درآمد یک میلیون دلاری ستاره محبوب بعد از مرگ +تصاویر
مجموعه ای از نقاشی های محمد علی کلی، بوکسور سنگین وزن آمریکایی، هفته ی گذشته با قیمتی اندکی کمتر از یک میلیون دلار در یک مزایده به فروش رفت.
به گزارش تازه نیوز، محمدعلی کلی که در سال ۲۰۱۶ در سن ۷۴ سالگی بر اثر عوارض ناشی از بیماری پارکینسون درگذشت، هنرمند و فعال سرشناسی هم بود. طبق بیانیه ای که در وبسایت خانه ی حراج بانهم منتشر شده، ۲۶ مورد از ۲۸ اثر موجود در این مجموعه به قیمت مجموعاً ۹۴۵،۵۲۴ دلار به فروش رفتند که این مقدار ۳ برابر حداقل مبلغ تخمین زده شده بود.
یکی از این آثار، نقاشی ای متعلق به سال ۱۹۸۷ به نام «مثل زنبور نیش بزن» بود که با ماژیک کشیده شده. این نقاشی به قیمت ۴۲۵،۳۱۲ دلار به فروش رفت. طبق بیانیه ی خانه ی جراج بانهم، این مقدار ۱۰ برابر حداقل مبلغ تخمینی و رکورد جدیدی در میان آثار هنری به مزایده گذاشته شده از کلی تاکنون است.
این نقاشی، کلی را نشان می دهد که پیروزمندانه بالای سر رقیب مغلوب شده ی خود ایستاده که خطاب به داور مسابقه درباره ی کلی می گوید: «مثل پروانه شناور بود و مثل زنبور نیش زد!» در عین حال، داور مسابقه را هم می توان دید که دارد می گوید: «درست است و تو هم اگر عاقل بودی مثل من فرار می کردی.»
این نقاشی به جمله ی معروف کلی اشاره دارد: «مثل یک پروانه شناور باش و مثل یک زنبور نیش بزن. دست های او [حریف کلی] نمی تواند به چیزی ضربه بزند که چشم هایش قادر به دیدنش نیست.» او این جمله را در سال ۱۹۶۴ در ۲۲ سالگی، پیش از پیروزی بر سانی لیستون در مسابقات قهرمانی سنگین وزن جهان در فلوریدای آمریکا گفته بود.
خانه حراج بانهم در این بیانیه گفت: «ایجاد فرصتی نادر و منحصر به فرد برای داشتن آثار هنری “بهترین همه ی دوران ها، محمد علی” باعث افتخار بود.»
در ادامه ی این بیانیه آمده: «این نقاشی ها نمایانگر موضوعاتی هستند که به قلب او نزدیک بودند: بوکس، حقوق مدنی، دین، صلح جهانی و انسان دوستی، همگی به یک اندازه برای شرکت کنندگان مزایده جذابیت داشتند.»
در این بیانیه همچنین آمده که در سال ۱۹۶۷ این ورزشکار یک مجموعه نقاشی در حمایت از حقوق مدنی برای نشریه ی Avant Garde ترسیم کرد. یکی از این نقاشی ها که «دو مذهب» نام دارد در مزایده ی اخیر به قیمت ۲۴،۰۶۲ دلار به فروش رفت.
همچنین به گفته ی خانه حراج بانهم، نقاشی های فروخته شده از یک مجموعه ی شخصی متعلق به رادنی هیلاتون براون بودند، نویسنده ی کتاب زندگینامه ی کلی که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد.
به گفته ی خانه ی حراج بانهم، پدر کلی، کاسیوس مارسلوس کلی، نقاش بود و از راه نقاشی بیلبوردها و تابلوهای علائم و همینطور کشیدن نقاشی های مذهبی در کلیساهای باپتیست در کنتاکی امرار معاش می کرد.
احتمالاً علاقه ی کلی به هنر تحت تأثیر پدرش بوده. کلی با پدرش هم اسم بود، تا سال ۱۹۶۴ که اعلام کرد به «انجمن اسلام» پیوسته است، یک نهاد مذهبی و سیاسی در آمریکا که در سال ۱۹۳۰ توسط والا فرد محمد تأسیس شد.
منبع: روزیاتو
بیشتر بخوانید: