نشنیدن صدای مردم بدترین نوع فیلترینگ است؛ بسیاری از مسئولان زندگی آکواریومی دارند
عباس عبدی نوشت: انواع بدتری از فیلترینگ نیز هست؛ فیلترهای نامریی که متولیان امر و کسانی که باید صدای جامعه و مردم را بشنوند، روی گوشها و چشمهای خود قرار میدهند تا واقعیات را نشنوند یا فقط بخشهایی که خوشایندشان است را بشنوند.

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «نشنیدن بدترین نوع فیلترینگ» در روزنامه اعتماد نوشت: کلمه فیلترینگ ذهن ما را بر فیلترینگ فضای مجازی یا منع انتشار دادهها و آمارهای رسمی یا اخبار مورد نیاز جامعه متمرکز میکند. ولی به نظر میرسد که انواع بدتری از فیلترینگ نیز هست؛ فیلترهای نامریی که متولیان امر و کسانی که باید صدای جامعه و مردم را بشنوند، روی گوشها و چشمهای خود قرار میدهند تا واقعیات را نشنوند یا فقط بخشهایی که خوشایندشان است را بشنوند.
فیلترهای عادی که مردم روی گوش خود قرار میدهند، برحسب نیاز فرد کارکردهای متفاوتی دارند. مطابق تنظیم دستگاه، شدت انواع صداهای ورودی به گوش تضعیف یا تقویت میشوند یا فرکانسهای خاصی را فیلتر یا صداهای شدید و خطرناک مثل انفجار را به کلی حذف و بر عکس برخی فرکانسها را تقویت میکنند. هنگامی که به عملکرد برخی سیاستمداران نگاه کنیم به این نتیجه میرسیم که گویی آنان نیز دستگاههای نامریی فیلترکننده صدا و تصویر روی گوش و چشم خود نصب کردهاند. اگر فیلترینگ گوش در زندگی روزانه با هدف حذف و نشنیدن صداهای گوشخراش و آسیبزا مثل شلیک یا انفجار است، در سیاست با هدف حذف و نشنیدن صداهای اعتراضی مردم است.