نظامی‌ها برای هر سناریویی آماده باشند اما دیپلمات‌ها نباید از جنگ حرفی بزنند!

فلاحت‌پیشه، نماینده سابق مجلس در واکنش به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا گفت: نظامی‌ها در ایران باید خود را برای هر سناریویی آماده کنند اما دیپلمات‌ها نباید به زبان نظامی صحبت کنند.

انتخاب نوشت: حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس، درباره‌ی بزرگ نمایی تهدید ایران در آمریکا با توجه به رویکردهای برخی رسانه‌های تندرو گفت: این موضوع بستگی به این دارد که تا چه حد تمرکز آمریکا و اسراییل بر ایران را تمرکز متنی بر تهدید واقعی بدانیم. مسأله اینجاست که ما درگیر یک تهدید واقعی هستیم یا خارجی‌ها بزرگ نمایی می‌کنند؟ ترامپ تنها جایی که ملی عمل نمی‌کند، موضوع ایران است. در تمام تصمیماتی که ترامپ بعد از روی کارآمدن گرفته، اولویت اصلی منافع آمریکاست. او به شکلی کاذب، تهدید ایران را بیش از آن چیزیکه وجود دارد مطرح می‌کند. او حتی یک بار به آژانس هسته‌ای اشاره نکرده و هیچ نقشی برای آن قائل نشده است. علت این است که ترامپ نماینده‌ی گروهی در آمریکاست که معتقد به استفاده از قدرت برای افزایش ثروت بوده‌اند. این گروه ابتدا یک ساز و کار اروپایی بود اما ترامپ آن را به یک ساز و کار آمریکایی تبدیل کرده است. او با یک رویکرد قدرتمندانه با دنیا برخورد کرده است.

او افزود: در یک چنین شرایطی، من معتقدم تهدید ایران را بیش از حد بزرگ می‌کنند تا امکان وارد آوردن ضربات جدی به ایران فراهم شود. متأسفانه در این رابطه منافع آن‌ها به منافع اسراییل نزدیک شده است. سیاست‌های اشتباه گذشته منجر به سیبل‌سازی ایران در قبال سیاست‌های آمریکا و اسراییل شده است.

وی درباره‌ی تلاش بخشی از جریانات سیاسی مبنی بر تحریک غرب برای افزایش تنش اظهار داشت: در چنین شرایطی هرگونه اقدامی که بهانه‌ی جنگ با ایران را افزایش دهد، این اقدام خلاف مصلحت و منافع ملی است. ایران رسما به سازمان ملل اعلام کرده است که پیگیری اقدامات تروریستی آمریکا علیه ایرانی‌ها را از کانال‌های حقوقی دنبال می‌کند، در مقابل می‌بینیم که برخی ادعاهای رسانه‌ای، بر خلاف این رویکرد را نشان می‌دهد. عده‌ای مانند ویتکاف معتقد به مذاکره هستند و می‌توان جنگ با ایران را تبدیل به همکاری اقتصادی با ایران کرد، جریان مقابل نیز کسانی مانند وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی آمریکا هستند که به دنبال نشان دادن دست قدرت آمریکا در دنیای امروز هستند و ایران را یک بهانه‌ی آماده می‌دانند. در این شرایط باید از هر اقدامی که ایران را به سیبل اسرائیل و آمریکا تبدیل کند، دوری کنیم.

این نماینده‌ی سابق مجلس درباره‌ی لزوم تقویت دستگاه سیاست خارجی کشور در شرایط فعلی گفت: من معتقدم که در ایران باید دو حوزه‌ی سیاسی و نظامی، هریک کار خود را انجام دهند. برای حوزه‌ی پدافندی و تهاجمی کشور هزینه‌های بسیاری انجام شده است. بیش از ۸۰ درصد برداشت سالیانه‌ی صندوق توسعه‌ی ملی، متعلق به مصارف نظامی بوده است. طبیعتا نظامی‌ها در ایران باید خود را برای هر سناریویی آماده کنند اما دیپلمات‌ها نباید به زبان نظامی صحبت کنند. وظیفه‌ی دیپلمات این است که تا آخرین لحظه برای پرهیز از جنگ، بجنگند. یکی از اشتباهاتی که در حوزه‌ی سیاست‌گذاری ایران وجود داشته این است که نظامی‌ها تلاش می‌کردند دیپلمات‌ها را با زبان نظامی راهی مذاکره کنند.

فلاحت پیشه درباره‌ی علت رد مذاکره‌ی مستقیم از سوی ایران گفت: موضوع مذاکره‌ی مستقیم به یک تابو تبدیل شده است. برای آمریکایی‌ها آن چیزیکه مهم است این است که اگر منافعی در توافق وجود دارد باید به آمریکا برسد. شخص ترامپ و ویتکاف این مذاکره را با احتمال دستیابی آمریکا به ظرفیت‌های همکاری اقتصادی با ایران توجیه می‌کنند. آمریکایی‌ها با ایفای نقش هرگونه واسطه مخالف‌اند. دلیل اصلی پاره کردن برجام توسط ترامپ، سوءاستفاده‌ی واسطه‌ها بود. ترامپ در آن زمان گفت که هزینه‌ی کشاندن ایران پای مذاکره را آمریکا داد اما قراردادهای اقتصادی با اروپا، چین و روسیه بسته شد. ترامپ هنوز نگاهی به دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ دارد که ایران کشور قابل سرمایه‌گذاری برای آمریکا دانسته می‌شد. کنار گذاشتن واسطه‌ها هم به سود ایران و هم به سود آمریکاست.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.