چه کسانی از قصاص آرمان عبدالعالی خوشحال شدند؟
پرونده جنجالی آرمان عبدالعالی با قصاص تمام شد!

به گزارش تازهنیوز، عبدالصمد خرمشاهی وکیل مشهور که نامش در پرونده های جنایی زیاد شنیده می شود در روزنامه اعتماد نوشت:
پرونده آرمان عبدالعالی با اجرای حکم قصاص بسته شد. فقط مسالهای که در این میان ذهن مرا به خود درگیر کرده، این است که روحیه خشن و انتقامجو در بین افراد جامعه زیاد شده است تا حدی که بسیاری از مردم در جامعه بعد از اجرای حکم قصاص آرمان ابراز خوشحالی کردند.
این موضوع جالب نیست و قابل تامل است. باید ریشهیابی شود که چرا در یک جامعه برخی افراد اینقدر روحشان تمایل به خشونت دارد.
آستانه صبر و تحمل بسیاری از مردم پایین آمده است و نمیتوانند با همدیگر در یک جامعه مدارا کنند. خصیصههایی مانند بخشش، گذشت و مهربانی در میان افراد جامعه کمرنگ شده است و جای آن را خشونت و انتقام گرفته. خشونت در جامعه نیز معلول واقعیتهایی است که در آن جامعه وجود دارد. اما سوال اینجاست که چرا افراد جامعه باید تمایل به خشونت و اجرای خشونت داشته باشند.
بعد از اینکه صدور اجرای حکم قصاص آرمان عبدالعالی در پروندهاش قطعی شد و او به قرنطینه برده شد، قوه قضاییه دیگر نقشی نداشت و تمام اختیار تصمیمگیری در راستای اجرای حکم و اجرا نکردن حکم به عهده اولیای دم بود. اینکه آرمان چندین بار به انفرادی منتقل میشد خودش مجازات مضاعف به حساب میآمد و فشارهای روحی زیادی در آن لحظه به او وارد میشده است.خواسته یا ناخواسته، طبیعتا شکنجه روحی به او اعمال میشده است.
حتی اگر بگوییم این موضوع به دلیل تلاش نجات جان او و ایجاد فرصت برای تصمیمگیری به اولیای دم بوده، ولی او تحت شکنجه روحی قرار میگرفته است. امیدواریم در سایر پروندههای قصاص این مساله تکرار نشود، چون تحمل آن بسیار سخت است.
قصاص باید توسط اولیای دم اجرا شود و این قانون برگرفته از مجازات فقه اسلام است اما در این میان باید فرهنگ مدارا، بخشش و گذشت در جامعه گسترش پیدا کند و این عملی نخواهد شد تا زمانی که بسیاری از معضلاتی که در جامعه وجود دارد، رفع شود. فرهنگ مردم را هم نمیتوان با خواهش و تمنا، نصیحت و موعظه درست کرد.
فرهنگ مردم نیاز به آموزش دارد و رسانهها نیز در این میان نقش اساسی را ایفا خواهند کرد. در این میان مشکلات معیشتی مردم و ناامیدی باید کمرنگ و امید به زندگی و رفاه در جامعه بیشتر شود. درست این است که فرهنگ مردم در جامعه به سمت مدارا با یکدیگر، بخشش و گذشت حرکت کند.
در همین ارتباط:
- ویدئو| ضجههای دردآور پدر آرمان عبدالعالی پس از اجرای حکم اعدام
- ویدئو| گفتوگو با پدر و مادر غزاله بعد از اعدام آرمان؛ باری از دوشمان برداشته شد
کاری که به ذهن اجرای احکام نرسید که می توانستند ویدئوی شبیه سازی شده صحنه اعدام را نشان خانواده مقتول می داند و می گفتند ببنید بعد از اجرای حکم هم باز هیچ اتفاق خاصی نمی افتد و دختر شما برنمی گردد اما در مقابل جان یک انسان البته خطا کار گرفته می شود و داغی دیگر بر دل خانواده ای دیگر می افتد . اما با گذشت و بخشش می توان روح غزاله را به آرامش رساند.
شهروند عزیز
درسته
هر دو والدین یک بار تاکید نکردند که این اعمال این بچه ها حاصل تربیت ما بوده هم مقتول که بی اجازه والدین وارد حریم خصوصی و خانه پسر وارد شده محصول بدتربیتی والدین هس
و هم بی تحمل و خشونت قاتل برابر نه شنیدن از طرف یک دختر ، هم حاصل بدتربیتی والدینش بوده
هیچ کدام از والدین نقش غیر مستقیم خودشون در قتل ، قبول نکردن اگه قبول میکردند احتمال زیاد خانواده مقتول ، می بخشیدن و حالا جان یک انسان گرفته نمیشد
اینو هم باید در نظر گرفته آیا یک قاتل بعد اینکه بدتربیتی تو دوره حساس تربیتی ( از بدو تولد تا 7 سالگی ) در وجودش نهادینه شده آیا بعد بخشش واقعا این بدتربیتی ( مثلا عدم تحمل نه شنیدن ) ، اصلاح می شود یا نه ؟و موجب تکرار خطاهای دیگه نمیشه ؟ اینم بحثی هس