چه کسی پاسخگوی جان عزیز مردم است؟
کدام شرکتها میلیونها دلار از دولت گرفتند و واکسنی تحویل ندادند؟
وضعیت کند واردات واکسن در کنار افزایش تلفاتی که میتوانست با واکسیناسیون زودتر و سراسری، بسیار کمتر از آمار این روزها باشد، سوژه گزارشی خبرساز شده است.
به گزارش تازهنیوز، واکسیناسیون ایران موضوع داغی است که ماههاست نقل محافل رسانهای شده؛ از وعدههای رئیس ستاد اجرایی تا وعدههای وزیر بهداشت نمکی، همه واکسیناسیون ایران را آنطور که باید پیش نبرد. یاشار سلطانی، فعال رسانهای در یک یادداشت تاملبرانگیز، گزارشی ارائه کرد که میخوانید: کرونا جان بسیاری را در جهان و علیالخصوص در ایران گرفته است. واردات واکسن با کندی بسیار آغاز شد و اعلام آمادگی برخی شرکتهای داخلی بر تولید واکسن، روند واکسیناسیون را بیش از پیش کندتر کرد. همچنین با خودتحریمی واکسنهای غربی و سوءاستفاده و عدم همکاری لازم توسط همپیمانان بلوک شرقی (چین و روسیه) به بهانه تحریم ایران، به راحتی جان هزاران هزار شهروند ایرانی از دست رفت. برخی اطلاعات این گزارش برای اولین بار منتشر میشود:
دولت ایران پس از مواجهه با ویروس کرونا در ۳ فاز فعالیت کرد.
اول: واردات داروی درمان کرونا
- رمدیسیویر- بالغ بر ۵هزار و ۸۷۲میلیارد تومان وارد شده است.
- فایپیراویر- بالغ بر ۷۶۶میلیارد تومان وارد شده است.
دوم: اقدام به تولید واکسن
درمورد تولید واکسن داخلی، در حال حاضر ۱۹ پروژه واکسن در حال اجراست که ۷ شرکت عملا مطرح هستند که با مجوز شورای امنیت ملی به برخی از آنها ارز دولتی (۴۲۰۰) داده شده است.
- برکت: مجوز اضطراری دریافت کرده و تا کنون ۸میلیون دوز تولید کرده و با مجوز شورای امنیت ملی ۴۰میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ دریافت کرده است.
- انستیتو پاستور: محصول مشترک با کوبا- با مجوز شورای امنیت ملی ۴۰میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ دریافت کرده اما چیزی تحویل دولت نداده است.
- موسسه رازی: با مجوز شورای امنیت ملی ۴۰میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ دریافت کرده اما چیزی تحویل دولت نداده است.
- شرکت میلاد داروی نور (فخرا): ۱۰میلیون دلار ارز ترجیحی دریافت کرده اما چیزی تحویل دولت نداده است.
- شرکت آکتوور: تحت لیسانس روسیه چیزی تحویل دولت نداده است.
- شرکت سیناژن: مطالعات بالینی را آغاز کرده– ارز نگرفته و چیزی تحویل دولت نداده.
- آمیتیس ژن هم ارز نگرفته و چیزی تحویل دولت نداده.
در همین زمینه بخوانید:
- اعتراف تلخ رئیسی درباره لزوم واردات صد میلیون دوز واکسن/ صبح بخیر آقای مخبر!
- تصویری که مایه آبروریزی معاون اول رئیسجمهور شد!
سوم: واردات واکسن
ایران تا کنون ۴۵۶میلیون دلار برای واردات واکسن تخصیص داده است. در رابطه با موضوع واردات هم تحریم و همکاری نکردن بسیاری از کشورها حتی همپیمانان و همسایگان ما هم مساله عجیب این ماجراست.
- انتقال ارز برای شرکتهای تامینکننده یا انجام نمیشود یا با هزینه بالا و روشهای خاص صورت میگیرد.
- سوئیفت عملا سیستم بانکی را حمایت نمیکند.
- دولت چین و شرکتهای واکسنسازی چینی هیچگونه تمایلی برای کار با ایران ندارند و واکسنهای مورد نیاز از طریق برخی واسطههای عجیب دولتی و با کمک صلیب سرخ چین و هلال احمر ایران تامین میشود نه تولیدکنندگان (سینوفارم، سینووک و کانسینو)! یعنی خود سازندگان واکسن هم هیچ تمایلی برای همکاری با دولت ایران ندارند.
- همسایههای ایران و کشورهایی مانند عراق، ترکیه، چین و کره حتی اجازه ندادند از ارزهای بلوکهشدهمان برای واردات واکسن استفاده کنیم. آنها تحریم را بهانه کردند.
- روسیه قرارداد ۶۲میلیون دوز واکسن اسپوتنیک را تا تاریخ ۱۴۰۰/۲/۸ منعقد کرد اما تا کنون فقط ۱میلیون و ۲۰هزار دوز واکسن تحویل شده است.