«گربه هفت جان دارد» این اصطلاح از کجا میآید؟
آیا واقعا گربهها هفت جان دارند؟ پاسخ منطقی به این سوال این است که مطمئنا چنین چیزی صحت ندارد. ولی ریشه این سخن از کجاست و چرا کمی بیشتر یا کمتر از هفت را نمیگویند؟
به گزارش تازه نیوز، دلیل اصلی شهرت گربهها به تناسخ، توانایی پریدن بر چهار دست و پا است. آنها از درختان مرتفع بالا میروند و در مقابل ماشینها سبز می شوند و از مکانهای مرتفع خودرا پرتاب میکنند؛ این سخن برگرفته از یک افسانه هزار ساله است و افسانهها زمانی تحقق پیدا می کردند که فرهنگهای گذشته توانایی توجیه برخی مسائل را نداشتند.
در رمان رومئو و ژولیت اثر شکسپیر عنوان می شود که گربه ها نه جان دارند و به این شکل آنها را تقسیم بندی میکند: سه جان برای بازی. سه جان برای فرار. سه جان برای باقی ماندن؛ این گونه بود که در فرهنگ اروپایی گربهها به داشتن نه جان مشهور شدند.
ولی در جهان عرب این عدد متفاوت است و برای آن هفت جان را تلقی میکنند. در فرهنگ ترکی و اسپانیایی نیز داشتن هفت جان از شهرت بیشتری برخوردار است.
نسبت دادن این اعداد در مورد جان گربهها برگرفته از توانایی آنها زمان پریدن بر چهار دست و پا از مکانهای مرتفع است.
آنها از توانایی استقامت انعکاسی نیز برخوردار هستند، به نحوی که وقتی در هوا معلق هستند و از مکانی مرتفع در حال سقوط باشند به سرعت می توانند حالات خود را تغییر دهند.
آنها از ستون فقرات انعطاف پذیری برخوردارند که تعداد مهرههای فقرات آنها از انسان بیشتر است. در نتیجه ستون فقرات انعطافپذیر و توانمندی بالا در تغییر حالات بدن هنگام سقوط از ارتفاع باعث شده تا به خوبی بر زمین فرود بیایند.
گربه ها وقتی سه تا چهار هفته شوند این توانایی در آنها ظاهر میشود و شش تا هفت هفتگی نیز رشد میکند.
بدن لاغر و نرم آنها باعث میشود که درهنگام خطر از سوراخ های کوچک عبور کنند.
انعطافپذیری تنها ویژگی گربهها نیست بلکه گربهها به روشهای دیگری نیز از خود محافظت میکنند؛ مثلا آنها همه چیز را نمیخورند و کمتر از سگها مواد سمی و آزاردهنده را وارد بدن خود میکنند.
رمز و راز عدد نه
عدد نه ریشه در تمدن مصر و فرعونیان دارد، چون آنها گربه را مقدس می شمردند.
فراعنه اعتقاد داشتند که خدای خورشید به شکل گربه درآمده تا روی زمین بیاید و از نزدیک همه چیز را مشاهده کند. او هشت الهه دیگر را به دنیا آورد و در نهایت نه روح را در یک بدن مجسم کرد. ولی برخی نیز براین باورند که این عدد ریشه در فرهنگ چینی ها دارد، چون عدد نه از نگاه آنان عدد شانس و جادویی به شمار می رود؛ علاوه بر این در تمدن یونانی نیز به عدد 9 ثالوث ثالوث گفته می شود.
منبع: تابناکباتو
بیشتر بخوانید: