اهمیت تحرک کافی برای رشد کودکان را بدانید
فعالیت و تحرک برای رشد جسمی، ذهنی و هیجانی کودکان کاملا ضروری است. گرچه کودکان بهطور غریزی تمایل به جنبوجوش دارند اما اگر از طرف خانواده تشویق نشوند، بهتدریج مغلوب سبک زندگی مدرن شده و بیتحرکی عادت روزمره آنها میشود.
به گزارش تازهنیوز، فعالیت جسمانی منظم جزو مهمترین اصول حفظ سلامتی است که متاسفانه بهدلیل زندگی شهرنشینی فراموش شده است. این نکته بهخصوص در مورد کودکان اهمیت بیشتری دارد چراکه نهتنها لازمه رشد جسمانی آنهاست بلکه به تکامل قابلیتهای شناختی، اجتماعی و هیجانی نیز کمک میکند.
خیلی از اوقات بیتوجهی خانواده نسبت به این موضوع و دراختیارگذاشتن مداوم بازیهای رایانهای، کودکان را از تمایل غریزی نسبت به بازی و تحرک دور میکند و آنها نیز مغلوب یکجانشینی میشوند.
فواید بازی و تحرک برای کودکان
- بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی
- تقویت هماهنگی و کنترل حرکات اندامها
- افزایش اعتماد به قابلیتهای فردی
- کاهش زمینه بروز افسردگی، اضطراب و دلهره
- تقویت عضلات و استخوانها
- حفظ وزن متناسب
- کاهش زمینه خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و چاقی در آینده
- بهبود تواناییهای یادگیری، تمرکز و توجه
- افزایش توانایی برقراری ارتباط و مهارتهای اجتماعی مانند حل مسئله، احترام به دیگران و کار گروهی
- بهبود کیفیت خواب
- تمایل به فعالیت و ورزش در سنین بزرگسالی
چطور کودکان را به تحرک ترغیب کنیم؟
بهترین روش برای تشویق کودکان به تحرک و فعالیت جسمانی، اجازه دادن به آنها برای بازی از سنین خردسالی است. گرچه این نکته ساده بهنظر میرسد اما همیشه خانواده این مجال را به کودک نمیدهند و گاه دلایلی مانند فضای محدود منزل، سروصدا و بیحوصلگی والدین مانع از جست وخیز کودکانه خواهد بود.
مسلما آموزش مسائلی مانند احترام به حقوق دیگران از سنین طفولیت ضروری است و کودکان باید یاد بگیرند که در چه ساعاتی از روز بازی کنند تا مزاحمتی برای والدین و همسایهها نباشد. این نکته کمی برنامهریزی از طرف خانواده برای ایجاد زمان بازی را میطلبد.
توصیه میشود خانواده با رعایت پروتکلهای بهداشتی بهدلیل شیوع کرونا، حتما فرصتی برای بازی کودک در طبیعت در نظر بگیرند و ورزش حتی در منزل را یکی از امور مهم روزمره بدانند.
روش بسیار موثر دیگر برای ایجاد انگیزه کودکان به تحرک و ورزش، مشاهده این نوع رفتار از طرف بزرگترهاست. قطعا حرفزدن در مورد اهمیت ورزش مفهومی برای کودکی که والدین را دائم در حال تماشای تلویزیون یا سرگرمی با موبایل میبیند، ندارد.
حتما زمانی در روز هرچند کوتاه را برای ورزش همراه کودکان درنظر بگیرید و مطمئن باشید شما نیز روحیه بهتر و شادتری در این روزهای پراسترس کسب میکنید.
منبع: سلامت
بیشتر بخوانید: