بمب خبری در بازار دلار منفجر شد!
بازار ارز با چشم انداز منفی انتظارات تورمی با عرضه بیشتر مواجه شده و انتظار می رود هفته بعد را با ریزش آغاز کند.
به گزارش تازهنیوز، بازار ارز در ماههای اخیر دارای ثبات کافی نبوده است، اما به طور کلی در روند کاهشی سیر کرده که پس از خداحافظی عبدالناصر همتی با میز ریاست بانک مرکزی شاهد ثبات بیشتر در بازار هستیم.
بازار ارز از پاییز سال ۱۳۹۹ چنانچه میز بازار تحریریه به کرات تاکید کرده است، به سمت ثبات بیشتر حرکت می کند و قیمت ۳۳ هزار تومانی برای دلار در زمانی که نقدینگی کل کمتر از ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان بود، منطقی نبود و سیاست همتی باعث باد شدن زودهنگام و بحران زای قیمت دلار در بازار شد. درحالیکه بانک مرکزی می بایست به طور تدریجی و متناسب با واقعیت های حجم پول و حجم تولید ناخالص داخلی اقدام به قیمتگذاری کنترل شده نرخ ارزهای خارجی کند.
هم اکنون حجم نقدینگی از ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته و با حفظ همین میزان رشد در حجم پول، در سال ۱۴۰۱ می بایست شاهد رسیدن مجدد قیمت دلار به اعدادی مانند آنچه در مهرماه ۱۳۹۹ اتفاق افتاد باشیم، مگر اینکه بازگشتی مجدد به سیاست سرکوب ارزی با استفاده از ورودی های جدید ارزی به دلیل توافقات بین المللی اتفاق بیافتد.
ظاهرا این گزاره در حال روی دادن است و سیگنال هایی که به بازار ارز می رسد نشان می دهد که ورودی ارزی کشور افزایش یافته و منطق ضعیف اقتصادی همراه با منطق بسیار قوی سیاسی باعث افت بیشتر قیمت دلار در بازار در تابستان ۱۴۰۰ خواهد شد.
تحریریه گزارش داد: این مساله در بازار حواله ها خود را نشان داده و قیمت دلار نیمایی به سختی در ۲۰ هزار تومان مشتری دارد که به دو دلیل؛ به عقب انداختن ثبت سفارش توسط واردکنندگان به دلیل انتظار قیمت های پایینتر و عرضه بیشتر ارزهای حاصل از صادرات توسط خصوصی های وابسته به حلقه قدرت، خصولتی ها و برخی شرکت های دولتی باز می گردد که برآوردشان از بازار ارز کاهشی است و تاخیر زیادی در بازگرداندن ارزهای حاصل از صادرات داشته اند. در سال ۱۳۹۹ کسری حساب سرمایه تقریبا ۵ میلیارد دلار بوده است که به تدریج و با ورود ارزهای حاصل از صادرات به اقتصاد؛ این رقم کاهش پیدا خواهد کرد.
شکسته شدن ذهنی ساختار تحریم با خارج شدن چند چهره سرشناس ایرانی از فهرست تحریم های آمریکا سیگنالی قوی به بازار داخلی مخابره کرده است که نتیجه آن تسریع کاهش قیمت دلار در بازار آزاد است که از قیمت بازار نیما فاصله زیادی گرفته بود.
نتیجه اینکه بازار داخل از سرمایه گذاری در ارزهای خارجی فاصله گرفته و تقاضای سفته بازانه در این بازار کاهش می یابد و روند کاهش قیمتها در هفته آینده محتمل ترین وضعیت در بازار ارز خواهد بود.
بیشتر بخوانید: