انتخابات زودهنگام در آمریکا؛ جو بایدن سقوط می‌کند؟/ ترامپ ورق را بر می‌گرداند!؟

آیا شاهد برگزاری انتخابات زودهنگام در آمریکا و رفتن جو بایدن خواهیم بود؟

به گزارش تازه‌نیوز، محبوبیت جوبایدن در حالی که حدود ۲۶۰ روز ( کمتر از یکسال) در مسند قدرت قرار گرفته، به شدت کاهش پیدا کرده است. فراتر از آن، شهروندان آمریکایی از کابینه بایدن و تیم سیاسی همراه وی نیز به شدت ناراضی به نظر می رسند. این میزان نارضایتی در طول دهه های اخیر در ایالات متحده بی سابقه بوده است. به عبارت بهتر، تا کنون هیچ یک از دولتهای آمریکایی در یکسال نخست حضور در قدرت، تا این اندازه مورد انتقاد یا حتی نفرت شهروندان آمریکایی قرار نگرفته اند. نحوه خروج دولت بایدن از افغانستان، مهم ترین نقش را در این خصوص ایفا کرده است.

کاهش شدید محبوبیت بایدن در آمریکا

باگذشت ۹ ماه از ورود بایدن به کاخ سفید، پیش‌بینی دونالد ترامپ و بسیاری از هواداران او از پشیمانی رای‌دهندگان به بایدن به وقوع پیوسته است. اغلب نظرسنجی‌ها و حتی خوش‌بینانه‌ترین آنها از افت شدید محبویت بایدن و پیشتازی دونالد ترامپ در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری حکایت دارد.به گزارش ایندیپدنت، برخی دلایل آن ضعف آشکار بایدن در غلبه بر بن‌بست‌ سیاسی،‌ وضعیت داخلی و اقتصاد آمریکا و سیاست خارجی عنوان شده است. پیش از این برخی شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌ها اعلام کرده بودند که باور دارند بایدن تصمیم‌گیرنده اصلی در سیاست‌های آمریکا نیست و اطرافیانش برای او تصمیم می‌گیرند.

محبوبیت بایدن به ویژه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و مسلط شدن طالبان بر این کشور با شیب بیشتری رو به سقوط است. دونالد ترامپ عملکرد بایدن درباره افغانستان را مایه شرمساری آمریکا خوانده است.موسسه نظرسنجی راسموسن نیز می‌گوید اگر همین امروز انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا برگزار شود، دونالد ترامپ با فاصله بایدن یا معاون او کامالا هریس را شکست می‌دهد. به گزارش گالوپ، ۶۹ درصد آمریکایی‌ها مسیری که آمریکای تحت هدایت بایدن در حال حرکت در آن است را قبول ندارند.این در حالی است که تازه ۲۵۹ روز از دوره چهارساله ریاست‌جمهوری بایدن سپری شده است.

ترامپ به دنبال بر هم زدن معادلات در واشنگتن

نظرسنجی هاروارد-هریس نیز نشان می‌دهد که درصد آرای به نفع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا است و او در انتخابات دست‌کم ۴۸ درصد آرا را به دست خواهد آورد.گفتنی است افت محبوبیت و رضایت از عملکرد تنها مختص بایدن نیست و معاون او کامالا هریس نیز به شدت مورد انتقاد است. ۵۵ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی بر این باورند که مایک پنس به مراتب معاون اول بهتری نسبت به هریس بود. ۶۳ درصد هم می‌گویند مایک پومپئو از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن عملکرد بسیار بهتری داشته است.دونالد ترامپ هنوز به طور رسمی حضور در انتخابات را تایید نکرده اما بسیاری بر این باورند که او به طور حتم در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ نامزد خواهد شد.

نکته مهم تر اینکه ترامپ و همراهانش قصد دارند به هر نحو ممکن، از شرایط به دست آمده در راستای بر هم زدن معادلات قدرت در واشنگتن استفاده کنند! آنها معتقدند که اگر انتخباات ریاست جمهوری آتی، در موعد مقرر خود ( سال ۲۰۲۴) برگزار شود، شاید بایدن و همراهانش موفق به احیای موقعیت از دست رفته خود شوند.

ضمن آنکه گذشت زمان ، می تواند از حجم برخی نارضایتی ها و عصبانیت ها نسبت به رئیس جمهور فعلی آمریکا و معاون وی کامالا هریس بکاهد! در این میان، جمهوریخواهان قصد دارند حضور پررنگی در انتخابات میاندوره ای کنگره داشته باشند. طرح ترامپ و همراهانش در این خصوص مشخص است : نخست اینکه بتوانند در انتخابات میاندوره ای و در اکثر ایالاتی که محل رقابت میان نامزدهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه می باشد، بر رقبای خود پیروز شوند و اکثریت نسبی مجلس نمایندگان و سنای آمریکا را در دست بگیرند.در این صورت، جمهوریخواهان قدرت مانور بیشتری در خصوص استیضاح بایدن یا تلاش برای برگزاری انتخابات زودهنگام خواهند داشت.

فراتر از آن، ترامپ سعی دارد زمینه را برای برگزاری اعتراضات عمومی طرفدارانش علیه دولت بایدن آماده سازد تا در صورت لزوم، صحنه داخلی آمریکا را نیز به بستری جهت تحقق خواسته سیاسی جمهوریخواهان تبدیل کند. در هر حال، ترامپ نهایت تلاش خود را به کار گرفته است تا از وضعیت بحرانی به وجود آمده در دولت بایدن به سود اهداف خود استفاده کرد، دقیقا همان کاری که بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به سود خود و حزب دموکرات صورت داد!

دموکرات ها به دنبال جایزگین بایدن

نامه نیوز گزارش داد: در مقابل، سران حزب دموکرات نیز در حال بررسی گزینه هایی مانند اعلام استعفای بایدن ( در صورت لزوم) و جایگزینی کامالا هریس در مسند قدرت هستند. البته همه این موارد، در صورتی صدق می کند که دموکراتها در انتخابات میاندوره ای کنگره، از رقبای جمهوریخواه خود شکست بخورند. اگر دموکراتها بتوانند در این انتخابات( خصوصا در حفظ اکثریت نسبی سنا) موفق عمل کنند، عملا جمهوریخواهان اقبالی برای پیشبرد طرح خود در خصوص برگزاری انتخابات زودهنگام در ایالات متحده آمریکا نخواهند داشت. از این رو انتخابات میاندوره ای کنگره در سال ۲۰۲۲ به یکی از مهم ترین و حساس ترین آوردگاههای سیاسی در این کشور تبدیل خواهد شد. انتخاباتی که آخرین فرصت ترامپ و هوادارانش جهت بر هم زدن معادلات داخلی موجود در آمریکا می باشد.

این مطالب را هم بخوانید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.