آخرین یافته‌های دانشمندان درباره سویه مرموز کرونا

آیا امیکرون برای کودکان شدیدتر و خطرناک‌تر است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌گوید امیکرون سرایت پذیری بالایی دارد اما در مورد این‌که شکل خفیفی از بیماری کروناست یا نه هنوز اطلاعات دقیق وجود ندارد.

به گزارش تازه‌نیوز، دکتر علیرضا ناطقیان با بیان این‌که علائم امیکرون با علائم سویه‌های دیگر کرونا تفاوت خاصی ندارد، گفت: براساس مطالعاتی که شده هنوز نتوانسته‌اند مورد خاصی را به عنوان علامت اختصاصی امیکرون نام ببرند.

آیا تعداد موارد امیکرون در کودکان بالاست؟

به نقل از بهداشت‌نیوز، ناطقیان اضافه کرد: چون ما بیشتر برای موارد بستری پی‌سی‌آر تجویز می‌کنیم، فعلا پی‌سی‌آر مثبت در موارد بستری کودکان کم داریم و به نظر می‌رسد در موارد بستری حداقل موارد امیکرون نداریم اما این دلیل بر این نیست که امیکرون وجود ندارد چون موارد خفیف آن در کودکان و موارد سرپایی ممکن است بدون تشخیص بماند. بنابراین الان چون فصل عفونت های تنفسی است نمی توان با قطعیت گفت که در میان مواردی که به مطب‌ها و درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند موارد امیکرون وجود نداشته باشد.

ناطقیان با تاکید بر اینکه علائم بین سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا خیلی مشترک است، گفت: وقتی شروع علائم آرام است و با گرفتگی و عطسه و آبریزش همراه است و تب مختصر است ما را از کرونا و آنفلوانزا دور می‌کند. البته این مساله به سن، میزان مقاومت و تزریق واکسن در کودک هم بستگی دارد.

وی ادامه داد: هرچه علائم به سمت علائم سیستمیک یعنی سردرد، بدن درد و خشکی گلو می‌رود و تب به تدریج در روزهای بعد بیشتر شده و ادامه یابد، تشخیص ما را بین آنفلوانزا و کرونا قرار می‌دهد.

علائم تشخیص کرونا، آنفلوانزا و سرماخوردگی در کودکان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: در مورد آنفلوانزا هم فرم کلاسیک بیماری با تب شروع می‌شود و علائم تنفسی آن با فاصله است. بنابراین کودکانی که یک دفعه تب‌های ناگهانی بالا دارند همراه با علائم دیگر مانند بدن درد و استخوان درد، بیشتر تشخیص ما را به سمت آنفلوانزا می‌برند.

این فوق تخصص عفونی کودکان گفت: با توجه به این‌که علائم بیماری‌های تنفسی مذکور شبیه هم است، وقتی علائم تداوم پیدا می‌کند و کودک به جای بهتر شدن، علائم جدید مانند سرفه یا ادامه تب را دارد نیازمند انجام بررسی‌های آزمایشگاهی است که در آن‌ها ما تا حدود زیادی راهنمایی می‌شویم که تشخیص دهیم بیمار کرونا دارد یا نوع دیگر بیماری تنفسی.

آیا امیکرون در کودکان به شکل شدیدتری بروز می کند؟

ناطقیان ادامه می‌دهد: فعلا در خصوص امیکرون بیش‌ترین اطلاعاتی که داریم این است که سرایت‌پذیری بالایی دارد اما در مورد اینکه شکل خفیفی از بیماری کروناست یا نه هنوز اطلاعات دقیق وجود ندارد. از طرفی امیکرون به سویه غالبی در خیلی از کشورها تبدیل شده و مرگ و میر و بستری هم دارد.

وی افزود کرد: باید زمان بدهیم و ببینیم که امیکرون در خصوص کودکان چطور عمل می‌کند و میزان بستری آن به چه صورت است چون کودکان در موارد قبلی میزان بستریشان خیلی بالا نبود.

روش های پیشگیری از امیکرون

این متخصص کودکان در زمینه روش‌های پیشگیری از امیکرون گفت: تمام اصولی که ما برای ویروس‌های تنفسی به کار می‌گیریم در مورد امیکرون نیز مشترک است و رعایت همان پروتکل‌های بهداشتی خصوصا شستن دستان در کودکان بسیار مهم است. زدن ماسک از سه سالگی به بعد و رعایت فاصله‌گذاری در مدارس هم حائز اهمیت است.

علیرضا ناطقیان عنوان کرد: خانواده‌ها به بچه‌ها آموزش بدهند که اگر احیانا بچه سرفه و عطسه دارد، جلوی دهان و صورت خود را با دستمال کاغذی بپوشاند و یا حداقل در آرنج خود، عطسه و سرفه کند تا کمتر شاهد پخش ویروس باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تزریق واکسن برای گروه سنی زیر ۱۲ سال بسیار ضروری است اما این‌که نوع آن چه باشد، باید مطالعات بین‌المللی بیشتری صورت گیرد تا بتوان بهترین انتخاب را داشت.

بیشتر بخوانید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.