حاکمیت نباید فقط برای زن در نقش مادر برنامه‌ریزی کند

زهرا نژادبهرام گفت: نظام حکمرانی در زمان برنامه‌ریزی نباید فقط برای زن در نقش مادر برنامه‌ریزی کند، بلکه باید برای زنان جامعه برنامه‌ریزی کند.

روزنامه اعتماد با زهرا نژاد بهرام گفت‌وگو کرده است، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

  • نظام حکمرانی باید بازتعریف جامعی نسبت به موضوع زنان در خود داشته باشد.سیستم باید قبول کند، زنان توانمندی در درون جامعه ایرانی هستند که تنها یک نقش را ایفا نمی‌کنند، بلکه مانند سایر عناصر دیگر جامعه قادرند سایر نقش‌ها را با هم ایفا کنند. همان‌طور که یک پدر و یک مرد می‌تواند وزیر باشد، رییس‌جمهور باشد، مدیر باشد و سایر مناصب را داشته باشد، یک مادر و یک زن هم می‌تواند همین نقش‌ها را ایفا کند و هویت مشخص خود را نیز داشته باشد.
  • نظام حکمرانی در زمان برنامه‌ریزی نباید فقط برای زن در نقش مادر برنامه‌ریزی کند، بلکه باید برای زنان جامعه برنامه‌ریزی کند. زنی که می‌تواند در موقعیت دختری، کارمندی، مدیری، وکالت مجلس و سایر موقعیت‌ها قرار بگیرد. بنابراین نقش زنان را نباید فقط در پرسونای مادری محدود کرد، زنان می‌توانند همزمان با ایفای نقش مادری سایر نقش‌ها را نیز در ساختار مدیریتی، اجرایی، تقنینی و… ایفا کنند.
  • مگر می‌شود زنان در ایران بیش از نیمی از ظرفیت‌های دانشگاهی را به خود اختصاص داده باشند، اما مشارکت آنها در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌ها و عرصه‌های انتخابی و انتصابی این اندازه پایین باشد؟ آیا نباید به این اعداد و ارقام توجه و زمینه بازنگری را فراهم کرد.
  • اگر مساله اصلی امروز ایران، توسعه و پیشرفت است بدون زنان دستیابی به این توسعه ممکن نخواهد بود.
  • آقای پزشکیان وفاق ملی را در سطح حکمرانی محقق کرده، اما لازم است وفاق در سطح اجتماعی و عمومی هم محقق شود. توجه به زنان، جوانان، قومیت‌ها و… بخشی از ضرورت‌هایی است که توجه به آنها وفاق را در عرصه‌های اجتماعی و عمومی فراهم می‌کند.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.