به گزارش تازهنیوز و به نقل از دنیای اقتصاد، تا این لحظه، مرگ دونفر بر اثر زمینلرزه در بندرعباس تایید شده است. این زمینلرزه در فارس و کرمان، میناب و قشم و حتی در بخشهایی از امارات و عربستان احساس شده است. در همین حال رئیسجمهور دستور فوری رسیدگی به وضعیت زلزلهزدگان را صادر کرد.
ظهر روز گذشته دو زلزله به قدرت ۴/ ۶ و ۳/ ۶ ریشتر به فاصله زمانی یک دقیقه حوالی لافت در استان هرمزگان را لرزاند، زلزلهای که در عمده شهرهای جنوب شرقی ایران هم احساس شد و تا لحظه انتشار این گزارش، مرگ دو نفر بر اثر زمین لرزه در بندرعباس تایید شده است. آنطور که اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرده است یکی از این افراد به دلیل سقوط تیر برق و دیگری نیز به دلیل سقوط نمای ساختمان جان خود را از دست دادهاند.
این زمینلرزه که در عمق ۱۸ کیلومتری زمین رخ داده است، شهر بندرعباس را لرزانده و در شهرهای هممرز با استان هرمزگان در فارس و کرمان، میناب و قشم نیز احساس شده است. شدت زلزله در هرمزگان و به خصوص بندرعباس به حدی بود که مردم وحشتزده و سراسیمه به خیابانها ریختند.
به نقل از مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این زلزله در ۱۵ کیلومتری لافت هرمزگان، ۲۰ کیلومتری سوزا هرمزگان و ۲۷ کیلومتری درگهان هرمزگان احساس شده است. پس از این زلزله شدید زمینلرزهای به بزرگی ۴ ریشتر استان هرمزگان – حوالی قلعه قاضی و در ادامه زلزلهای دیگر با بزرگی ۹/ ۳ ریشتر استان هرمزگان حوالی فین را لرزاند. از سوی دیگر عصر روز گذشته زمینلرزهای به بزرگی ۴ ریشتر حوالی قشم را لرزاند.
گزارشهای اولیه از زلزله شدید روز گذشته هرمزگان از ریزش دیوار برخی منازل در بندرعباس و یکی از روستاهای سیرجان در جنوب کرمان حکایت دارد. هرچند تا لحظه انتشار این گزارش، حجم تخریبها و خسارتها اعلام نشده بود.
احساس زلزله در امارات و عربستان
همچنین به گزارش «ایسنا»، به نقل از شبکه العربیه بر اساس اعلام مرکز هواشناسی امارات، پسلرزههای زمین لرزه ۴/ ۶ ریشتری در جنوب ایران در چندین منطقه از امارات و عربستان نیز احساس شده است. بنابر گزارش العربیه، ساکنان ابوظبی، دبی و راسالخیمه از لرزش ساختمانها و خانهها در پی وقوع این زلزله خبر دادند، هرچند تاکنون خسارت جدی گزارش نشده است.
دستور رئیسجمهور
به دنبال این زمینلرزه، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در جلسه هیات دولت برای رسیدگی به وضعیت زلزلهزدگان در جنوب کشور دستور فوری صادر کرد. همچنین مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام چند تیم عملیاتی امداد و نجات و ارزیاب به مناطق زلزلهزده لافت استان هرمزگان خبر داد.
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز از آمادهباش تمامی نیروهای امدادی و خدماتی در پی زلزله ۴/ ۶ ریشتری رخ داده در بندرعباس خبر داد. به دنبال این زمینلرزه علی بیتاللهی مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با «ایسنا» به گسلهای این منطقه اشاره کرد و افزود: در رابطه با گسلهای مسبب این زلزله، احتمال داده میشود که منتهیالیه گسلهای زاگرس است که در بالای تنگه هرمز واقع شده است، ولی نیاز به بررسی بیشتر دارد.
همچنین ایرج روحی، رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران احتمال وقوع سونامی در این منطق را رد کرد. او همچنین با اشاره به فاصله زمانی بین دو زلزله شدید هرمزگان گفت که این زمینلرزه به اصطلاح زمینشناسان دوگانه است.
از سوی دیگر اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه هنوز اطلاعات دقیقی از وضعیت مناطق زلزلهزده در دست نیست، گفت: اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد. با این حال گزارشهای مردمی از میزان شدید خرابیها خبر میدهد.