ثبت تغییرات شرکت با هانا ثبت
مدیران شرکتها زمانی که یک کسب و کار را استارت میزنند بلافاصله باید در اندیشه انتخاب یک برند که همخوانی مناسبی نیز با خدمات ارائه شدهشان داشته باشد، باشند. شاید بتوان گفت که اینکار از مهمترین کارهایی است که باید بعد از راهاندازی یک شرکت انجام شود و در پی آن باید مراحل ثبت برند پشت سر گذاشته شود. از این موارد که بگذریم، بنا به دلایل مختلفی احتمال وجود هر گونه تغییر در ساز و کار شرکت وجود دارد. بعنوان مثال امکان تغییر مکان شرکتها محتمل است و یا اینکه شرکتی در فکر نقل و انتقال سهام باشد.
اینها مواردی هستند که در قالب تغییرات شرکت باید به ثبت برسند و مسلماً اگر قصوری در اینگونه موارد پیش بیاید، عواقب ناشی از آن گریبان مدیران شرکتها را خواهد گرفت. ما در این مقاله قصد داریم با جزئیات بیشتری؛س ثبت تغییرات شرکت را بررسی کنیم. اگر به تازگی شرکتی را راهاندازی کردهاید و مراحل و چگونگی انجام ثبت تغییرات شرکت را نمیدانید توصیه میکنیم که حتماً مطلب امروز ما را دنبال کنید.
کدامیک از تغییرات شرکتها باید به اداره ثبت ارجاع داده شود
هر گونه تغییری که در شرکتها انجام میشود و در سطح کلان قابل بررسی باشد، نیاز به ثبت مجدد در اداره ثبت شرکتها خواهد داشت. به طور کلی بعد از راهاندازی یک شرکت ممکن است به دلایل گوناگون نیاز به انجام یکسری تغییرات در آن باشد که ما در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد که اتفاق افتادن هر کدام از آنها مدیران شرکتها را برای ثبت تغییرات، ملزم به مراجعه به اداره ثبت شرکتها میکند.
-
منحل شدن شرکت
از جمله موارد مهمی که اعضای یک شرکت را ملزم به ثبت تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکتها میکند، منحل شدن شرکت است. با توجه به اینکه نوع شرکتهای به ثبت رسیده در طبقات مختلف با یکدیگر متفاوت است، دلایل انحلال هر کدام نیز مختص به خود میباشد. بنابراین اگر شرکتی در حال انحلال باشد باید این تغییر وضعیت به سرعت در ادامه ثبت شرکتها به ثبت برسد و این وظیفه بر عهده مجمع عمومی فوق العاده است.
-
تغییر اعضای هیئت مدیره
زمانی که یک شرکت افتتاح میشود، از جمله کارهای ضروری، تعیین هیئت مدیره است که اعضای آن باید در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسند. این در شرایطی است که در طول اداره یک شرکت ممکن است به دلایل مختلفی اعضای هیئت مدیره تغییر کنند و یا حتی جای سِمت بعضی از اعضا با یکدیگر تعویض شود. هر کدام از این اتفاقات، باید بلافاصله در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده تا مشکلی برای ادامهی راه شرکتها پیش نیاید.
وظیفه مطلع کردن و یا ثبت تغییرات جدید در این خصوص به عهده مجمع عمومی عادی است که معمولاً در پایان سال مالی شرکتها تشکیل میشود. البته ناگفته نماند که اگر هر یک از اعضا یا بازرسین شرکتی در یک شرایط خاص تغییر داده شوند ممکن است مجمع عمومی به صورت فوق العاده برگزار شود. همچنین علاوه بر تغییر، تمدید اعضای هیئت مدیره نیز دارای چنین شرایطی خواهد بود.
-
حق امضاء
حق امضاء در شرکتها یکی از مهمترین مواردی است که بر عهدهی بعضی از افراد خاص در هیئت مدیره قرار خواهد گرفت. اما ممکن است بنا به شرایطی اعضای هیئت مدیره تصمیم بگیرند تا حق امضاء بعضی از اعضاء را جابجا کنند. بدین ترتیب اگر چنین اتفاقی در مجمع عمومی فوق العاده شرکت به تصویب برسد، بلافاصله باید به اداره ثبت شرکتها نیز اطلاع داده شود تا چنین تغییر با اهمیتی مجدداً به ثبت برسد. پر واضح است که برای تغییر هر گونه حق امضاء تأیید همه اعضای هیئت مدیره لازم خواهد بود.
-
نقل و انتقال سهام
اگر چه در قوانین نقل و انتقال سهام برای شرکتهای عام و خاص تفاوتهای ریز و درشتی وجود دارد اما هر شریکی در هر مجموعهای از شراکت میتواند هر زمان که بخواهد با منتقل کردن سهم خود از شرکت خارج شود. البته تصمیم گیریها در این خصوص باید در مجموع عمومی فوق العاده بررسی شود و سپس به تصویب برسد. با این تفاسیر اگر نقل و انتقال سهامی در شرکتها صورت پذیرد، مراتب انجام کارها باید هر چه سریعتر به اداره ثبت شرکتها اطلاع داده شود تا تمامی تغییرات انجام شده به ثبت برسند.
-
تغییر آدرس شرکت
از جمله موارد دیگری که شرکتها را ملزم به ثبت تغییرات شرکت میکند، جابجایی شرکت است. در واقع ممکن است به دلایل مختلفی آدرس شرکت تغییر کند که این موضوع بلافاصله باید به ثبت برسد و این کار بعد از مجمع عمومی فوق العاده توسط مدیران شرکت در اداره ثبت شرکتها انجام خواهد پذیرفت.
-
تغییر در سرمایه شرکت
سرمایهی شرکتها ممکن است در قالبهای مختلفی افزایش یا کاهش یابد. به طور مثال ممکن است که شریک جدیدی با یک مبلغ قابل توجهی به شرکت اضافه شده باشد و یا اینکه تعداد سهام شرکتها سهامی کاهش پیدا کرده باشد. همهی این موارد از جمله وظایفه مجمع عمومی فوق العاده بوده که بعد از تصویب باید به سرعت به اداره ثبت شرکتها اطلاع داده شود تا هر گونه تغییر در این رابطه به ثبت برسد.
-
تغییر موضوع شرکت
تغییر موضوع یا فعالیت شرکتها، اگر چه با احتمال کمی قابل انجام است اما ممکن است که به دلایل مختلفی رخ دهد. چنانچه شرکتی از فعالیتهای خود راضی نباشد، چه بسا در اندیشهی تغییر موضوع شرکت باشد که این کار پس از آنکه در مجمع عمومی فوق العاده مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید باید در اداره ثبت شرکتها نیز به ثبت رسیده و تغییرات اعمال شده در شرکت به اطلاع این مرجع نیز برسد.
ثبت تغییرات شرکت در چند مرحله قابل انجام است
برای آنکه هر یک از موارد عنوان شده در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد، باید مراحلی را طی کرد که ما در ادامه به طور خلاصه آنها را بازگو خواهیم کرد:
- کامل کردن صورتجلسه ثبت تغییرات شرکت.
- تغییر مجوز شرکت قبل از ثبت تغییرات شرکت (برای شرکتهایی که موضوع فعالیت آنها بهگونهای بوده است که نیاز به اخذ مجوز داشتهاند).
- انجام مراحل ثبت تغییرات شرکت با استفاده از سامانه اداره ثبت و متعاقباً دریافت کد پیگیری.
- ارسال مدارک لازم با استفاده از پست به اداره ثبت شرکتها.
- بررسی مدارک توسط اداره ثبت شرکتها و صدور پیش نویس تأسیس احراز هویت.
- در صورتی که مشکلی در مدارک وجود داشته باشد، در مدت ۳۰ روز باید نسبت به رفع نواقص اقدام و مجدداً به سامانه اداره ثبت مراجعه شود و همچنین بار دیگر کد پیگیری را جهت مراحل بعدی اخذ شود.
- بعد از رفع تمامی مشکلات احتمالی با بررسی کارشناسان اداره ثبت شرکتها موارد مورد نیاز برای به ثبت رسیدن انجام خواهد شد و سپس با انتشار آگهی در روزنامهی رسمی خاتمه مییابد.
در نظر داشته باشید که برای انجام هر گونه ثبت تغییرات شرکت باید یکسری مدارک نیز آماده باشد که از اصلیترین آنها میتوان به شرکتنامه، اظهارنامه و اساسنامه اشاره کرد. همچنین در بعضی از موارد باید مدارک شناسایی مربوط به هر یک از اعضای هیئت مدیره نیز در بین مدارک ارسالی وجود داشته باشد.
لازم به ذکر است که معمولاً انجام کارهای ادارای ثبت تغییرات شرکتها، در صورتی که مشکلات جدی سر راه به ثبت رسیدن نهایی آن نباشد، بین ۵ تا ۱۴ روز به طول خواهد انجامید که البته این بازهی زمانه با توجه به تجربه مدیران شرکتها میتواند کم یا زیاتر شود.
برای پیگیری ثبت شرکت و تغییرات آن می توانید به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه نمایید. البته در نظر بگیرید که اگر تمامی مراحل ثبت تغییرات شرکت توسط موسسات ثبت شرکت انجام شود، حتی در یک بازهی زمانی بسیار کوتاه نیز میتوان امیدوار به ثبت نهایی تغییرات یک شرکت بود چرا که معمولاً افراد خبره و با تجربه اینگونه فعالیتها را به دست میگیرند و با کمترین مشکلی آن را به نتیجهی مطلوب میرسانند. توصیه میکنیم چنانچه در این زمینه تجربهی کافی ندارید، اجازه دهید تا افرادی که در این کار خبره هستند، اقدامات لازم را انجام دهند.
حال که تا اینجای مقاله با ما همراه بودهاید، میخواهیم شرکتی را به شما معرفی کنیم که علاوه بر اجرای دقیق ثبت تغییرات شرکت به خوبی میتوانند کارهای دیگر مربوط به شرکتها مانند ثبت برند را نیز در کمترین زمان ممکن به سرانجام برسانند.
هانا ثبت بهترین موسسه ثبت تغییرات شرکت
همانطور که در این مقاله مشاهده کردهاید، انجام کارهای ثبت تغییرات شرکت در ظاهر ممکن است ساده به نظر آید، اما به طور حتم پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. با توجه به اینکه مدیران شرکتها اغلب علاقه دارند تا به کارهای مدیریتی شرکت رسیدگی کنند، کارهایی از قبیل ثبت برند و یا ثبت تغییرات شرکت را به موسساتی میسپارند که در این امر با تمامی قوانین آشنایی دارند.
هانا ثبت نیز از جمله شرکتهایی است که با دارا بودن افراد با تجربه، سالهاست که در این حیطه به انواع و اقسام شرکت خدمترسانی کرده و تا به الان پروندههای زیادی را به نتیجه رسانده است. در نظر داشته باشید که از جمله مزایای استفاده از این تیم تخصصی رفع و رجوع شدن کارهای شرکت در مدت زمان کوتاه است. همچنین هزینههای مربوط به انجام ثبت تغییرات شرکت کاملاً معقول در نظر گرفته شده است که رضایت اکثریت افراد را به دنبال داشته است.
توصیه میکنیم اگر در خصوص چگونگی ثبت تغییرات شرکت سوال یا ابهامی دارید، با استفاده از راههای ارتباطی که در ادامه قرار دادهایم با مشاوران هانا ثبت تماس بگیرید.