اوضاع کرونا در کشور بهتر میشود؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه ویروس جهش یافته را باید جدی گرفت، گفت: این ویروس جهش یافته در ۲۸ استان کشور شناسایی شده و در حال گردش است.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی با اشاره به جلسه ستاد ملی کرونا به ریاست رییس جمهور و حضور دیگر اعضا، با بیان اینکه در جلسه امروز مروری بر وضعیت بیماری در سطح کشور در طی بیش از یکسال گذشته صورت گرفت، گفت: در جلسه امروز همه اعضا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز مدافع سلامت، از زحمات کادر بهداشت و درمان در سراسر کشور، از خانه بهداشت در اقصی نقاط کشور در روستاها تا بیمارستانها و اورژانس و … تقدیر و تشکر داشتند. مهمتر از همه همکاری مردم در طی این بیش از یک سال گذشته بود. سال گذشته مردم فوق العاده همکاری کردند؛ اصناف، کسبه، شرکتهای دانش بنیان، صنعت، نیروی انتظامی، دادستانهای سراسر کشور جهت همکاری برای نظارت بر رعایت پروتکلها و … مشارکت فعالانه ای داشتند و مردم با رعایت پروتکلها و کمکهای مومنانه بسیار همراهی کردند. همچنین علما، اندیشمندان، متخصصان و در راس همه، مقام معظم رهبری به عنوان الگوی عملی بسیار کمک کردند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی درباره وضعیت ویروس کرونا در دنیا گفت: هنوز ویروس کرونا در دنیا تاخت و تاز می کند. در کشوری مثل برزیل با ویروس جهش یافته میزان ابتلا و مرگ و میر دارد افزایش می یابد؛ همانطوری که این تجربه در انگلستان بود و ویروس جهش یافته انگلیسی باعث شد تعداد بیماران زیاد شده و در بیمارستانها و بخشهای ویژه بستری شوند و تعداد زیادی هم فوت کردند.
گردش کرونای انگلیسی در ۲۸ استان کشور
وضعیت؛ پایدار اما شکننده
رییسی با اشاره به گردش ویروس انگلیسی در ۲۸ استان کشورمان، ادامه داد: در سطح کشور وضعیت فعلی اغلب استانها نسبتا پایدار است، اما این شرایط شکننده است و باید به دقت این وضعیت را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اقدامات ویژه ای که از آذرماه در راستای کنترل کرونا در کشور انجام شده، گفت: به دنبال این اقدامات و همچنین همکاری خوب مردم، باعث شده وضعیت نسبتا پایداری در کشور را شاهد باشیم. اما ویروس جهش یافته در ۲۸ استان کشور در گردش است و همانطور که می دانیم مردم عزیز و قهرمان خوزستان که دین بزرگی بر گردن همه ایرانیان دارند، درگیر این بیماری هستند و میزان زیادی ابتلا در سطح این استان وجود دارد.
خروج چند شهرستان در خوزستان از وضعیت قرمز
رییسی گفت: خوشبختانه با رعایت خوبی که در استان خوزستان اتفاق افتاده، در برخی شهرستانهای این استان امید می رود که به زودی بتوانیم شاهد باشیم مردم عزیز بر این ویروس فائق آیند. اقداماتی که در شادگان، هویزه، خرمشهر و دشت آزادگان اتفاق افتاد و باعث شد از وضعیت قرمز خارج شدند و به سمت نارنجی حرکت می کنند و بعضی از شهرستان ها نیز از وضعیت نارنجی به سمت زرد حرکت کردند و این موضوع جای خوشحالی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: البته میزان رعایت پروتکلها همچنان باید افزایش یابد و باید مراقب باشیم که پیک و خیز جدیدی اتفاق نیفتد.
تا حد امکان سفر نروید
از مهر ماه ۱۴۰۰ وضعیت بهتری خواهیم داشت
رییسی همچنین ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو، گفت: امیدواریم مردم پروتکلها را رعایت کنند و بر اساس توصیه متخصصین، مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت و… تا حد امکان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند تابدون ایجاد خیز جدید بیماری عید و سال نو را پشت سر بگذاریم. ان شاءالله روند واکسیناسیون کامل میشود و مطمئن هستیم سال آینده از مهر ماه به بعد پس از اینکه واکسیناسیون قسمت اعظمی از مردم انجام شود وضعیت خیلی بهتری داشته باشیم.
سفر در شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع
رئیسی افزود: مقرر شد تا در شهرهای قرمز و نارنجی سفر صورت نگیرد. در شهر قرمز حتی برای خروج با هواپیما، قطار و اتوبوس نیازمند تست منفی کرونا است تا اجازه سفر داشته باشند. در مورد خودروهای شخصی نیز ورود پلاکهای غیربومی در شهرهای قرمز و همچنین پلاک بومی شهر قرمز به سایر شهرها ممنوع است.
میزان واردات واکسنهای خارجی تا کنون
گسترش واکسیناسیون کادر درمان و گروه آسیب پذیر در هفته جاری
وی در مورد میزان واردات واکسنهای خارجی، اظهار کرد: تاکنون ۴۱۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی، ۲۴۰ هزار دوز واکسن سینوفارم، از بهارات هندوستان تاکنون ۱۲۵ هزار دوز به دستمان رسیده و قرار است ۳۷۵ هزار دوز دوشنبه برسد و ۱۰۰ هزار دوز نیز واکسن کوبایی به دستمان رسیده است. در مجموع حدود یک میلیون و ۲۶۰ هزار دوز واکسن به دستمان رسیده است و در این هفته برنامه گستردهای برای واکسیناسیون کادر درمان و گروه آسیب پذیر داریم تا بر اساس قولمان پیش از سال نو گروهی را که اعلام کرده بودیم واکسینه کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خاتمه از همراهی مردم و کمک همدلانه آنها تشکر کرد و گفت: در طول یکسال اخیر مردم، کسبه، اصناف، همکاران بهداشتی، کادر درمان، قوه قضاییه، نیروی انتظامی، مجلس شورای اسلامی و… همکاری خوبی داشتند و حتی کادر درمان پیش از شیوع کرونا هم در حال نوشتن پروتکلها و کنترل مرزها بودند. امیدوارم سال خوبی توام با سلامتی در پیش داشته باشیم.