احمدینژاد: مسئولین کشور خودشان واکسن زدهاند!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضوع مدیریت کرونا در کشور مدعی شده: من احتمال میدهم مسئولین کشور خودشان واکسن زدهاند. خیالشان راحت است.
به گزارش تازهنیوز، محمود احمدینژاد،در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه و در پاسخ به این سوال که آیا کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری این کشور خواهد شد، گفت: «هنوز نظری ندارم».
وی در این گفتوگو به سوالاتی درباره انتخابات، سیاست خارجی ایران به ویژه رابطه با آمریکا و برجام پاسخ داده و ضمن بیجواب گذاشتن برخی سوالات، انتقادات جدی به نحوه مدیریت کرونا در ایران نیز وارد کرد و گفت: «احتمال میدهم مسئولان واکسن زده باشند.»
شرح گفتگوی اختصاصی با محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق ایران
– اولویتدارترین مساله این روزها در تمام دنیا بیماری کرونا است. نظر شما درباره نحوه مدیریت این بیماری در ایران چیست؟
کرونا مساله روز ملتهاست. البته وقتی میگوییم ملتها به این معنی نیست که همه درگیر آن هستند و تلفات میدهند. بیش از نیمی از جهان این ویروس را کنترل کردهاند و به صورت عادی زندگی میکنند، به خصوص در شرق و آفریقا.
اما یک تعداد از کشورها هم نتوانستند کنترل کنند و ایران هم جزو آنهاست. این ویروسی بود که ساخته شد، حالا یا برای آزمایش یا اهداف سیاسی، بعدها عدهای از این برای اهداف سیاسی گستردهتر و تسلط بر ملتها استفاده کردند. کشورهایی که از سیاستهای سازمان بهداشت جهانی تبعیت کردند مثل ما هنوز دچار مشکل هستند و مسائلشان حل نشده است. اما کشورهایی که به طور مستقل تصمیم گرفتند و از روشهای بومی و دانش پزشکی خودشان استفاده کردند، در مدیریت کرونا موفقتر بودند.
در ایران هم سیاستها روشن نیست. یک حرف روشنی گفته نمیشود. یک پروتکل واضحی که عموم بپذیرند که منطقی است ارائه نمیشود. در حالیکه میگویند به مسافرت نروید، در اتوبوس و مترو جمعیت کاملا به هم فشرده است. یعنی دستورالعملهای متناقضی داده میشود. منع تردد شبانه اعلام میکنند و معنایش این است که تراکم رفت و آمد در روز بالا میرود. به نظرم ستاد قوی و مدبری کرونا را در ایران مدیریت نمیکند.
معتقدم از ظرفیت پزشکی در ایران استفاده نمیشود. البته تا حدی هم سیاسی است و گاهی آمارها را دستکاری میکنند. خودشان هم گفتهاند آماری که میدهیم واقعیتش دو برابر است. بعضی اوقات گفتند نصف است. انگیزههای دیگری با موضوع مدیریت کرونا درهم آمیخته شده است. الان وضعیت مطلوبی نداریم. همچنین وحشت آفرینی عجیبی اتفاق میافتد. راه روشنی پیش پای مردم نیست تا مردم اطمینان داشته باشند.
– آیا تناقضی بین گفتهها و نحوه مدیریت میبینید؟
من احتمال میدهم مسئولین کشور خودشان واکسن زدهاند. خیالشان راحت است. خیلی نگران مردم نیستند. سوز و گدازی نمیبینیم. آدم بگوید روزی 450 نفر فوت میکنند، خیلی راحت. هیچ تغییری در روشها و منشها داده نمیشود. این امر فضای ذهنی و روحی مردم را سخت میکند.
– در مساله واکسیناسیون به نظر میرسد ایران از برنامه خود عقب است. همچنین گفته میشود مسائل مختلفی درباره نحوه خرید، پرداخت پول و مشکلاتی که تحریمها ایجاد کرده وجود داشته است. تحلیل شما در این باره چیست؟
من قضاوتی ندارم چون مطالبی که گفته میشود مستند نیست. نمیدانیم واقعا موضوع چیست. بحث مرغ و خوراک دام و موضوعات دیگر هم هست. اتفاقاتی میافتد و بعدا مطلع میشویم آنجور که گفته میشده موضوع نبوده است. به همین خاطر خیلی نمیشود قضاوت صحیحی کرد. اما کاملا آشکار است که یک ستاد مدیریت منسجم و قوی کار را دنبال نمیکند. یک مقدار انگیزههای دیگر هم مخلوط شده است. تصمیمگیریها روشن و منسجم نیست. به نظرم وارد کردن واکسن اینقدر مشکل نیست.
– انگیزههایی که از آن سخن میگویید سیاسی است یا اقتصادی؟
مخلوط است. همه چی هست.
– تا چه اندازه انتخابات را در این انگیزهها دخیل میدانید؟
من هفته قبل راجع به این مساله توضیح دادم. بالاخره برای دو طرف قضیه کرونا در انتخابات مهم است. آنکه جانب دولت است علاقهمند است در این گفتوگوها دستاوردی داشته باشد و بعد از هشت سال دست خالی نباشد. فضای کرونا فرصت خوبی است که انتخابات عقب بیافتد و زمانی باشد تا در مذاکرات توافقاتی شود. برای جناح مقابل هم فضای کرونا بهترین فرصت هست تا نارضایتی مردم و عدم حضور مردم در انتخابات را بتواند توجیه کند. اگر کسی رضایت بدهد به فوت یک نفر که میتوانسته فوت نکند، جایگاهش در عالم انسانی کجا خواهد بود؟
منتهی به تدریج و آرام آرام و باغفلت و دور شدن از مردم متوجه نیستیم چه اتفاقی در روح و روان خودمان در حال رخ دادن است. بالاخره هر روز میشنویم چند صد نفر از دنیا میروند، حالا یا این آمار واقعی است که باید در مدیران کشور زلزله بیاندازد یا غیر واقعی است که چقدر بد است که مدیرانی باشند که با اهداف دیگری به مردم آمار غیر واقعی میدهند.
– اگر در بحث انتخابات، کرونا را فاکتور بگیریم، شما فکر میکنید مردم به لحاظ ذهنی چقدر آماده مشارکت در انتخابات هستند؟
فضای انتخابات بسیار سرد است و هیچ وقت اینطور نبوده است. البته بستگی به اتفاقاتی دارد که خواهد افتاد.
– فکر میکنید در این مدت زمان کوتاه باقی مانده اتفاق خاصی رخ دهد؟
بستگی دارد. اتفاقات زیادی در راه است.
– یکی از آنها میتواند کاندیداتوری شما باشد؟
من هنوز نظری ندارم.
– تصمیمی نگرفتید که شرکت کنید؟
نظری ندارم.
– پس باید بپرسم آیا در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام میکنید یا نه؟
سوال بعدی لطفا.
– شما اخیرا صحبتهای تندی داشتید. برخی معتقد هستند دوست دارند شما باشید و تنور انتخابات را داغ کنید و این فضای سردی که وجود دارد را شما میتوانید به آن هیجان دهید.
من نمیدانم تند یا کند چی هست. ولی تا آنجایی که یادم میآید خیلی قاطعانه از حقوق مردم دفاع کردهام. هرجا روندی برخلاف روند منافع ملی و ارزشهای انسانی بوده فریاد زدم. در این چند ساله همیشه فریاد احمدینژاد بوده است. منتها با واژهگزینی و تابلو زدن روی اظهارات و مواضع میخواهند تحلیلی بکنند و آن را جای واقع بگذارند. من همینی هستم که روبروی شما نشستم. به همین سادگی حرفهایم را میزنم.
– یعنی شما گفتارتان در این 8 سال با دوران ریاست جمهوریتان تغییری نکرده است؟ ما به عنوان مخاطب و مردم، یک آقای احمدینژاد متفاوتتری را میبینیم.
بله 16 سال یک عمر طولانی است. اگر فکر کنیم طی 16 سال آدم هیچ تغییری نکند و تکامل پیدا نکند این تلقی اشتباه است. دو روز ما نباید مساوی باشد. یک عمری داریم و باید به قله برویم. منتها من معتقدم با حفظ ارزشهای انسانی باید تکامل پیدا کنیم. من فکر میکنم در این مسیر تلاش کردم. من از روز اول گفتم عدالت و آزادی، الان هم همان را میگویم. منتها فهم من از عدالت و آزادی امروز با فهم 16سال قبل تفاوت یک کلاس اولی است با لیسانس. 16 سال گذشته، هم دیدم و هم مطالعه کردم و هم عمق و گسترهاش بیشتر شده است.
– درست میفرمایید، انسان باید در مسیر تکامل قدم بردارد. بنابراین حالا که به گذشته نگاه میکنید، چه نقدی به دوران ریاست جمهوری خودتان دارید؟
در رفتارهای فردی و شخصی همه اشکال دارند، اما وقتی من در سال 84 وارد شدم از نیروهای فعال اجتماعی و مدعیان، چه آنهایی که در حکومت بودند چه آنها که فعال سیاسی و رسانهای بودند، یک تلقی بود؛ واقعا من باور داشتم اگر ما بیاییم روی ارزشهای انسانی و آرمانهای انقلاب پافشاری کنیم، اینها همه میآیند و یاری میکنند.
اما خیلی زود به این نتیجه رسیدم این تلقی نسبت به بعضیها اشتباه بوده است. وقتی روی آنها حساب میکنید برنامههایتان را هم بر همان اساس میچینید. بعد که میبینید آن حساب درست نبوده مجبورید برنامهها را تغییر میدهید و آن بازدهی که مدنظر بوده اتفاق نمیافتد.
– شما در سخنرانی اخیر در اردبیل گفتید «یک رای یک عده بدهند و یک آبی هم بکنند توش و بگویند خوب بود»، سوالی که بسیاری از کاربران فضای مجازی مطرح کردند این بود که آیا امکان تقلب در انتخابات وجود دارد؟
آنجا بعضی از رسانهها طبق معمول بخشی از صحبت را حذف کردند. من گفتم اینترنتی و پستی هم میخواهد برگزار شود، اینجا دنیا میداند یعنی چی. معنایش معلوم است، لازم نبود حتی من اشاره کنم. ضمن اینکه در گذشته ما تک تک صندوقها را اعلام میکردیم. یعنی چهل و چندهزار صندوق را دانه دانه اعلام میکردیم. هر فرد ایرانی میتوانست اینها را جمع بزند و کل شرکت کنندهها و آرا را بدست آورد. اما در دو سه انتخابات اخیر صندوقها اعلام نمیشود. این چیز خوبی نیست.