چرا باید کودکان روزانه در معرض نور خورشید باشند؟
نتایج یک مطالعه نشان میدهد افزایش سطح ویتامین D در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند یک اثر محافظتی در برابر ابتلای کودکان به اماس داشته باشد.
به گزارش تازهنیوز، در حالی که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید میتواند به سلولهای پوست آسیب زده و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد، این نور میتواند مزایای سلامتی نیز داشته باشد. مطالعهای که در ۸ دسامبر به صورت آنلاین توسط Neurology – مجله آکادمی عصب شناسی آمریکا- منتشر شد، نشان میدهد که برای کودکان و جوانان، گذراندن زمان بیشتر در خارج از خانه و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، احتمال ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) را کاهش میدهد.
به نقل از بهداشتنیوز، قرار گرفتن اندک در معرض نور خورشید، در معرض اشعه ماوراء بنفش کم (UVR) و سطوح پایین ویتامین D از قبل به عنوان عوامل خطر محیطی برای MS بزرگسالان شناخته شده است. علائم بیماری معمولاً زمانی ظاهر میشوند که فرد بین ۲۰ تا ۵۰ سال سن داشته باشد. اما طبق گفته انجمن ملی مولتیپل اسکلروز، ۳ تا ۵ درصد از حدود یک میلیون بیمار اماس در ایالات متحده، قبل از سن ۱۶ سالگی علائم را تجربه کردهاند. برای کودکان مبتلا به این بیماری، علائم بسیار التهابی بوده و عودهای مکرر بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند.
برای این تحقیق، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو (UCSF) و دانشگاه ملی استرالیا میخواستند ببینند آیا ارتباط بین قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اماس در میان این جمعیت کوچکتر از جوانان مبتلا به اماس درست است یا خیر. محققان دادههای ۳۳۲ شرکتکننده در محدوده سنی ۳ تا ۲۲ سال را که بهطور متوسط به مدت هفت ماه است که مبتلا به اماس هستند، مقایسه کردند و دادههای ۵۳۴ شرکتکننده جوان بدون اماس را در نظر گرفتند. کودکان مبتلا به اماس بر اساس سن و جنس با گروه کنترل همسان شدند.
در پرسشنامههایی که توسط افراد مبتلا به اماس یا والدین آنها تکمیل شد، از هر پنج نفر یک نفر اعلام کرد که در تابستان قبل روزانه کمتر از ۳۰ دقیقه را در خارج از منزل سپری کرده است. از سوی دیگر، تنها حدود ۶ درصد از افراد بدون اماس گفتند که کمتر از ۳۰ دقیقه در روز را در خارج از منزل سپری می کنند.
پس از تطبیق با سایر خطرات اماس، نویسندگان مطالعه محاسبه کردند کسانی که روزانه به طور متوسط ۳۰ دقیقه تا یک ساعت را در فضای باز میگذرانند، ۵۲ درصد کمتر از افرادی که به طور متوسط روزانه کمتر از ۳۰ دقیقه را در خارج از منزل میگذرانند، به اماس مبتلا می شوند.
پروفسور امانوئل ویبونت، استاد بخش نورولوژی UCSF در بیانیهای گفت: معروف است که نور خورشید برای افزایش سطح ویتامین D شناخته شده است. همچنین سلولهای ایمنی پوست را که نقش محافظتی در بیماریهایی مانند اماس دارند، تحریک می کند. ویتامین D همچنین ممکن است عملکرد بیولوژیکی سلولهای ایمنی را تغییر داده و به این ترتیب در محافظت در برابر بیماریهای خودایمنی نقش داشته باشد.
به طور کلی، به نظر میرسد افزایش دریافت نور خورشید دارای نکات مثبت بیشتری نسبت به منفی است. تحقیقات دیگری نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نور خورشید با خطرات کمتری در رابطه با بیماری پارکینسون، آلزایمر و سایر انواع زوال عقل و همچنین اسکیزوفرنی و سایر بیماریهای خودایمنی مانند دیابت نوع ۱، بیماری کرون و لوپوس مرتبط است.
بیشتر بخوانید: