هشدار فریبرز عربنیا درباره یک فاجعه ملی +عکس
فریبرز عربنیا در پیامی اینستاگرامی با ارائه آماری از مهاجرت و کوچ نخبگان در ایران در سالیان اخیر، از آن یک فاجعه ملی یاد کرد.
به گزارش تازه نیوز، فریبرز عربنیا با انتشار پیامی با عنوان “فاجعهای ملی که به آن پرداخته نمیشود” در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
۱. مرداد ۱۳۴۴، نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود ایران را از لحاظ کوچ شهروندان به کشورهای دیگر، در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان میداد (نزدیک به صفر).
۲. این بررسی ده سال بعد، سال ۱۳۵۴ نیز دوباره انتشار یافت که تغییری در رتبهی ایران نشان نمیداد و کوچ ایرانیان نزدیک به صفر بود.
۳. از این آمارها چنین برمی آید که ایرانیان تمایلی به کوچ به کشورهای دیگر نداشتند.
۴. اما این ارقام به شکل ناباورانهای تغییر کرده است، ایران دیگر در رتبهی انتهای جدول نیست و برعکس، به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان در جهاناند که به دنبال مهاجرت هستند.
۵. در بین شهروندان کشورهای گوناگون، ایرانیها بیشترین خواهان برای شهروندی استرالیا را دارند که سالانه دهها نفر نیز جان خود را در این راه از دست میدهند.
۶. جمعیت ایران ۲برابر شده اما شمار مهاجران ایرانی به عددی نزدیک به ۷میلیون نفر یعنی ۱۴۰برابر رسیده است.
۷. در این بین، شمار خروج نخبگان از کشور نیز قابل تامل است. بنا بر آمار صندوق بینالمللی پول، ایران از نظر فرار مغزها در بین ۹۱ کشور جهان، مقام اول را از آن خود کرده است.
۸. هر سال، تا ۱۸۰هزار نفر با آموزش عالی از ایران کوچ میکنند.
۹. بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد ۳۰۸ نفر از دارندگان مدال المپیاد و ۳۵۰ نفر از برترینهای آزمون سراسری، از سال ۸۲ تا ۸۶، به خارج کوچ کردهاند.
۱۰. همچنین، هفتهنامهی سازمان مدیریت و برنامهریزی نوشته است ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانشآموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کردهاند، هماکنون در دانشگاههای آمریکا درس میخوانند.
۱۱. طبق آمار صندوق بینالمللی پول، هماکنون، بیش از ۲۵۰هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند. طبق آمار رسمی ادارهی گذرنامه، در سال ۸۷، روزانه، ۱۵ کارشناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه، ۵۴۷ نفر لیسانس از کشور کوچ کردهاند.
۱۲. در سال ۱۳۹۱، حدود ۱۵۰هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کردهاند که بیشترشان دانشجوی دورهی دکترا بودهاند. همچنین، ۶۴ درصد دانشآموزان ایرانی مدالآور المپیاد طی ۱۴ سال گذشته از ایران کوچ کردهاند.
۱۳. حمید گورایی، رئیس پژوهشکدهی رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشتهی سلولهای بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان میشوند.
۱۴. عباس میلانی، مشاور اقتصادی اتحادیهی اروپا میگوید «فرار مغزها در چند سال اخیر، ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران آسیب زده است.
▪️ژیوپلتیک ایرانی