مستقیم با دولتی دیگر، خط قرمز جمهوری اسلامی است.
چرا خط قرمز است چون که بهعنوان نمونه اولاً در جنگ مستقیم با اسرائیل موازنه قوا به نفع جمهوری اسلامی نیست، یک طرف این جنگ غرب و آمریکا هستند و چین و روسیه هم در عمل کنار ما نیستند. تصور کنید از سوی حکومت «وعده صادق۳» سریع انجام بشود، بعد باید بیشتر از «وعده صادق۲» چهارصد موشک بزنیم. آنگاه اسرائیل جواب میدهد. دوباره باید تعداد موشکها را اضافه کرد. آخرش چه میشود اینکه ایجاد بازدارندگی نیست بلکه حرکت در مارپیچ افزایش جنگ با ابعاد نامعلوم است.
دیگر اینکه ایران چند دهه هست با مشکلات داخلی تلنبارشده و خصوصاً با تحریمهای اقتصادی شدید روبهرو است، اگر در این شرایط، جنگی به ایران تحمیل شود باز مردم مانند سال۱۳۵۹ در برابر دشمن میایستند، ولی در شرایط فعلی که جنگ تحمیلی نیست، اکثریت مردم ایران آمادگی ورود به جنگ را ندارند. همچنین در صورت درگیر شدن بیشتر ایران در جنگ و تخریب زیرساختهای اقتصادی و نظامی ایران، نیروهای سرنگونیطلب بهترین فرصت را برای به آشوب کشاندن کشور ایران پیدا میکنند.
جمهوری اسلامی بهجای کشیده شدن به جنگ مستقیم، شایسته است با فعالتر کردن «دیپلماسی متوازن» و مبتنی بر منافع ملی به دنبال ائتلافسازی با کشورهای عربی و اسلامی علیه اسرائیل غاصب باشد. خصوصاً جمهوری اسلامی تلاش کند برای ترمیم شکاف دولت و ملت، فرایند توسعه در کشور را کمی تحرک بدهد.
توسعه ایران ستون پایه امنیت ملی است (و دیگر کشور کوچکی مثل امارات قادر نخواهد بود که درباره جزایر سهگانه ایران سخن بیجا بگوید). روشن است، از اینکه حکومت وارد جنگ مستقیم نمیشود، نیروهای رادیکال برچسب سازشکاری به جمهوری اسلامی بزنند.
اما به نظر میرسد برای دفاع از ایران از این تمسخرها نباید هراسید. برداشت من این است که فضا به گونهای است که عدهای حتی با حسننیت آرام آرام حکومت را به طرف جنگ مستقیم هل میدهند و باید هوشیار بود و رهبری هم نگران این موضوع هست؛ ولی نمیخواهند تصریح کنند و بحث و فحص و بیان آن را به مسئولین حکومت واگذار کردهاند.
گوینده این مطالب معلوم است که رژیم جعلی را یک تابو بزرگ فرض کرده درصورتیکه اگر در مقابل این رژیم عکس العملی نشان داده نشود مطمئنا اقتدار ما زیر سئوال خواهد رفت پس در این میان یک حرکت بازدارنده در مقابل دشمن لازم و قطعی است
“دولت” دیگر؟؟!
این الان تحلیل بود یا زر مفت .رسما داره اسرائیل به رسمیت میشناسه .این خبر گزاری ایرانی هست یا اسرائیل..
نویسنده پرگو و ترسو!!!!!!!!!!!!!!!!!
خواهشا بیانات اقا رو تفسیر نکن شما اقای نویسنده به نفع عده ای… اینجا خاک پاک ایران وطن همه ماست هر کس دست درازی کنه به خاکمون دستشو از بیخ باید قطع کرد تا درس عبرتی بشه برای همه کشورهایی که نگاه چپ به کشور عزیز ما میکنه . ما مرد شهادتیم برای خاکمون جونمونم میدیم.
انتقام های سخت انتقامهایی هستند که هزینشو مردم میدن برای همین عموم مردم جنگ را دوست ندارن و انهایی دوست دارن که با بلبشو شدن وضعیت سود میبرن و یسریسان هم دنبال بهانه اند که به خانواده هایشان در کشورهای غربی بپیوندند و از دلارهایی که انبار کرده اند در سواحل جزایر غربی لذت ببرن. کشوری که بدون جنگ شرایط کشورهای جنگ زده را دارد و به فلاکت افتاده دنبال فشل شدن کامل نمیرود. حالا هزینه های چند صد میلیارد دلاری که برای عمق استراتژیک و موشکهایی که دود شد و یارگیری در کشورهای دیگر که بزور دلارپاشی انجام و به هدر رفته و رشته هایی که پنبه شده به کنار
نویسنده روش نمیشه که بگه من نوکر و غلام اسراییل هستم و یا نفوذی هستم شروع کرده به مزخرفات گفتن
این نویسنده همان کسی است که در سریال مختار به مختار و اسلام خیانت میکند و گردنش را میزنند
آنقدر جنگ جنگ نکنید. ما با اسرائیل طرف نیستیم با دول استعمارگر طرفیم . غرب کثیف . چین و روس هم جز خودشون رو نمیبینن. حضرت آقا حرف تحلیل قشنگی داشت غرب استعمار گر میخاد اسراییل دروازه ای باشه بین اونا و خاورمیانه . یعنی فقط نفت و گاز رو ببرن و بگن ای پیف بو میدید. از ی طرف هم اسراییل درست شده برا کشتار مسلمانان
مثل ایه که به طرف گفتن از شجاعت شیر بگو
و ایشون در خصوص شیر کم چرب و پر چرب صحبت کنه
خاک بر سرت با این تحلیل آبدوغ خیاریت
بسم الله الرحمن الرحیم
جنگ بداست جنگ خانمان سوز است جنگ سرمایه انسانی واقتصادی وصنعتی کشور را نابود میکند جنگ سالهای سال کشور را به عقب بر میگرداند جنگ هرج ومرج و بدبختی جنگ یعنی نابودی جنگ یعنی ماتم وعزا جنگ یعنی باختن جنگ برنده ای ندارد جنگ یعنی دیوانگی از جنگ کسی خیر نخواهد دید باید عرض کنم حکما گویند دو ادم دانا روی یک تار مو زنگی میکنند ولی دو ادم نادان در یک دشت وسیع با هم کنار نمی ایند
درود بر شما، بسیار عالی، منطقی, هوشمندانه، آگاهانه، واقع بینانه، ضروریه با خویشتنداری و منطق صحیح و به لحاظ حفظ مصالح و منافع کشور و مردم از این مرحله به بعد وارد ادامه ی نبرد نشد، چرا که در صورت ادامه، شرایط تعییر خواهد کرد و پاسخ دادن، جز برافروختن شعله ی جنگی فاجعه بار، خانمانسوز، خونبار خسارتبار که برای کشور ما و منطقه به هیچ وجه به نفع و صلاح نیست، حاصل دیگه ای نخواهد داشت، این خویشتنداری و پرهیز از پاسخ از سر عقلانیت و در عین اقتدار هست و در موقعیت حساس کنونی دارای ارزش سرنوشت ساز و بسیار لازم، در حقیقت و درواقع عین “پیروزی”. از این مرحله به بعد همان طور که در متن هم بیان داشتید، بهترین و مناسبترین راهکار اینه که از طریق دیپلماتیک موضوع دنبال بشه.
تادیروزمیگفتیترژیم جعلیحالاشددولت.
یهحملهدیگهاسرائیلبکنهمیشهاربابشماها
وقتانرسیدهدولتاسرائیلروبهرسمیت
بشناسیمورابطهپشتپردهباامریکاروعلنیکنیم
حالاکهمحورمقاومتدرفسلطینولبناننابودشده.
وقتروابط.شیرینرسیده.
مقاله چرت
پاسخ نویسنده مقاله : نظر خودمون را به امام خامنه ای نسبت ندهیم
تفسیر نکن ، یه تماس با بیت بگیر بپرس که منظور دقیق چی بوده.
تحلیلی که این خبرگزاری از صحبتهای آقا انجام داده تفسیر به رای هست مشخصه که اصلاحطلبا غربگرا هستن و در هر شرایطی ماله کش غربیا هستن اصلا حرفای آقا که تفسیر نمیخواد ایشون مشخص و خیلی واضح مواضعشون رو میگن، حالا اینکه لحن صحبتهای آقا خیلی با عصبانیت و تند نیست به این دلیل هست که ایشون نخواستن حمله ضعیف اسرائیل رو بزرگ کنن
طرف حرفم به اون دوستانیه که میگن نباید وارد جنگ بشیم یا به حمله اسرائیل پاسخ بدیم: اولا ما خیلی وقته که وارد جنگ شدیم چه بخوایم چه نخوایم در برابر یه سگ هار اگر کوتاه بیای وحشی تر میشه و بیشتر پاچه میگیره اگر در برابر حمله اسرائیل پاسخ ندیم جری تر و گستاخ تر میشه و بازم به ما حمله خواهد کرد یادمون نره که برقرار کردن امنیت اونم تو این منطقه پر آشوب هزینه داره ولی مطمئن باشید این هزینه خیلی کمتر از کوتاه اومدن در برابر دشمنانه لیبی سوریه افغانستان عراق یه نمونه بارز کشورهایی هستن که در برابر دشمنان کوتاه اومدن