زمان واریز یارانه ۱۲۰ هزارتومانی مشخص شد؟
احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در حالی روز گذشته سخن از یارانه ۵۵۰ هزار تومانی گفت که از لابه لای سخنان او مشخص است که یارانه جدید به امسال نمیرسد؛ در هر حال سید مرتضی افقه، اقتصاددان معتقد است در شرایطی هستیم که دولت میبایست به همه مردم کالابرگ بدهد.
به گزارش تازه نیوز و به نقل از اقتصاد۲۴، ارز ترجیحی در حالی به پایان خط رسیده که به نظر میرسد سال آینده این ارز از پهنه اقتصاد کشور رخت بربندد. اما با حذف این ارز حداقل تورم ۷ درصدی ایجاد میشود که برای خنثی کردن گرانی آن برای خانوارها قرار است منابع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در قالب یارانه و سپس کالابرگ به خانوارها پرداخت شود.
این مطالب را هم از دست ندهید:
دولت مبلغ یارانه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در شرایطی ۹۰ تا ۱۲۶ هزار تومان برای هر فرد اعلام کرده که احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روز گذشته این مبلغ را ناچیز خواند و گفت: ما این مبلغ را کافی نمیدانیم و میبایست بعد حذف ارز ترجیحی حداقل بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به مردم تعلق بگیرد. پرداخت یارانه از ابتدای سال آینده خواهد بود و امسال یارانه جدید نداریم.
کشمکش بر سر حذف ارز ترجیحی در حالی بین دولتمردان و مجلسیان ادامه دارد که سوال اصلی این است که آیا پرداخت یارانه و بازگشت به سیستم کوپن در چنین شرایطی کار درستی است؟
بازگشت اقتصاد کشور به ۴۰ سال قبل
یک اقتصاددان گفت: الان در شرایطی هستیم که دولت حتما باید به مردم کالابرگ بدهد والا عده زیادی نمیتوانند به زندگی روزمره خود ادامه دهند.
سید مرتضی افقه با هشدار نسبت به وضعیت بد اقتصادی گفت: اگر قرار است چیزی را به نقد بکشیم، باید متولیانی که در این ۳ دهه کشور را به گونهای اداره کردند که بعد از حدود ۳ دهه و نیم با درآمدهای نفتی و نیروی انسانی خوب دوباره برگشتیم به ۴۰ سال قبل و مردم نیازمند خرید نان هستند را به بوته نقد بکشیم.
اکثر مردم زیر خط فقر غذایی هستند
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه عده زیادی از مردم محتاج نان و کالاهای اساسی هستند، گفت: اکثر مردم زیر خط فقر غذایی هستند، نه فقر به معنای کلی آن.
ضرورت ارائه کالابرگ به مردم
این استاد دانشگاه با طرح این پرسش از دولتمردان که چرا این گونه کشور را با این همه درآمدهای نفتی و امکانات اداره کردید که مردم محتاج نیازهای اساسی برای بقا و زندگی شان هستند، گفت: توصیه اکید میکنم که دولت حتما باید وارد شود و از طریق شیوههای مرسوم و رایج مثل کوپن یا جیره بندی حداقلهای مورد نیاز انبوه افراد زیر خط فقر غذایی را تامین کند که با مشکلات اجتماعی سیاسی در آینده مواجه نشویم.
به گفته افقه، در شرایط حال حاضر همه مجلسیان و هم دولتمردان به شدت سر درگم اند. در ابتدا نمایندگان مجلس، دولت را برای حذف ارز ترجیحی و اختصاص منابع آن به عنوان یارانه به مردم تحت فشار قرار دادند و سپس هفته گذشته رئیس مجلس توپ را در زمین دولت انداخت.
دولتمردان برنامهای برای اداره کشور ندارند
این اقتصاددان با بیان اینکه دولت و مجلس در مورد حذف ارز ترجیحی سردرگم هستند، گفت: یک بار میگویند کوپن بدهید، یک بار میگویند ارز را حذف کنید، یک بار میگویند کارت الکترونیکی به مردم بدهید و بار دیگر در مورد اختصاص بنزین به مردم سخن میگویند.
افقه ادامه داد: این سخنان ضد و نقیض نشان دهنده این است که دولتمردان هیچ برنامهای برای اداره کشور ندارند و تیم اقتصادی ناهماهنگ است.
بنظر میرسد مسئولان در کشور توان مدیریت اقتصاد و توان ترمز کشیدن افزایش تعرفه مثل پزشکی وغیره.. را ندارند. این اوضاع به همین روش پیش رود خطرناک خواهد شد
اقای وزیر بهداشت شما انتخاب شدید که به مردم خدمت کنید یا به فکر سود اوری در خزانه خود باشید. تعرفه پزشکی 60 درصدی مردم را از دولت دور میکند.
اقای ریسی… پیمانکاران از جیب کارگران زدند وبرای خودشان مولتی میلیاردر شدند وشما خبر ندارید.
اقای ریسی 99 درصد پیمانکاران با تبانی مدیران شرکتهای دولتی وادارات مثل مدیر خدمات ومدیر منابع انسانی با پیمانکار تبانی دارند ودر مناقصات که پیمانکار مورد نظر خود که شرکت میکند قیمت را در مناقصه بسیار پایین میزند ودر صورت برنده شدن از اضافه کار کارگر واز حقوق واز حق مأموریت واز لباس وکفش ایمنی و از پول بیمه وبریدن مالیات زیاد وغیره… از جیب کارگر برای خودشان سود اوری ودر صورت اعتراض کارگر با تبانی مدیر خدمات ومالی پشتیبانی کارگرر را به بهانه های مختلف اخراج میکنند وکارگر هم از دولت دور میشود. تنها راه جلوگیری از فساد اداری حذف پیمانکار است چرا دولت این پول را که پیمانکار برای هر یک کارگر 10 میلیون با ادارات قرارداد بسته وبه کارگر 4 میلیون میپردازدو6میلیون برای هر کارگر را خود پیمانکار به جیب خود میزند چرا چرا.. وچرا دولت این پول را به خزانه خود نمیریزد وبه دلالی مثل پیمانکار میدهد.
اقای ریسی در شرکت اب ومنطقا ای گرگان پیمانکار خدماتی با تبانی مدیر خدمات ومدیر منابع انسانی پیمانکار که 20 سال است پی در پی در این شرکت ساپورت میشودوبا تبانی این مدیران خلاف میکند واز جیب کارگران برای خودشان سود اوری میکنند وکسی نمیتواند این بازوی قدرتمندانها را قطع کند. پیمانکار با دادن کارتهای هدیه به مدیران وساپورت مالی برای خرید زمینهای هکتاری در شمال و پول مسافرت کردن یا همان شارژ کردن انها را میدهد.حتی اداره کار گرگان هم با انها دست دارند. فساد اداری را پیمانکار بوجود اورده. مخالفان حذف پیمانکار خودشان نقش غیر مستقیم بازی میکنند. در دوران دولت روحانی بخور بخور خیلی زیاد بود وهنوز هم اینها هستند وحذف نشده اند
مردم همه خسته شده اند.اهای مسئولانی که در تهران ودر پایتخت هستید بدانید که در شهرستانها چه میگذرد و زمانی که شما به بازدید به شهرستان می ایید انروز همه چیز درست است بعد رفتن شما دوباره همان طور که مسئولان شهرستانی میخواهد همان میشودوحتی اخلاق ورفتار مسئولان شهرستانی بعد رفتن شما عوض وبد اخلاقی میشود
معلوم نیست حذف ارز۴۲۰۰ تومانی موجب تورم شود.
این ۷ درصد تورم رو از کجاست درآوردید
یه دست خوشگل برای مسئولین بزنید. احسنت و خدا قوت بر شما، همیشه گفتن 100 سال اولش سخته مبارکتون باشه.
به نظر من ارز باید حذف شود حق هرکسی هم مستقیما به خودش داده شود هرجور خواست مدیریت کنه این که میگن اخرین حلقه تولید اشتباه محضه چون کالاهای ما به کشورهای همسایه قاچاق میشه کوپن وکالا برگ هم کشکه بعداز ۲ماه بازار راه خودشو پیدا میکنه عرضه وتقاضا تعیین کننده قیمت هستش کالا که زیاد باشه بازار رقابتی میشه قیمت خودش میاد پایین
اینم میشه بازار سیاه برا ی عده مسئولین که عمدتا سرمایه دار و کارخانه دار و دنبال سود کالابرگ وارداتی و داخلیند.ی عده هم پول داروشونا ندارند چرا به مردم پول نمیدید اگر هدفتون پرداخت ی صدقه تو این اوضاع و احواله