دانستنیهای عجیب از جنگ جهانی دوم
در دنیای جان کیگان، تاریخ نگار بزرگ، جنگ جهانی دوم «بزرگ ترین اتفاق یگانه تاریخ بشریت» بود، نبردی بزرگ که «در ۶ قاره از ۷ قاره جهان و تمام اقیانوس های آن» رخ داد.
به گزارش تازهنیوز، جنگ ویرانگر جهانی دوم با کشته شدن ۵۰ میلیون انسان، آسیب دیدگی فیزیکی و روانی صدها میلیون نفر و ویرانی بخش قابل توجهی از تمدن بشر همراه شد. بدین ترتیب جنگ جهانی دوم از زوایای بیشماری در میلیون ها کتاب، فیلم، اثر هنری و هر رسانه دیگری مورد بحث قرار گرفته است. اما در شرایطی که شخصیت ها و اتفاقات کلیدی و عمده این نبرد برای بخش بزرگی از جامعه بشریت شناخته شده هستند، این برهه پیچیده و الهام بخش تاریخ دارای داستان ها، شخصیت ها و واقعیت های نادیده گرفته شده و کمتر مورد توجه قرار گرفته بسیاری است. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۲۰ مورد از نکات و جزییات جالب در مورد جنگ جهانی دوم آشنا کنیم که تصور شما از این جنگ خانمانسوز و آن برهه تاریخی را به کلی تغییر خواهد داد.
در حالی که نقشه ها و فعالیت های هولناک نازی ها در طول جنگ جهانی دوم هنوز هم باعث شوکه شدن افکار عمومی شده است، رایش سوم به توسعه پلوتونیوم که در ساخت بمب های هسته ای به کار می رود نزدیک شده بودند، البته بسیار نزدیک. وقتی آلمانی ها به نروژ حمله کردند، کنترل یک کارخانه در منطقه تله مارک را در دست گرفتند که آب سنگین تولید می کرد و برای تولید پلوتونیوم به کار می رفت. اما قبل از این که نازی ها موفق به تولید پلوتونیوم شوند، گروهی ۱۱ از کماندوهای نروژی طی یک عملیات خرابکارانه و با کارگذاری مقادیر زیادی مواد منفجره در زیر این کارخانه، آن را نابود کردند بدون اینکه آسیبی به خود اعضای گروه برسد.
۲- ژاپن روی «اشعه مرگ» کار می کرد
در دوران جنگ جهانی دوم، ژاپن مبلغ یک میلیون ین به تیمی از دانشمندان پرداخت کرده بود که قول داده بودند می توانند «اشعه مرگ» بسازند، ابزاری که در واقع از انرژی امواج الکتریسیته برای کشتن سربازان دشمن که مایل ها دورتر قرار داشتند استفاده می کرد و برای این کار از نوآوری های نیکولا تسلا بهره گرفته شده بود. ژاپنی ها در نهایت یک نمونه اولیه از این اشعه مرگ را ساختند که از حدود نیم مایلی می توانست انسان ها را به کام مرگ برساند اما هدف باید دستکم به مدت ۱۰ دقیقه سر پا می ایستاد تا این سلاح بتواند او را بکشد.
۳- تعداد کشته های روسیه در یک نبرد بیشتر از کل تلفات بریتانیا و ایالات متحده در کل جنگ بود
بزرگ ترین نبرد جنگ جهانی دوم نبرد استالینگراد بود که از جولای ۱۹۴۲ تا فوریه ۱۹۴۳ ادامه داشت. این نبرد با تلاش آلمان نازی برای تسخیر این شهر صنعتی آغاز شده و با حمله های هوایی و نبردهای سنگین خانه به خانه همراه بود و در شرایطی که ده ها هزار نفر از طرفین کشته شده بود از دو طرف نیروهای تازه نفس وارد شهر می شدند. در نهایت اما تعداد کشته های نازی ها بین ۶۵۰,۰۰۰ تا ۸۶۸,۰۰۰ نفر بود در حالی که تعداد کشته های روس ها به بیش از ۱.۱ میلیون نفر می رسید.
۴- بلندقدترین سرباز آلمانی به یکی از کوتاه قامت ترین سربازان متفقین تسلیم شد
شاید این یک حقه تبلیغاتی باشد اما گفته می شود که یک سرجوخه بریتانیایی بسیار کوتاه قامت به نام باب رابرتز توانسته بود یکی از بلندقامت ترین سربازان آلمانی را دستگیر کند. جیکوب نیکن با نزدیک به ۲۲۵ سانتیمتر قد خود را تسلیم این سرباز بریتانیایی که تنها ۱۵۹ سانتیمتر قد داشت تسلیم کرده بود. سرجوخه رابرت بعدها در این مورد گفت: «در آن زمان خیلی متوجه قد بلندش نشده بودم. تنها اسرا را یکی پس از دیگری و پس از گشتن لباس هایشان به دیگری منتقل می کردم. اما همرزمانم که دیگر مردان را بازرسی می کردند متوجه نزدیک شدن یک مرد غول پیکر به من شده بودند و مطمئنم که هم آن ها و هم آلمانی ها حسابی به این موضوع خندیده بودند».
۵- یک نبرد از ابتدا تا پایان جنگ همچنان ادامه داشت
نبرد آتلانتیک به درازای جنگ جهانی دوم ادامه داشت، از لحظه ای که بریتانیا در سپتامبر ۱۹۳۹ علیه آلمان اعلان جنگ داد، تا زمان تسلیم شدن آلمان در می ۱۹۴۵ که فاصله ای نزدیک به ۶ سال با هم داشتند. در تمام این مدت، زیردریایی های یوبوت آلمان به شکار کشتی های جنگی و غیرجنگی بریتانیایی می پرداختند که وظیفه تامین نیروهای نظامی و مردم بریتانیا را بر عهده داشتند. در یک برهه از نبرد آتلانتیک، زیردریایی های آلمانی به شدت موثر بوده و توانستند بارها به مردم و سربازان بریتانیایی گرسنگی بدهند تا اینکه در نهایت ورق برگشت.
۶- دو سوم مردان روسی که در سال ۱۹۲۳ به دنیا آمده بودند در دوران جنگ جهانی دوم کشته شدند
اگر چه بر اساس برخی ادعاها و برآوردها، ۸۰ درصد از مردان روسی که در سال ۱۹۲۳ به دنیا آمده بودند در طول جنگ جهانی دوم جان خود را از دست دادند، مارک هریسون، استاد اقتصاد دانشگاه وارویک این برآورد را کاهش داده اما همچنان معتقد است اکثریت این مردان در پایان جنگ زنده نبودند. بر اساس برآوردهای او نزدیک به دو سوم (۶۸ درصد) از مردان روسی که در سال ۱۹۲۳ به دنیا آمده بودند، پایان جنگ جهانی دوم را به چشم ندیدند.
۷- تمامی تلفات روس ها با جنگ مرتبط نبود
تلفات ۶۸ درصدی متولدان سال ۱۹۲۳ در روسیه یک نکته و واقعیت مهم دیگر را نیز در خود داشت: این مردان همگی در جبهه های نبرد کشته نشدند. بر اساس بررسی های هریسون، جنگ جهانی دوم حتی مهم ترین دلیل برای چنین نرخ بقای اندکی برای روس ها نبود. او در این باره نوشته است: «کودکان متولد شده در سال ۱۹۲۳ در دورانی بسیار تلخ به دنیا آمده و با آینده ای تاریک روبرو بودند. کشوری که آن ها در آن متولد شده بودند فقیر و پر از خشونت بود. بین سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۱، خانواده های آنان شاهد جنگ های داخلی و خارجی ۷ ساله بودند و پس از آن نیز بلافاصله یک قحطی بزرگ رخ داد. جامعه آن ها فاقد سیستم بهداشتی مدرن، برنامه های درمانی و واکسیناسیون و آنتی بیوتیک بود. نرخ مرگ نوزادان و کودکان در آن دوران به طرز شوکه کننده ای بالا بود». مردان روسی که در سال ۱۹۲۳ به دنیا آمدند می بایست هم از قحطی بزرگ سال ۱۹۳۲ جان سالم به در می بردند و هم از دوران وحشت بزرگ استالین در سال ۱۹۳۷ که با کشتارهای بی سابقه ای همراه بود. این اتفاقات در شرایطی بود که آلمان ها در سال ۱۹۴۱ به روسیه حمله کردند، زمانی که بسیاری از متولدین ۱۹۲۳ در روسیه دیگر زنده نبودند.
۸- اولین سرباز آمریکایی در جنگ جهانی دوم با از خودگذشتگی کشته شد
رابرت ام لوزی اهل آیووا و فارغ التحصیل مدرسه نظامی وست پوینت، در زمان حمله آلمان به نروژ به این کشور اعزام شده بود تا به تخلیه مقامات سیاسی آمریکا از طریق مرز سوئد کمک کند. او در این عملیات توانست با سفیر ایالات متحده در نروژ، فلورنس جفری هریمن، ارتباط برقرار کند اما ارتباطش با گروه دوم از دیپلمات های آمریکایی را از دست داد و به همین خاطر تصمیم گرفت به نروژ بازگردد تا آن ها را پیدا کرده و سالم از کشور خارج کند. هریمن نیز داوطلبانه به او پیوست اما ظاهراً لوزی به او گفته بود: «قطعاً من نمی خواهم کشته شوم اما مرگ تو بسیار پرهزینه تر خواهد بود». بدین ترتیب سفیر زن ایالات متحده در نروژ، در سوئد باقی مانده و لوزی در اثر فرود یک بمب نازی ها در کنار یک تونل خط راه آهن که در آن مخفی شده بود کشته شد و بدین ترتیب اولین آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم کشته شد.
۹- آخرین سرباز آمریکایی در سرزمین مادری اش کشته شد
سرباز چارلی هاولات از خانواده مهاجرینی اهل چکسلواکی و در نبراسکا به دنیا آمده بود که در دوران جنگ جهانی دوم به چکسلواکی اعزام شد. در یک جاده گل آلود که تنها ۱۲ مایل وارد خاک این کشور شده بود، اولات و گروهان او در ۷ می ۱۹۴۵ با مسلسل های آلمانی ها مواجه شدند. در جریان این کمین، گلوله به سر هاولات برخورد کرده و بلافاصله کشته شد. نه او و نه افسر آلمانی که رهبری این کمین را بر عهده داشت نمی دانستند که تنها ۹ دقیقه قبل آتش بس اعلام شده بود.
۱۰- یک خلبان ساقط شده ژاپنی در خاک ایالات متحده مورد استقبال قرار گرفت
شیگنوری نیشیکایچی، خلبان ژاپنی، از خلبانانی بود که در جریان حمله به بندر پرل هاربر در هاوایی با زمین برخورد کرد.. مردم محلی که نمی دانستند ژاپن با این حمله به آن ها اعلان جنگ داده است، با آغوش باز از خلبان ژاپنی استقبال کردند، به او صبحانه داده و حتی برایش جشن گرفتند. جالب اینکه در این جشن و مهمانی بود که نیشیکایچی نیز برای میزبانان خود با گیار یک ترانه سنتی ژاپنی نواخت. روزهای خوب این خلبان ژاپنی اما خیلی زود به پایان رسیده و خبرهای مربوط به حمله ژاپنی ها به پرل هاربر به گوش مردم محلی رسید. بعد از این ماجرا بود که خلبان ژاپنی دستگیر شد اما یک آمریکایی ژاپنی تبار به نام یوشیو هارادا که در هاوایی نقش مترجم بین او و مردم محلی را بر عهده داشت اسباب فرارش را فراهم ساخت. هارادا به این باور رسیده بود که ژاپنی ها جنگ را خواهند برد و به همین دلیل به آن ها اعلام وفاداری کرده، بعد از سرقت اسلحه، موجبات فرار نیشیکایچی را فراهم ساخت. این دو در نهایت با هاوارد کالئوهانو روبرو شدند که نیشیکایچی را از داخل هواپیمای سقوط کرده بیرون کشیده بود و خانه او را به آتش کشیدند. پیش از وخیم تر شدن اوضاع، مردم محلی وارد ماجرا شده و خلبان ژاپنی را به قتل رساندند و ماجرای مشهور نیهائوو به پایان رسید.
۱۱- یکی از تلفات مهم آمریکایی ها در اثر آتش خودی ها اتفاق افتاد
ژنرال لزلی مک نیر، ژنرال آمریکایی بود که در فرانسه و در اثر آتش خودی ها کشته شد، در حالی که در عملیات کویک سیلور شرکت داشت، عملیات فریبی که برای پوشش حمله به نرماندی انجام شده بود. او در هنگام مرگ ژنرال سه ستاره بود اما بعد از مرگ درجه ژنرال تمامی (۴ ستاره) به او داده شده و اکنون ارشدترین ترین نظامی آمریکایی است که جنازه او در قبرستان نورماندی دفن شده است.
۱۲- چهار ژنرال آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم کشته شدند
در حالی که بسیاری از گزارش ها از ژنرال مک نیز به عنوان ارشدترین تلفات آمریکا در جنگ جهانی دوم یاد می کنند، این موضوع تنها در صورتی صحت دارد که ارتقاء درجه بعد از مرگ او را به شمار بیاوریم. در واقع ژنرال مک نیز یکی از چهار ژنرال سه ستاره ای بود که در طول جنگ جهانی دوم کشته شدند. دیگر ژنرال های آمریکایی که در جنگ جهانی دوم کشته شدند عبارتند از: فرانک مکسول اندروز، سایمون بولیوار باکنر جونیور و میلارد هارمون.
منبع: روزیاتو
بیشتر بخوانید:
- قاتلی با حافظه باورنکردنی؛ در ۸۰سالگی چهره ۹۳ قربانی خود را نقاشی کرد!
- ژاپنیها مزرعه دریایی راهاندازی کردند! +تصاویر
- جنبش میتو و پایان قدرتمندان رسانه