فعالیت سامانه بارشی در این استان‌ها؛ کاهش دمای ۹ درجه‌ای و صاعقه قطعی شد

سازمان هواشناسی کشور آخرین وضعیت جوی مناطق مختلف را تشریح کرد و خبر از آغاز بارش‌های بهاری در بعضی از استان‌ها داد.

خبرآنلاین نوشت: فروردین ماه سال ۱۴۰۴ به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و آنطور که باید شاهد بارندگی‌های چشمگیری نبودیم و آنطور که کارشناسان هواشناسی می‌گویند برای یکسال دیگر نیز با کمبود بارش‌ها و کمبود آب و در واقع با “خشکسالی” مواجه هستیم.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا جزئیات وضعیت آب و هوایی در نقاط مختلف کشور را تشریح کرده است.

ضیاییان می‌گوید: رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا می‌گوید: در حال حاضر بارش‌هایی را در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و همدان، زنجان، اردبیل و بخش‌های غربی استان گیلان هم شاهد وقوع بارش هستیم و پدیده رعد و برق در حال وقوع است.

او می‌افزاید: برای جمعه بیست و دوم فروردین‌ماه بارش‌های بهاری به صورت پراکنده در استان‌های گیلان، مازندران، شمال استان قزوین، شمال استان البرز، شمال استان تهران و همچنین در استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس ادامه خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، خاطرنشان می‌کند: در روز جمعه نسبت به امروز در استان‌های شمال غرب کشور، کاهش دما داریم و مردم در استان‌های ساحلی دریای خزر هم شاهد کاهش دما خواهند بود و دمای هوا بین ۵ تا ۹ درجه در استان‌هایی مثل آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، گیلان و مازندران و حتی در استان گلستان کاهش پیدا خواهد کرد.

ضیاییان در ادامه می‌گوید: در سایر نقاط دمای هوا تقریبا بدون تغییر است و در شرق کشور نیز برای جمعه افزایش دما پیش‌بینی می‌شود؛ افزایش دمای بین ۲ تا ۴ درجه برای استان‌های شرقی کشور مثل استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی رخ می‌دهد.

این مطالب را از دست ندهید:

تهران کی خنک می‌شود؟

او اضافه می‌کند: در شهر تهران روند کاهشی دما از پیش‌بینی شده است و روز جمعه بیست و دوم و شنبه بیست و سوم فروردین ماه، کاهش دمای ۴ تا ۵ درجه‌ای رقم می‌خورد.

ضیاییان یادآور می‌شود: بارش چندانی در فروردین ماه نداشیم و بارش‌ها خیلی خوب نبود؛ به شکلی که بر اساس آمارها تا روز نوزدهم فرودین‌ماه سال جاری، در فروردین امسال نسبت به فروردین‌های بلندمدت یعنی میانگین ۳۰ ساله ماه‌های فروردین‌، حدود ۲۵.۶ درصد کاهش بارش داشتیم و در ادامه هم انتظار نمی‌رود که این کم بارشی جبران شود.

او تاکید می‌کند: کم بارشی طی ۴ هفته آینده برای سایر نقاط کشور انتظار می‌رود؛ کم بارشی به این معنا نیست که بارشی صورت نمی‌گیرد؛ بارش صورت می‌گیرد ولی بارش‌هایی که اتفاق می‌افتد نسبت به میانگین بلند مدت کمتر خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، اضافه می‌کند: بارش‌های بهاری در زمان کم و شدت زیاد صورت می‌گیرند و در مجموع در فصل بهار توصیه ما این است که در نقاطی که احتمال وقوع بارش وجود دارد، مردم از قرار گرفتن در حریم و بستر رودخانه‌ها به ویژه در ساعات بعدازظهر خودداری کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.