گرانی لوازم خانگی/ تخصیص ارز واردات قطعات تقلبی از جیب مردم
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران لباسشویی و قطعات یدکی میگوید: گرانی قیمت لوازم خانگی باعث افزایش بیش از ۹۰ درصدی مراجعه مردم برای تعمیر لوازم خانگی شده است. در حالی که علی رغم تبلیغات دروغین در سایتهای مجازی هیچ نمایندگی رسمی جهت تعمیر لوازم خانگی در کشور فعال نیست.
به گزارش تازه نیوز و به نقل از رویداد۲۴، تعمیر لوازم خانگی آن هم با قطعات تقلبی و گران، بار هزینه خانوارها را در روزهای پایانی سال افزایش داده است.
موج راه اندازی سایتهای تعمیرلوازم خانگی در فضای مجازی موضوع دیگری است که مردم بی اطلاع از پشت پرده فعالیت این سایت ها، متضررتر میکند.
افزایش قیمت لوازم خانگی مردم را به سمت تعمیر لوازم خانه خود کشانده است تا جایی که مردم برای کاهش صرف وقت و هزینه، سایتهای تعمیر در فضای مجازی را به فروشگاههای تعمیرات لوازم خانگی مستقر در سطح شهر ترجیح میدهند.
اما غافل از اینکه هیچ کسی ازکیفیت قطعات و نحوه تعمیر توسط تعمیرکاران فعال در سایتهای مجازی خبری ندارد.
در همین رابطه علی جمالی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی تهران دلایل رشد تقاضای تعمیر لوازم خانگی را چنین بیان داشت: گرانی لوازم خانگی داخلی و خارجی موجب عقب نشینی مردم از بازار خرید این محصولات شده و بازار تعمیر و تعویض قطعات را داغ کرده است.
جمالی ادامه داد: باید مردم برای تعمیر لوازم خانگی به مراکز رسمی و مجوز دار مراجعه کنند و از سپردن لوازم خانگی خود به تعمیرکاران فعال در سایتهای مجازی پرهیز کنند.
این فعال صنفی گفت: گرانی قطعات لوازم خانگی تقلبی در برخی موارد تا جایی رسیده که از قیمت قطعه اصلی آن گرانتر و دسترسی به آن سختتر شده است. سایتهای تعمیر غیر مجاز لوازم خانگی با ایجاد چنین موجی شرایط را برای مردم سختتر کرده اند.
وی ادامه داد: یک هزار و ۳۰۰ واحد مجوز دار زیرمجموعه اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران لباسشویی و قطعات یدکی تهران در حال فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۸۰۰ واحد خدماتی و مابقی، فروشنده قطعات لوازم خانگی میباشند.
جمالی با اشاره به تقلبی بودن مراکز تعمیر لوازم خانگی در فضای مجازی گفت: امروز سایتهای تعمیری با نام بندهای مطرح دنیا درفضای مجازی جولان میدهند و متأسفانه به دلیل عدم اطلاع رسانی از سوی دولت، مردم به آنها اعتماد کرده و لوازم گران خانگی خود را به آنها سپرده و با نصب قطعات تقلبی بار مالی اضافه به خانوادهها تحمیل میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی تهران با طرح این سوال که امروز واردات کالای اساسی به سختی انجام میگیرد، چطور واردات قطعات لوازم خانگی مطرح دنیا بدون هیچ مشکلی وارد کشور شده وتعمیر و تعویض قطعات لوازم خانگی مردم توسط سایتهای فعال در فضای مجازی صورت میگیرد؟ گفت:این اقدام از سوی برخی سود جویان مصداق بریدن گوش مردم است.
وی تصریح داشت: وارد کنندگان قطعات بی کیفیت لوازم خانگی را از چین وارد میکنند و در داخل کشور با چسباندن لیبل برندهای خارجی روانه بازار تعمیر و تعویض قطعات لوازم خانگی میکنند.
جمالی گفت: متأسفانه فعالان در فضای مجازی تنها با ارائه یک تلفن ثابت منزل و اعلام قیمتهای گزاف اقدام به تعمیر و تعویض قطعات لوازم خانگی میکنند که پس از مدت کوتاه همین قطعات از بین رفته و نیاز به تعویض و یا تعمیر مجدد دارند.
به گقته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی تهران؛ امسال مردم به دلیل گرانی لوازم خانگی ناگزیر به تعمیر و تعویض قطعات لوازم مورد نیاز خانه خود هجوم آورده اند و همین موضوع باعث رشد فعالیت افراد ناآگاه و یک سری سود جو در سایتهای مجازی شده است.
جمالی ادامه داد: متولیان مسئول رسیدگی و نظارت بر واردات قطعات لوازم خانگی میباشند. پس اجازه واردات قطعات بی کیفیت وبرند سازی در داخل کشور فریب دادن مردم است.
وی تصریح داشت: واحدهای صنفی مستقیم زیر نظر اتحادیه هستند و همواره نوع قطعات و نحوه فعالیت آنها از سوی بازرسان رصد میشود و هیچ گاه اجازه نام گذاری واحد صنفی خود با برندهای خارجی را ندارند.
این فعال صنفی یادآور شد: هیچ سایتی نمایندگی تعمیر لوازم خانگی معروف را ندارد و مردم باید در این باره دقت کنند. چراکه تحریمها مانع اصلی واردات قطعات اصلی و برند به کشور میباشد. پس هر گونه قطعه با نام برندهای معروف لوازم خانگی کلاه برداری است!
وی ادامه داد: برای هر ارز هزینه سنگینی پرداخت میشود. چرا اجازه واردات قطعات تقلبی از چین را به وارد کننده میدهند؟! چرا ارزی که میتواند به جای واردات قطعات خوب و استاندارد، صرف واردات قطعههای تقلبی به بازار کشور میشود؟
به گفته این فعال صنفی؛ قطعاً پشت پرده سود جوی از شرایط واردات قطعات لوازم خانگی تقلبی چیزی است که مردم از آن بی اطلاع هستند.
جمالی تأکید داشت: با وضعیت گرانی لوازم خانگی مردم ترجیح میدهند لوازم خانگی خود راتا حد امکان حفظ نگه دارند. ازاین رو به جای صرف هزینه خرید، اقدام به تعمیر و تعویض قطعات لوازم خانگی میکنند. پس باید اعتماد مردم به این بخش را حفظ نگه دارند و اجازه واردات قطعات بی کیفیت و برند سازی در داخل کشور را به هیچ سود جویی ندهند.
به گفته این فعال صنفی؛ گرانی قیمت لوازم خانگی، افزایش بیش از ۹۰ درصدی مراجعه مردم برای تعمیر لوازم خانگی را ایجاد کرده است. در حالی که پیدا کردن نمایندگی که افزایش بی دلیل هزینه تعمیر لوازم خانگی را نداشته باشد و بدون استفاده از قطعات تقلبی، کار تعمیر لوازم خانگی را انجام دهد به دغدغه مردم تبدیل شده است.
جمالی تأکید داشت: تخصیص ارز واردات قطعات تقلبی چگونه تأمین میشود؟! در حالی که تحریم مانع واردات قطعات اصلی برندهای معروف شده، عدهای با برندسازی قطعههای تقلبی وارداتی در داخل کشور سودهای هنگفتی را در برابر چشم متولیان از جیب مردم کسب میکنند.