چرا در بدن مقاومت به کاهش وزن ایجاد میشود؟
معمولا افراد سعی میکنند با رعایت رژیمهای محدود کننده و تمرینات ورزشی در مدت کوتاهی به وزن ایدهآل شان برسند اما در خیلی از موارد چندان موفق نیستند.
به گزارش تازهنیوز، در ادامه این مطلب، به عادت های اشتباهی که مقاومت به کاهش وزن ایجاد می کنند، پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از:
نوشیدن بسیار کم آب
بهطور کلی، نوشیدن ۱/۵ تا ۲ لیتر آب در طول روز توصیه میشود که با توجه به وزن، سن و فعالیت جسمانی کمی متفاوت است. نوشیدن ناکافی آب یکی از موانع رسیدن به وزن ایدهآل است زیرا کمآبی بدن بر سوختوساز چربیها تاثیر میگذارد. در نتیجه، فعالیت ورزشی و کاهش حجم غذا تاثیر چندانی ندارد.
محروم ماندن بدن از نیازهای اساسی
یکی از رایجترین تصورات در مورد لاغری، کاهش کالری دریافتی است. گرچه توجه به کالری مصرفی ضروری است اما تنها عامل نخواهد بود و باید واکنش بدن نسبت به بعضی تغییرات غذایی را نیز درنظر گرفت. فواصل طولانی بین وعدههای غذایی و مصرف خوراکیهای فرآوریشده نیز از دیگر عادت های اشتباه در این زمینه است. اگر تعادل بین گرسنگی و سیری درست نباشد، بدن مقدار انرژی بیشتری ذخیره میکند و این موضوع منجر به تجمع چربی میشود.
استرس مداوم
استرس مانع از رسیدن به تناسب اندام می شود زیرا بدن این شرایط را تهدید میداند و برای حفظ عملکردهای حیاتی سعی در حفظ انرژی میکند. از طرفی، غذا خوردن اغلب بهعنوان راهی برای کنترل احساسات ناراحتکننده است و بههمین دلیل تمایل به تنقلات و ریزهخوری افزایش پیدا می کند.
تداخلات دارویی
مصرف بعضی داروها بر واکنش بدن به کاهش وزن تاثیر میگذارد. بنابراین، در صورت ابتلا به دیابت، افسردگی و فشار خون بالا بهتر است حتما با پزشک معالج تان مشورت شود تا تصمیم درست دارویی و تغییر در سبک تغذیه و ورزش لحاظ شود.
فعالیت محدود جسمانی
مقاومت به کاهش وزن ممکن است پس از یک تغییر جدی ایجاد شود. یکی از این تغییرات، سبک فعالیت ورزشی است. زمانی که تصمیم به کاهش وزن شروع میشود و فرد بهطور جدی ورزش میکند، ممکن است پس از مدتی خسته شود و به اندازه کافی تمرین ورزشی نداشته باشد. در صورتی که برای رسیدن به هدف باید برنامه اصلی کاملا رعایت شود و حتی با شدت بیشتری ادامه پیدا کند.
استراحت ناکافی
براساس مطالعات، ۸ ساعت خواب در شبانهروز باعث بهبود رفتارهای تغدیهای و حفظ تناسب وزن میشود. خواب ناکافی سطح کورتیزول خون را افزایش میدهد که از دو جهت مانع از کاهش وزن میشود؛ افزایش احساس گرسنگی و کمبود ترشح هورمونهای موثر در بازیابی و احیای سلولها که هر دو این فرایندها منجر به تجمع چربی در اندامها میشود.
منبع: سلامت