بخش خصوصی میتواند با ارز نیمایی واکسن وارد کند
روحانی درخصوص تامین واکسن کرونا اظهار کرد: هر بخش خصوصی با ارز نیمایی میتواند واکسن را وارد کند، بیاورد و در بیمارستانهای خصوصی، دولتی و هر جا که وزارت بهداشت و درمان مناسب میدانند تزریقات انجام بگیرد.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به فرارسیدن ۱۲ فروردین و سالروز اعلام نظام جمهوری اسلامی ایران در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ اظهار کرد: این روز یکی از افتخارات مهم نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و معماری معمار کبیر انقلاب حضرت امام (ره) است.
وی اضافه کرد: بعد از انقلاب و تقریبا بلافاصله بعد از روز دهم فروردین و یازدهم فروردین که دو روز همه پرسی و رفراندوم بود، یعنی در کمتر از دو ماه مردم پای صندوق آرا آمدند و به نظام رای دادند.
رییس جمهوری افزود: امام درس بزرگی به همه داد و آن این بود که در این کشور همه کاره مردم هستند. اگر در یک کلمه ۱۲ فروردین ۵۸ را تفسیر کنیم، این است که میزان رای مردم و ملت است و همه کاره مردم هستند و این مردم هستند که برای خود نظامی را بر میگزینند و انتخاب میکنند. نظامی که یک پایه آن جمهوریت و مردمسالاری و پایه دیگر آن موازین اسلام و اسلامیت، و پایه سوم آن ایران است. این سه در کنار هم جمهوری اسلامی ایران میشود.
روحانی خاطرنشان کرد: نام نظام ما هم جمهوری اسلامی ایران است که در قانون اساسی در فصل اول مخصوصا در اصل سوم میگوید دولت جمهوری اسلامی ایران، این نام نظام است که دارای سه پایه مهم است که هرکدام اهمیت خاص خود را دارد.
وی اظهار کرد: قانون اساسی جمهوریت را در اصل ۶ و اسلامیت را در اصل ۴ بیان کرده است و این هم در اصول مختلف از جمله اصل اول و سوم به صراحت ذکر شده است. مشخص است که کشور ما ایران است و هویت ایرانی و فرهنگ ایرانی برای ما مهم است. اگر بخواهم یک کلمه درباره ایران بگویم، منافع ملی کشور به معنای عام کلمه است. نه منافع ملی که روبروی امنیت ملی و مصالح ملی ذکر میکنیم، منافعی که به معنای عام همه اینها را شامل میشود.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: منافع ملی ایران به عنوان یک پایه است، موازین اسلام چه در اعتقادات و چه در عمل و قانون گذاری و به ویژه در اخلاق و رفتار، میزان و معیار ما است. اداره کشور ایران در دست مردم است. این مردم هستند که بالاترین مقامات کشور را و مدیریت کشور را با صندوق آرا برمیگزینند و انتخاب میکنند بنابراین نظر مردم و آرای مردم و فکر مردم و انتخاب مردم خیلی مهم است.
روحانی یادآور شد: از زمان میرزای شیرازی بزرگ در این ۱۵۰ سال حرکتهای انقلابی برای این بود که مردم بتوانند انتخاب کنند. کسی به مردم رایی را تحمیل نکند. این کل حرکتهای انقلابی در جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین دوازده فروردین یک روز مهم در مردمسالاری اسلامی در ایران است که باید آن را پاس بداریم و پاسداشت دوازدهم فروردین این است که مردم در همه امور مهم اداره کشور حضور پیدا کنند.
وی تصریح کرد: اگر انتخاباتی داشته باشیم که مشارکت حداکثری در آن نباشد یک ضربه بسیار بزرگی به راه و روشی که در ۱۲ فروردین انتخاب کردیم، زدیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: یکی از مسائل مهمی که امروز پیش رو داریم مساله انتخابات است. اگر تا پایان این دولت ۴ مساله مهم را بشماریم، یکی از آنها انتخابات ریاست جمهوری و شوراها، میاندورهای است. انتخابات بسیار مهم است برای این که مردم ببینند چه کسانی را با چه برنامهای میخواهند برگزینند.
تا انتخابات و صندوق رای هست نظام جمهوری اسلامی با قدرت و شکوه خواهد بود
وی گفت: تا انتخابات، مشارکت و صندوق رای هست، نظام جمهوری اسلامی ایران هم با همه این قدرت و شکوه خواهد بود و اگر روزی انتخابات از نظر مردم بیفتد و مردم بگویند چه فایدهای دارد که انتخاب کنیم یا نکنیم، که امیدوارم مردم ما به این روز نرسند که انتخاب کنیم یا نکنیم چه تاثیری دارد، این به معنای پایان تمام انقلابها است یعنی از میرزای شیرازی تا الان همه را از دست دادیم و همه از بین رفته است.
روحانی خاطرنشان کرد: ثمره همه آن حرکتها و انقلابها این است مردم انتخاب کنند و حضور داشته باشند و مردم بگویند چه کسی و چه برنامه ای داشته باشد و مردم بگویند با چه کشوری رابطه داشته باشیم و چگونه مسائل داخلی و خارجی حل شود و جمهوریت از همین جا آغاز میشود
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران، جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت این سه در کنار هم قرار گرفته و هر کدام معنای خاص خود را دارد. ما هویت ایرانی را داریم، راه و تاریخ و جایگاه ایران را داریم که در یک کلمه به عنوان منافع ملی کشور و ایران باید مدنظر قرار دهیم.
راه حل مشکلات پیچیده در کشور اصل ۵۹ قانون اساسی است
وی در ادامه با تاکید بر این که راه حل مشکلات پیچیده در این کشور فقط اصل ۵۹ قانون اساسی است، گفت: اگر مسالهای پیچیده است نباید به یکدیگر بپیچیم و از یکدیگر انتقاد کنیم. راه حلی جز اصل ۵۹ قانون اساسی وجود ندارد. ما مگر به ۱۲ فروردین افتخار نمیکنیم، ۱۲ فروردین یک همه پرسی و رفراندوم است، مگر به قانون اساسی افتخار نمی کنیم، قانون اساسی تجدیدنظر شده و بازنگری شده چگونه تصویب شد باز هم با رفراندوم و آرای مردم بود. قانون اساسی ما با همه پرسی و رفراندوم انجام گرفته است.
روحانی افزود: البته ما کشور سوییس نیستیم که صدهزار نفر نامه ای امضا کنند و دولت مجبور شود که رفراندوم برگزار کند. در کشور سوییس صدهزار نفر نامه ای امضا کنند که بگویند این موضوع باید به رفراندوم گذاشته شود دولت باید آن را به رفراندوم بگذارد. من از رییس جمهور سوییس در سفری سوال کردم و گفتم شما با این مساله مشکل ندارید، گفت نه. اگر مردم تصمیم گرفتند و به ما گفتند ما در این مساله رای میخواهیم ما به رای میگذاریم و هرچه مردم بخواهند همان میشود. خیلی راحت بود و میگفت ما اصلا مشکلی نداریم. پرسیدم سالانه چندبار این کار را میکنید که گفت بعضی وقتها دوبار بعضی وقتها یک بار و گاهی وقتها یکسال طول می کشد و این وابسته به این است که مردم چه میخواهند.
رییس جمهوری اضافه کرد قانون اساسی در اصل ۵۹ به ما گفته است که در مسائل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اگر یک مسئله بسیار مهمی وجود داشت، آن زمان ممکن است که دیگر قانونگذاری از طریق مجلس شورای اسلامی نباشد، قانونگذاری از طریق همه پرسی باشد.
وی ادامه داد: سالها به این موضوعات فکر میکنیم. چهار سوال اصلی در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی وجود دارد. اگر به رفراندوم گذاشته شود و این چهار مسئله نوشته شود و آری یا نه گذاشته شود یا هر سبک دیگری باشد تمام دعواها و مشکلات جناحی و حزبی حل خواهد شد.
روحانی افزود: دوازده فروردین یک روز نیست، دوازده فروردین یک فرهنگ و راه و مسیر برای حل معضلات پیچیده و اساسی در کشور است که بتوانیم از این راه پیروی کنیم و آن را ادامه دهیم.
رییس دولت دوازدهم با بیان این تا پایان این دولت ۴ ماه باقی مانده است که باید کشور را در این مدت اداره کنیم، گفت: یک روز این چهارماه هم برای ما مهم است. دولت در هر لحظه میتواند تصمیم مهم بگیرد و اقدام مهمی انجام دهد و مردم این بار را بر دوش ما گذاشتند و تا ۱۲ مراد این بار بر دوش ما است و سنگینی آن را به وضوح بر دوش خود احساس میکنیم.
مهم است که مردم احساس کنند رایشان تاثیرگذار است
رییس جمهوری افزود: یکی از مسائل مهم انتخابات است که همه باید تلاش کنیم انتخابات خوب، پرشور و با شکوه برگزار شود به گونهای که همه مردم احساس کنند که نمایندهای دارند. یعنی هر چند تفکر که داریم هرکدام ببینند نمایندهای دارند و تشویق شوند و پای صندوق رای بیایند. زحمت ایستادن پای صندوق را به عنوان عبادت تلقی کنند.
وی یادآور شد: سال ۹۶ مردم ساعتها و حتی تا غروب در صف رای ایستادند و وزارت کشور و شورای نگهبان نتوانستند توقع مردم را برآورده کنند و مردم را از پشت صندوق رای با صفهای طولانی برگردانند که بعضیها در مصاحبه گفته بودند که ما ۷ ساعت ایستادیم که رای دهیم و حتی بعضیها گریه کردند وقتی آنها را برگرداندند و از یک تا دو میلیون نفر رای نگرفتند که البته دیگر مهم نیست و گذشته است.
رییس جمهوری گفت: این مساله خیلی مهم است که همه مردم احساس کنند که رای آنها تاثیرگذار است و با شور و شوق پای صندوق بیایند و نترسیم که نکند این انتخاب شود یا آن انتخاب شود. هرچه مردم انتخاب کنند مبارک است این را هم قبول کنیم. اگر این را در مغز خود بگنجانیم منتخب مردم برای ما مبارک است هرکس که میخواهد، از این جناح یا از آن جناح باشد. همیشه ما نیازمندیم و الان هم نیازمندیم که ۱۲ فروردین را در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ تکرار کنیم.
بخش خصوصی میتواند با ارز نیمایی واکسن وارد کند
روحانی در ادامه به بحث کرونا و سلامت مردم اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته زحمات زیادی کشیده شد. از پایان بهمن سال ۹۸ تا الان که فروردین سال ۱۴۰۰ است خیلی تلاش شد. مردم، کسبه، تولیدکنندگان، آنهایی که مسوولیت داشتند همه تلاش کردند و در راس آنها کادر درمان مسئولیت بسیار سخت و سنگینی را بر دوش گرفت.
ریس دولت دوازدهم افزود: روز اول برای ماسک و دستکش و الکل و مواد ضدعفونی و وسایل مبارزه با کرونا مشکل داشتیم که همه اینها ساخته شد و همه به میدان و پای کار آمدند. یک پزشک قهر نکرد و یک پرستار نگفت من خسته شدم. همه آمدند و تلاش کردند. ما اصلا کیت تشخیص نداشتیم اما انواع کیت تشخیص ساخته شد و الان بالای صدهزار توان تست گرفتن داریم.
وی ادامه داد: در مقطع اخیر کار بزرگ ما واکسن است. تلاش بسیار زیادی شد و میلیون ها دوز واکسن خریداری شد که باید وارد کشور شود که البته بخشی از آن وارد شده و بخش دیگر باید وارد شود. در داخل هم بخش های مختلف برای ساخت واکسن تلاش می کنند که امیدوارم تا پایان بهار بتوانیم از واکسن داخلی هم استفاده کنیم.
روحانی درخصوص تامین واکسن کرونا اظهار کرد: شنبه این هفته مصوبه ستاد ملی کرونا بود که در چهارچوب واکسن هایی که وزارت بهداشت و درمان مشخص و معین کرده، هر بخش خصوصی با ارز نیمایی میتواند واکسن را وارد کند، بیاورد و در بیمارستانهای خصوصی، دولتی و هر جا که وزارت بهداشت و درمان مناسب میداند تزریقات انجام بگیرد. حتی اگر یک کارخانه و یک تولیدکننده بزرگ برای کارگران خودش میخواهد برود و با هماهنگی وارد کند و از واکسن استفاده کند.
وی یادآورشد: واکسنی که ما وارد می کنیم و به صورت مجانی استفاده خواهد شد، آن حساب و برنامه دیگری دارد که طبق آن برنامه عمل میکنیم؛ کادر درمان، افراد مسن و افرادی که بیماری زمینهای دارند در اولویت هستند و ممکن است به افراد عادی مقداری دیرتر برسد ولی اگر کسی خواست از طریق دیگر با ارز نیمایی واکسن وارد شود و تزریق شود هیچ مشکلی نداریم.
رییس جمهوری گفت: چرا یک ایرانی برای زدن واکسن برود در کشور دیگر پول بلیط هواپیما، هتل بدهد و یک ماه بماند تا واکسن را تزریق کنند. این را مصوب و ابلاغ کردیم و وزارت بهداشت دنبال میکند و هر دستگاه بیاورد، مشکلی در این زمینه نداریم.
روحانی ادامه داد: قدم اول و کار بزرگ ما این است که بتوانیم همه گروه های هدف را واکسینه کنیم یعنی بتوانیم فوتیها را کاهش دهیم. وقتی کادر درمان و کسانی که بیماری زمینه ای دارند و یا افراد مسن واکسن بزنند، مرگ و میر یک مرتبه کاهش پیدا میکند. قدم دوم این است که زنجیره بیماری را قطع کنیم. البته اگر بخواهیم زنجیره قطع شود باید ۷۰ درصد مردم واکسن بزنند و آنجا دیگر زنجیره قطع می شود. اگر شخصی هم نیاز به واکسن ندارد وزارت بهداشت اعلام کند و این کار در ۱۴۰۰ در دسترس است و انجام خواهد شد واین دولت همه توان خود را به کار خواهد گرفت.
رییس جمهوری یادآور شد: من در جلسه ستاد تنظیم بازار به صراحت گفتم نباید به فکر ۴ ماه باشیم باید به فکر سال ۱۴۰۰ باشیم. باید برنامه ریزی کنیم و هرچه لازم است آماده کنیم و تا ساعت آخر کار کنیم و به بهترین شکلی که در توان داریم دولت را به دولت سیزدهم تحویل دهیم.
نباید بهانه دست آمریکا بدهیم/ اقدام عملی از سوی دولت جدید آمریکا ندیدهایم
روحانی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله تحریم اشاره کرد و گفت: وزارت امور خارجه، صدا و سیما و دیگران همه دست به دست هم دهند تا بتوانیم مساله تحریم را حل کنیم. تا امروز صد درصد مقصر در داستان تحریم آمریکا بود و هیچ کس نباید تردید کند. در دوران ترامپ که هیچ جای تردید نیست. آنها تحریم کردند و کار غیرقانونی انجام دادند. برخلاف انسانیت کار تروریستی انجام دادند و مردم ما را محروم کردند.
رییس جمهوری یادآور شد: در جلسه ستاد تنظیم بازار از یکی از مسوولین شنیدیم که اوفک حتی در مرغ اجداد ما را تحریم کرده است. یعنی حتی برای غذا و دارو هم تحریم کردند. در آمریکا دولتی خبیثتر از دولت ترامپ نمیتوانید پیدا کنید. برای منطقه، کشور ما و ملت فلسطین و حتی ملت خود خبیث بود.
وی اضافه کرد: تا زمانی که آنها بودند، تمام دنیا میدانست که در داستان تحریم مقصر آمریکا است. البته دولت جدید هم که آمده است شیوه را عوض کرده است. اگر حواس ما جمع نباشد ممکن است با تبلیغات به تدریج به مردم بگویند که ما آماده هستیم و این ایران است که امروز و فردا میکند، ما آمادهایم مذاکره کنیم. ما پشت در گروه ۱+۵ آمده ایم و این ایران است که به در قفل انداخته است و ما را راه نمیدهد. ما در می زنیم ایران ما را راه نمی دهد بنابراین نباید بگذاریم این بهانه دست مردم و افکار عمومی بیفتد.
روحانی یادآور شد: البته دولت جدید آمریکا تا الان هیچ اقدام جدی و عملی در این زمینه انجام نداده است. حرف هایی زده است و گفته که کار دولت قبل غلط بوده است و فشار حداکثری جواب نداده و گفته که راه جنگ و فشار و تحریم نیست و راه دیپلماسی است که همه این حرف ها را به زبان گفته است اما در عمل ما دیپلماسی نمیبینیم. در عمل باز همان تحریم و فشار است. در عمل ما اقدام جدی نمیبینیم.
رییس جمهور اضافه کرد: میگویند که ما گفتیم با یکدیگر حرف بزنیم، ما گفتیم که شما قبول دارید که ترامپ تروریست بوده یا نبوده است؟ اگر قبول ندارید تروریست بوده که همه حرفهای شما باطل است اما اگر قبول دارید که این آدم تروریست بوده است، یک ثانیه هم نمیتوانید عمل تروریستی را ادامه دهید. شما اعمال تروریستی را ادامه می دهید. پولهای ما را همچنان قفل کردید و نمیگذارید در اختیار ما قرار بگیرد و تجارت ما انجام شود.
وی با بیان این که شما مشکل درست کردید و نمی گذارید واکسن به دست ما برسد، گفت: ما از کشوری خواستیم که واکسن در اختیار ما بگذارد و آنها این کار را نکردند و گفتیم چرا این کار را نمی کنید گفتند بعضی از قسمتهای این واکسن را از بیرون تهیه میکنیم آمریکاییها به آنها گفتند که اگر آنها بخواهند به ایران واکسن بدهند ما آن قسمت را نمیدهیم. یعنی اینها روی واکسن و زندگی مردم دست گذاشتند.
الان دیگر کسی ما را متهم به عجله نمیکند/ نباید فرصتسوزی کنیم
روحانی گفت: من میترسم دستگاه تبلیغات غرب و خود آمریکایی در بوقها و بلندگوها بدمند و بگویند ما که گفتیم آن راه غلط بوده است. ما که گفتیم دیپلماسی و ایران راه نمی دهد. نباید بگذاریم که این حرفهای غلط و دروغ جا بیفتد و راه جلوگیری از آن هم فعال شدن ما است. باید بیش از این فعال شویم. روزانه باید دنبال مذاکره و رفع تحریم باشیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند عجله نداریم که الان دیگر کسی ما را متهم به عجله نمیکند.
رییس جمهوری افزود: اگر اسفند ماه میرفتیم شاید می گفتند عجله کردید اما دیگر در ماه فروردین عجله تمام شد. هیچ کس نمیتواند بگوید بعد از یک ماه عجله، دیگر فرصتسوزی میشود. از اول فروردین به بعد دیگر فرصت سوزی است. همه باید به صحنه بیاییم و تلاش کنیم. تحریم ظلم بزرگی روی سر مردم است باید برداشته شود و این کار نادرستی بوده که آمریکا انجام داده است.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که اگر آمریکاییها تحریمها را بردارند ما به تمام تعهدات خود بر میگردیم، گفت: آنها میگویند که اگر ما بخواهیم به کل تعهدات برگردیم، چند ماه زمان میبرد که دروغ می گویند چرا که یک روز بیشتر زمان نمیبرد. یکسری مقررات قبلا حاکم بوده است که الان میتوانند یک فرمان جدید بگذارند و دستور قبلی را بردارند. یکساعته میشود این کار را کرد. آمریکایی ها دروغ می گویند که زمان میخواهیم. ما هم زمان نمیخواهیم اگر آنها این کار را انجام دهند ما در یک لحظه میتوانیم این کار را انجام دهیم. ساعت نه بلکه در یک لحظه به کل تعهدات خود بر میگردیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه برای برداشتن تحریم در دو طرف اراده باید باشد، گفت: اگر اراده جدی باشد آمریکا می تواند در یک روز به کل تعهدات برگردد و ما هم میتوانیم به کل تعهدات برگردیم. بنابراین راه روشن است با شعار و مصاحبه کار جلو نمیرود. آمریکاییها باید با تمام توان در مقام عمل بیایند. بفهمند که کار قبلی جنایت و تروریستی بوده است و امروز باید جبران کنند و ما هم آمادهایم. هر زمان آمریکا آماده بود که تحریم را بردارد و ما ببینیم که تحریمها برداشته شده است بلافاصله آمادهایم که در یک روز به اردیبهشت سال ۹۸ برگردیم.
وی تاکید کرد:در ۴ ماه باقی مانده در تمام لحظات آماده ایم و این را جزو وظیفه خود میدانیم که تحریم برداشته شود و یک روز تاخیر را در این جهت جایز نمیدانیم. خلاف شرع و قانون اساسی و نظر مردم میدانیم. مجری دولت است و دولت آماده است که این اقدام بزرگ را انجام دهد.
روحانی اضافه کرد: در این مدت باید به دو مساله دیگر توجه داشته باشیم؛ یکی اقلام عمومی مورد نیاز مردم است. بارها گفتیم صد قلم کالا مورد نیاز مردم است که باید به راحتی و با قیمت مناسب آن را دریافت کنند. در جلسه ستاد تنظیم بازار تصمیماتی در این زمینه گرفتیم و اگر هم باز لازم باشد معاون اول رییس جمهوری این جلسه را برگزار می کند.
رییس دولت تدبیر و امید گفت: وزارت کشور در این زمینه نسبت به همه استانداریها فعالتر می شود. دو وزیر صمت و کشاورزی که مسوولیت مستقیم متوجه این دو وزیر است، نسبت به گذشته فعالتر میشوند بنابراین ما مشکل عمدهای در این زمینه نداریم. نهاده های دامی در اختیار است و کشتارگاهها آماده هستند و باید نظارت بهتری بر آنها اعمال شود.
وی ادامه داد: این که چگونه از محل تولید به کشتارگاه و میادین و مغازه ها ارائه میشود کار ساده ای است که باید در یک سامانه فضای مجازی بر آنها نظارت شود. البته در جلسه ستاد تنظیم بازار گفتند که این سامانه وجود دارد بنابراین نباید مشکلی درباره تخم مرغ، روغن و مرغ یا هر چیز دیگری بوجود بیاید که مردم را آن هم در ایام عید و ماه رمضان دچار مشکل کنند.
روحانی تاکید کرد: من از همه وزیران و مسوولین میخواهم که در این زمینه فعال باشند تا این مسئله حل شود تا مردم در تهیه ارزاق عمومی تا ساعت آخری که در این دولت هستیم به گونهای باشد که دچار مشکل نشوند و ذخیره ما به اندازه کافی باشد و بازار ثبات داشته باشد.
افتتاحها تا پایان دولت به راه است
رییس جمهوری به تولید اشاره کرد و گفت: امسال سال تولید، پشتیبانی و رفع موانع است باید همه تلاشمان را در این جهت انجام دهیم.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به افتتاحهای دولت گفت: ۵۸ افتتاح را پنجشنبه ها تا پایان سال ۹۹ انجام دادیم و در سال ۱۴۰۰ هم اولین افتتاح را پنجشنبه گذشته انجام دادیم و دومین افتتاح را فردا انجام خواهیم داد. در اول سال جدید ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان طرح و پروژه در مناطق آزاد افتتاح کردیم و افتتاح جدید هم طرحهای وزارت صمت است.
وی افزود: وزارت نیرو هم مثل سال گذشته پویش الف- ب خود را ادامه میدهد البته الف بایی است که هیچ وقت به ی نمیرسد همیشه در الف ب می ماند. وزیر نیرو به من قول داد که در عرض این ۴ ماه ۵ سد ملی مخزنی، ده هزار شبکه اصلی آبیاری، سه تصفیه خانه آب و ۵ تصفیه خانه فاضلاب و سه نیروگاه حرارتی افتتاح خواهد شد. بنابراین افتتاح ها به راه است و تا پایان دولت این افتتاح ها انجام میشود.
روحانی تاکید کرد: برای پشتیبانی تولید و رفع موانع برنامههای اولیه نوشته شده است و به زودی برنامهها تکمیل و اعلام می شود که ما به وظیفه خود در سال ۱۴۰۰ عمل کرده باشیم.