روزنامه آرمان ملی: پیمان جبلی در مسیر محمد سرافراز
پشت پرده هک صداوسیما چه بود؟
پخش تصاویر سران منافقین یک موضوع قدیمی را دوباره زنده کرد: اختلاف اصولگرایانی که در صداوسیما نقشهای کلیدی ایفا میکنند.
به گزارش تازهنیوز، روزنامه آرمان ملی نوشت: در حالی که گفته میشد پخش تصاویر منافقین هک رادیو تلویزیون ایران بوده، برخی اصولگرایان مدعی هستند که موضوع هک نیست و ماجرای حضور نفوذیهاست. شاید اولین نتیجهای که بتوان از این تحلیل گرفت این باشد که تیمی که مخالف حضور سرافراز بود، در پی حذف پیمان جبلی است.
نفوذ یا تخریب یک مدیر
روز پنجشنبه، بعضی شبکههای تلویزیونی صداوسیما، برای چند ثانیه تصاویری از سران منافقین را پخش کردند. تصاویر پخش شده، بلافاصله در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد و همان لحظه گفته شد که رادیو و تلویزیون ایران هک شده است. حالا چند روز بعد از این اتفاق برخی میگویند این اتفاق الزاما ارتباطی با گروههای خارجی ندارد و افرادی از داخل، این پروژه را کلید زدهاند. یکی از چهرههای رسانهای درباره این اختلاف مینویسد: «تمام شواهد و قراین نشان میدهد اتفاق بیسابقه دیروز در صداوسیما ربطی به منافقین و سازمان سیا و موساد و… نداشته و در چارچوب جنگ قدرت بین دو گروه از نیروهای اصیل انقلاب قابل تحلیل است. پیمان جبلی درحالی ریاست سازمان صدا وسیما را در دست گرفت که موافقان چندانی در بدنه و سطوح مختلف مدیریتی این سازمان نداشت و پیش بینیها بیانگر سرنوشتی مشابه سرنوشت محمد سرافراز برای او بود.
سرافراز یک سال مقاومت کرده بود و گفته میشد کار جبلی به شش ماه هم نمیکشد. نوع انتصابهای جبلی نیز به این ذهنیت دامن میزد.» چندی پیش با هک شدن دوربینهای مدار بسته زندان اوین، محمد سرافراز رئیس اسبق صدا و سیما در مورد «نفوذ» به این زندان هشدار داده بود. او در آن زمان در صفحه شخصی خود در توییتر گفته بود که «این نوعی نفوذ است همراه هک» سرافراز بر مسئله نفوذ تاکید کرده بود که «احتمال دارد این نفوذ در سایر نهادها هم صورت گرفته باشد. مسئولان بهتر است قبل از انتشار چاره کنند و مثل سرقت اسناد سری هستهای، انکار یا سکوت نکنند.»
در مقابل بعضی کاربران هم میگویند شاید این خرابکاری، پوست موز زیر پای جبلی باشد: «اتفاق شبکه یک هک بود یا پوست موزی از داخل برای خداحافظی با جبلی؟» حالا دیگر در رسانهها مختلف اساسا بحث هک صداوسیمای ایران و پیگیری قانونی برای عاملان آن به محاق رفته و فعلا بحث جدید این است که چه کسانی نفوذ کردهاند و به دنبال جاسوسان و نفوذیها در خود سازمان میگردند و دیگر کسی به سازمانهای خارج کشور هم کاری ندارد!
یک مسیر و یک سرنوشت؟
جبلی و سرافراز شباهتهای زیادی به هم دارند. هر دو در حوزه خبر بهخصوص اخبار برونمرزی دستی بر آتش دارند. هر دو پستشان پیش از ریاست، معاونت برونمرزی بوده است. هر دو دانشآموخته دانشگاه امام صادق (ع) هستند و هر دو از ابتدا در سازمان صداوسیما و از بدنه همین سازمان بودهاند.
محمد سرافراز طی سلسله اتفاقاتی عزل شد که در آن زمان توسط گروهی نامشخص در کانال تلگرامی به نام شهرزاد به آن دامن زده میشد. اتفاقا زمانی که علی عسگری جای خود را به پیمان جبلی داد، سرافراز به شدت به مدیر برکنار شده انتقاد کرد و نوشت «جناب علی عسگری در دوران مدیریت پنجساله در رسانهملی نه نقشه راهی داشت و نه اغلب راهبردهای پیوست حکم رهبری را اجرا کرد مانند: حضور موثر در فضای مجازی، چابک سازی ساختار، افزایش بهرهوری، مرجع شدن رسانه، خلاصه هر دستاوردی داشت حاصل اقدامات دو مرجع تصمیمسازی در دفتر رهبری است.» از زمان روی کار آمدن جبلی هم برخی قصد حذف او را داشتند. در مقطعی حتی نوشتند که شورای امنیت کشور به جبلی تذکر داده است.
البته جبلی هم مرد تنهایی در میان اصولگرایان نیست. او بعد از اینکه با انتصاب سعید جلیلی، پای خود را میان جبهه پایداری محکمتر کرد، از سایر اصولگرایان نیز در سازمان صدا و سیما بهره برده است. روزنامه جوان هم یکی از رسانههایی بود که جانانه از جبلی حمایت کرد. در روزگاری که صدا و سیما از بحران مخاطب رنج میبرد، به نظر میرسد بسیاری از اصولگرایان، به جای آنکه عیبیابی روشهای گذشته را داشته باشند، همچنان بر سر این میراث نحیف در حال مبارزه هستند. در این میان سوالات زیادی بیپاسخ میماند. اگر عسگری از صدا و سیما به خاطر ضعف برکنار شده، چرا در مسئولیتی غیر مرتبط و بسیار حساس دوباره به کار گرفته شده است؟
بیشتر بخوانید: